Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Χαστούκι στην Ελλάδα και στη Ελληνική Διπλωματία (εάν υπάρχει τέτοια) Υπέρ Σκοπίων Απο Ε.Ε

H Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ευρεία πλειοψηφία και παρά την αντίθεση των Ελλήνων ευρωβουλευτών κάλεσε χθες το Συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ να ορίσει εντός του 2009 την ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, υιοθετώντας με 64 ψήφους υπέρ, 7 κατά (οι 3 Ελληνες ευρωβουλευτές, ο κ. Κασουλίδης και 3 Σλοβάκοι ευρωβουλευτές) και 2 αποχές, την έκθεση του Ολλανδού ευρωβουλευτή της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Ερικ Μέγιερ σχετικώς με την έκθεση προόδου των Σκοπίων, η αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής κάλεσε την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα να καταλήξουν μέσα από διαπραγματεύσεις σε μια συμβιβαστική λύση σχετικά με το θέμα της ονομασίας, έτσι ώστε το ζήτημα αυτό να μην αποτελεί πλέον εμπόδιο για τη συμμετοχή των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς.
Τα μέλη της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων σημείωσαν ακόμη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της ΠΓΔΜ σχετικά με τη μη αναγνώριση των διαβατηρίων τους από ένα κράτος μέλος της ΕΕ και κάλεσαν την Επιτροπή να συστήσει στο Συμβούλιο την επίσπευση της απελευθέρωσης του καθεστώτος των θεωρήσεων για τους πολίτες της ΠΓΔΜ.
Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι διάφορες τροποποιήσεις προς το ψήφισμα που έφεραν Έλληνες ευρωβουλευτές απορρίφθηκαν από την επιτροπή.
Συμπέρασμα: Η Ελλάδα και η Ελληνική διπλωματία (εάν υπάρχει τέτοια) χαίρουν πλήρους ανυποληψίας ακόμη και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελληνική διπλωματία είναι ανύπαρκτη και έτσι δεν μπορεί να περάσει αλλά ούτε και να πείσει για την ορθότητα των θέσεών της και επομένως υφίσταται ήττες δεινές. Και όχι μόνο αυτό, αλλά βλέπει κανείς για άλλη μια φορά, ότι η Ε.Ε. δεν υποστηρίζει τα εθνικά δίκαια μίας χώρας μέλους της όπως θα ήταν λογικό, που είναι η Ελλάδα και στρέφεται ξανά εναντίον της.
πληροφορίες Απο το Βήμαonline και novopress

Δεν υπάρχουν σχόλια: