Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Ο Nέος Επερχόμενος Κίνδυνος από την Αμερική! Η ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 

Μία ιδέα που καλλιεργείται εδώ και χρόνια μέσα στην Κρήτη από τους ίδιους τους Κρητικούς, μέσα από συνάξεις, παραδοσιακά πανηγύρια κ.λ.π., μία ιδέα περί της αυτάρκειας και οικονομικής αυτοτέλειας των Κρητικών, μία ιδέα που έχει διαποτίσει το μεδούλι πολλών ντόπιων κατοίκων, αποτελεί τον νέο μεγάλο κίνδυνο του…κοντινού μέλλοντος για την χώρα μας. 
Η Κρήτη μέσα από τις αντιλήψεις πολλών κατοίκων της, άρχισε πια να ζητάει την ανεξαρτητοποίησή της από την Ελλάδα. Ήδη έχει έτοιμη και την δική της σημαία!!! 
Κι αν όλα αυτά φαντάζουν ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεν έχει κανείς παρά να κατέβει στην Κρήτη και να δει από κοντά το κλίμα που επικρατεί. 
Η Κρήτη θεωρείτο ανέκαθεν ως λεβεντογέννα, ανυπότακτη, αδούλωτη. Η αίσθηση της αυτάρκειας, της ανεξάρτητης οικονομικής ευμάρειας, του φυσικού της πλούτου και της δύναμής της, διαποτίζει τον νου και την ψυχή των Κρητών, αιώνες τώρα. Ο ανεξάρτητος Μινωϊκός πολιτισμός, ο οποίος υποχρέωνε την Αθήνα να καταβάλει λύτρα και να στέλνει στον βωμό της θυσίας νέα παιδιά, δείχνει την δύναμη των Κρητών από τα βάθη της ιστορίας. 
Η Κρήτη που έμεινε στην ιστορία ως μνημείο ανδρείας και αντίστασης στους Τούρκους και στους Γερμανούς, αποτελεί ξεχωριστό σημείο αναφοράς στην ιστορία του Ελληνισμού. 
Οι Κρητικοί λοιπόν, αισθανόμενοι ως αυτοτελείς, αυτάρκεις, άρχισαν ήδη να μιλούν για ανεξαρτησία κι αυτονομία από τον κυρίως κορμό της Ελλάδος. 
«Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε περισσότερο στο Ελληνικό κράτος ως φορολογούμενοι, μπορούμε να ζήσουμε και μόνοι μας. Έχουμε την δύναμη. Παράγουμε τα πάντα. Είμαστε αυτοτελείς. Λάδι, μπανάνες κι όλα τα είδη». 
Ας συζητήσει κάποιος με πολλούς Κρητικούς και θα καταλάβει τι συντελείται εδώ και χρόνια στο νησί μας και πώς μέρα με την μέρα διογκώνεται αυτή η αντίληψη:
Η Κρήτη ζητάει την αυτονομία της. Η σημαία της Κρήτης με το κόκκινο αστέρι, τοποθετημένο πάνω αριστερά, σε γαλανόλευκο σταυρό, αποτελεί το μήνυμα για τον κίνδυνο που επέρχεται. Ένας κίνδυνος μεγάλος, για τον οποίο αν κρατήσουμε στάση παρόμοια με αυτή των Σκοπίων ή της Θράκης, κρύβοντας δηλαδή την πραγματικότητα κάτω από το χαλί, η διάλυση της Ελλάδος σε μικρά κομματάκια, θα επέλθει ως αναπότρεπτο μοιραίο! 
ΣΧΕΔΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ!
Η διάλυση της Ελλάδος, κατά τα πρότυπα της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης και της Γιουγκοσλαβίας, είναι ο μεγάλος στόχος των ΗΠΑ. Πολλά μικρά, κρατίδια-προτεκτοράτα της Αμερικής, είναι η επιδίωξη των ανθρώπων του Αμερικανικού πενταγώνου. Και βεβαίως ο πρωταρχικός τους στόχος είναι η Κρήτη, εκεί όπου έχουν την βάση της Σούδας, μέσω της οποίας μπορούν να ελέγξουν και την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Αντιαεροπορικοί πύραυλοι από την Σούδα, μπορούν να ελέγχουν και να στοχεύουν ό,τι υπάρχει από το Γιβραλτάρ έως την Ερυθρά θάλασσα, την Μαύρη Θάλασσα, τον Καύκασο και την Μέση Ανατολή. Είναι το πιο σημαντικό σημείο σε όλη την Ευρώπη για την Αμερική, το οποίο μπορούν να το αξιοποιήσει στο έπακρο και με την απόλυτη άνεσή της, μόνον εφόσον η Κρήτη ευρίσκεται στον δικό της έλεγχο.

 Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί από την ώρα που η Κρήτη ανεξαρτητοποιηθεί ως κράτος!!! 
Η καλλιέργεια ήδη έχει γίνει, η σπορά μπαίνει από τους ίδιους τους Κρήτες εδώ και 12 χρόνια περίπου. Ήδη μιλούν για αυτόνομη Κρήτη οι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού. Τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα Αλογοσκούφη αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των επιχειρημάτων τους. Η επίδειξη δύναμης των…Ζωνιανών απέναντι στους Νόμους του Κράτους, δείχνει την πρόθεση πολλών Κρητικών να πάρουν με όπλα και πυγμή αυτό που ζητούν.
Η σημαία της Κρήτης που κυκλοφορεί ευρέως πια ακόμη και σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, σε πανηγύρια κ.λ.π. δείχνει την έλευση του κινδύνου.
Η Αμερική βάζει τα θεμέλια ενός επερχόμενου σεισμού για την χώρα μας. Και μάλλον δεν θα είναι ο μόνος. Ήδη μερικοί Κερκυραίοι βγήκαν και ζητούν και αυτοί…αυτονομία!!! 
Κάποιοι καλλιεργούν επιδέξια τον εμφύλιο αλληλοσπαραγμό και την διάλυση του Ελληνικού κράτους

Πηγή :Απο Τράπεζα Τύπου

επίσης πριν καιρό απο εμάς εδώ

4 σχόλια:

Δ.Π. είπε...

O,TI NA NAI DHMOSIEYSH. AΪΦΕΛ : ΠΥΡΓΟΣ Ή ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

Δεν ξέρω που το πας

Ανώνυμος είπε...

Νυκτερινέ Επισκέπτη την καλημέρα μου.
Σου στέλνω μια διαφορετική αλλά άκρως ενδιαφέρουσα τοποθέτηση επί του θέματος, αφορά σχόλιο στο Φρονιμίτη μου, από ένα καλό Κομοτηναίο φίλο που μένει μόνιμα στην Κρήτη.

ΙASIO Says:

09/02/2009 at 23:41 e
!!!!
;;;;
Η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» βασίζονταν σε μια παραλλαγή της ελληνικής σημαίας του 1822. Τα τρία γαλάζια τεταρτημόρια, συμβόλιζαν την χριστιανική-ελληνική πλειοψηφία της Κρήτης. Το πρώτο όμως από τα τεταρτημόρια (χρώματος ερυθρού, το οποίο αποδίδεται στην μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα) το οποίο απεικόνιζε το λευκό αστέρι, συμβόλιζε και δήλωνε την υψηλή επικυριαρχία του Σουλτάνου στο νησί (και όχι έτσι απλά την μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα ή «το κρητικό αίμα που χύθηκε στους αγώνες», όπως, είτε σκοπίμως είτε από άγνοια υποστηρίζουν με παρρησία αρκετοί). Θα πρέπει να τονιστεί εδώ, ότι ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Ως εκ τούτου, η σημαία δεν συμβόλιζε την ανεξάρτητη Κρήτη (όπως δυστυχώς, λανθασμένα πιστεύουν πολλοί και την αναρτούν με «υπερηφάνεια»), αλλά την υποταγή στην Οθωμανική Πύλη, καθώς το νησί εξακολουθούσε να αποτελεί εδαφικό τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη σημαία, ουδέποτε αποτέλεσε αγωνιστικό λάβαρο ή επαναστατικό σύμβολο που καθιερώθηκε από τους Κρήτες, αλλά ήταν μια επινόηση των Μεγάλων Δυνάμεων και του Σουλτάνου (το αστέρι μπήκε μετά από δική του απαίτηση).
Η σημαία λοιπόν της Κρητικής Πολιτείας, πέραν της όποιας ιστορικής σημασίας και παρουσίας της στην νεότερη ιστορία, δεν αποτελεί ένα σύμβολο το οποίο θα πρέπει να δημιουργεί «ρίγη» συγκίνησης και συναισθήματα «υπερηφάνιας» σε κανέναν Έλληνα και πολύ περισσότερο σε κανέναν Κρητικό.

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

@Ο φρονιμίτης
Ευχαριστούμε φίλε για τις ενδιαφέρουσε πληροφορίες