Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Γάζα.....


Παρακολουθώντας αυτές τις μέρες τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα, θυμήθηκα μια παλιά εικόνα , ηταν 9 Δεκεμβρίου 1987 από την πρώτη ιντιφάντα,( στα αραβικά σημαίνει «ταρακούνημα», υπήρξε μία νεανική εξέγερση.Ονομάστηκε και «πετροπόλεμος», επειδή οι νεαροί Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούσαν κυρίως πέτρες και άλλα αυτοσχέδια όπλα για να αντιμετωπίσουν τον προηγμένο τεχνολογικά ισραηλινό στρατό) που έκανε το γύρο του κόσμου και συγκλόνισε με τη σκληρότητά της όλη την ανθρωπότητα. Ήταν η περίοδος που βλέπαμε στις οθόνες μας τα παιδιά των Παλαιστινίων να διαδηλώνουν εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών και να τους πετροβολούν. Σε ένα βίντεο που προβλήθηκε τότε, είδαμε Ισραηλινούς στρατιώτες να συλλαμβάνουν ένα παιδί και να σπάνε με πέτρες τα χέρια του με απίστευτη βαναυσότητα. Ήταν μια εικόνα που χαράχθηκε στη μνήμη μου και επανήλθε με όλα αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα. Γιατί αυτό πραγματικά γίνεται στη Γάζα και σήμερα. Μια απίστευτη βαναυσότητα, μια απέραντη τρομοκρατία, με το Ισραήλ επικαλούμενο τις αυτοσχέδιες ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς και οι οποίες, συγκρινόμενες με την υπεροπλία του Ισραήλ, αντιστοιχούν με τις τότε πέτρες που έριχναν τα παιδιά των Παλαιστινίων, ενώ οι βομβαρδισμοί και οι δικές τους χερσαίες επιθέσεις, με το βάναυσο σπάσιμο των χεριών των Παλαιστινίων.
Πραγματικά διερωτάται κανείς, ποια είναι αυτή η αδίστακτη χώρα, που για την ασφάλειά της μπορεί να προκαλεί οποιαδήποτε αιματοχυσία, χωρίς να πρέπει να δίνει λόγο σε κανέναν; Ποια είναι αυτή η χώρα που καταπατεί με τον πιο αναίσχυντο τρόπο το διεθνές δίκαιο, τους διεθνείς οργανισμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ό,τι με αίμα και αγώνες κατέκτησε αυτός ο κόσμος μέσα από δύο παγκόσμιους πολέμους; Ποιος είναι αυτός ο κόσμος που έχει γαλουχηθεί με τέτοια αλαζονεία, έτσι ώστε να θεωρεί ότι μια ζωή Ισραηλινού αξίζει 300 ζωές Παλαιστινίων, διότι σε αυτό οδηγεί η λογική τους. Προκειμένου να υποστηρίξουν την ασφάλεια των ισραηλινών πολιτών, δεν τους ενοχλεί να προκαλέσουν μακελειό σε πολλαπλάσιους αμάχους Παλαιστινίους. Ο τρόπος σκέψης τους διαφαίνεται στο τείχος της ντροπής που ανήγειραν χωρίς καμιά αιδώ στη Γάζα, μετατρέποντας τους κατοίκους της σε πολιορκημένους πολίτες. Μια σύγχρονη χώρα δέχεται ως επίλυση στο πρόβλημα της ασφάλειάς της ένα τεράστιο τείχος και φυλακίζει έναν ολόκληρο λαό.
Κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να έχουν το δικαίωμα να έχουν κράτος ή να είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Βλέπεις τον Σιμόν Πέρες και λες είναι αδύνατο, αυτός ο άνθρωπος που πήρε το Νόμπελ Ειρήνης, να υπερασπίζεται την εισβολή στη Γάζα ως τη μόνη επιλογή στο πρόβλημά τους. Βλέπεις την κυνικότητα με την οποία μιλά η πρώην πράκτορας της Μοσάντ, η υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ και σε πιάνει σύγκρυο. Διερωτάσαι αν αυτός είναι ο κόσμος που πέρασε από ένα ολοκαύτωμα, από ένα Νταχάου…
Διερωτάσαι πώς κατάντησε έτσι αυτός ο κόσμος, που κάποτε είχε τη συμπάθεια όλου του κόσμου για τους διωγμούς που υπέστη, να είναι σήμερα ένας από τους πιο βάναυσους διώκτες ενός άλλου λαού.
Εντελώς απροκάλυπτα, το Ισραήλ εξευτελίζει τον οργανισμό των Ην. Εθνών κτυπώντας τα σχολεία του στη Γάζα και αρνούμενο τους διεθνείς παρατηρητές. Σε κάνουν πραγματικά να αηδιάζεις οι γκεμπελικές μέθοδοι προπαγάνδας που χρησιμοποιούν τις τελευταίες μέρες, για να κάμψουν τους εξαθλιωμένους Παλαιστινίους. Πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναβαθμίζει τις σχέσεις της με αυτή τη χώρα, που δεν αναγνωρίζει κανένα διεθνές δίκαιο και κωφεύει σε διεθνείς εκκλήσεις και διαμαρτυρίες;
Υπάρχει μια τρομερή υποκρισία στην πολιτική της Δύσης έναντι της Ανατολής, όπου οι πόλεμοι των φτωχών και αδυνάτων για την κατοχύρωση στοιχειωδών δικαιωμάτων ονομάζονται τρομοκρατία, ενώ οι πόλεμοι των δυνατών ονομάζονται πόλεμοι για την ασφάλεια, τη δημοκρατία και άλλα κουραφέξαλα. Όλες οι εξουσίες έχουν στραβωθεί και μιλάνε για την τρομοκρατία της Χαμάς, και δεν βλέπουν την κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ έναντι χιλιάδων αμάχων; Ποιος, αλήθεια, έθρεψε τη Χαμάς; Η γελοιωδέστατη προεδρία της Τσεχίας εξευτέλισε πλήρως τους πολίτες της ΕΕ, εναρμονιζόμενη με τις θέσεις των ΗΠΑ, χωρίς καν να απολογηθεί για την γκάφα της. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι ανύπαρκτο, ξεχαρβαλώθηκε πλήρως από ένα κράτος που περιφρονεί πλήρως τις αρχές του. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ένα οικοδόμημα των κενών και ηχηρών λόγων. Ο περίφημος Ομπάμα κρύβεται πίσω από τα φουστάνια του Μπους και αρνείται να καταδικάσεί το ξεκλήρισμα των Παλαιστινίων. Μήπως ετοιμάζεται να έρθει ως ειρηνοποιός στις 20 του Γενάρη στην περιοχή, αφού το Ισραήλ επιτύχει τα τετελεσμένα που θέλει να δημιουργήσει; Η προσπάθειά του θα είναι τόσο πειστική όσο του προκατόχου του, για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στο Ιράκ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

The Gaza Anthem

We will not go down!

http://www.youtube.com/watch?v=dlfhoU66s4Y

Play it loud, chant it everywhere, let them know that We will not go down!

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Please spread it, embed it when you can, and let YouTube and the entire world hear that we will not go down!

"We will not go down (Song for Gaza)" - composed and performed by the extremely talented Michael Heart.