Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Πρωτοφανής η Είδηση,ΠΑΣΟΚ Πληρώνει Μητσοτάκη!!!!!

Το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει στον Κ. Μητσοτάκη τα 100.000 ευρώ για να μη βγάλει σε πλειστηριασμό το πατρικό σπίτι του Κ. Λαλιώτη στα Δολιανά Αρκαδίας...
Πρωτοφανής η είδηση ένα κόμμα να καταβάλλει αποζημίωση σε έναν πρώην πρωθυπουργό. Ομως το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε σε αυτή μετά την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να βγάλει σε πλειστηριασμό το σπίτι σε εφαρμογή καταδικαστικής απόφασης του Κ. Λαλιώτη για την υπόθεση «Mayo», έπειτα από προσφυγή του. Το δικαστήριο είχε υποχρεώσει τον κ. Λαλιώτη να του καταβάλει αποζημίωση 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση. Το ποσό των 20.000 είχε αποφασίσει το δικαστήριο να καταβάλει ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Λαλιώτη.
Τον καλύπτει
Το ΠΑΣΟΚ κάλυψε πλήρως τον πρώην γραμματέα του, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει προσωπική σύγκρουση Λαλιώτη - Μητσοτάκη, αλλά πολιτική αντιπαράθεση με θέμα τις σχέσεις της Ν.Δ. με τη λιβεριανή εταιρεία Mayo το 1989 και τη ροή χρημάτων από την εταιρεία στη Ν.Δ.».
Η είδηση του πλειστηριασμού δημοσιεύτηκε προχθές σε εφημερίδα της Αρκαδίας και ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 29 Ιανουαρίου. Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. το Σάββατο το πρωί είπε στο «Μέγκα» ότι τα χρήματα θα τα δώσει στους πυρόπληκτους της Ηλείας και της Αρκαδίας και τόνισε ότι δεν μπορεί ο κ. Λαλιώτης να παριστάνει τον νταή, να μην υπακούει στους νόμους και να μην πληρώνει. Χθες επανήλθε λέγοντας: «Το ότι το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται εκ των υστέρων με τον κ. Λαλιώτη και θα δώσει αυτό τα επιδικασθέντα χρήματα είναι δικό του θέμα. Το θέμα Λαλιώτη κλείνει για μένα σήμερα, δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ μαζί του».
Ο κ. Λαλιώτης, απαντώντας, αφού επέμεινε στις καταγγελίες του, επισήμανε ότι τα μόνα περιουσιακά στοιχεία που έχει είναι η πατρική του περιουσία -το σπίτι στα Δολιανά και κτήματα- και ότι είχε διαμηνύσει στον κ. Μητσοτάκη να διεκδικήσει ό,τι θέλει.
«Στα ταμεία της Ν.Δ.»
Πάντως, τόσο ο κ. Λαλιώτης όσο και το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου του επέμεναν στις καταγγελίες τους, λέγοντας πως η ουσία της υπόθεσης «Mayo» είναι ότι:
1. Σύμφωνα με τα παραστατικά στοιχεία της Royal Bank of Scotland και της Εθνικής Τράπεζας, μόνο για λίγους μήνες του 1989, με εντολή της λιβεριανής off shore εταιρείας Mayo, είχαν σταλεί 2,5 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία είχαν εισρεύσει στα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας και είχαν εγγραφεί στα οικονομικά βιβλία του κόμματος.
2. Υπήρξε συνεχής ροή χρημάτων από τον τροφοδότη λογαριασμό της Mayo στον ειδικό λογαριασμό της Ν.Δ. στην Εθνική Τράπεζα.
Στο μεταξύ, η δήλωση Μητσοτάκη ότι θα διαθέσει τα χρήματα στους πυρόπληκτους προκάλεσε αντιδράσεις στην περιοχή.
«Τέτοια λεφτά τού τα χαρίζουμε. Δεν τα θέλουμε...», δήλωσαν στην «Ε» πυρόπληκτοι κάτοικοι της Ηλείας. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη, εκτός της οργής των πολιτών, προκάλεσε και έντονες πολιτικές αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο. 
«Μας προσβάλλει»
«Οι Ηλείοι πυρόπληκτοι πολίτες έχουν αξιοπρέπεια και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν χρήματα που προέρχονται από δικαστικές πολιτικές διαμάχες. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα μας δώσει τα χρήματα από το πατρικό του κ. Λαλιώτη μάς προσβάλλει βάναυσα. Δεν θέλουμε τα χρήματα της ντροπής», δήλωσε στην «Ε» ο νομάρχης Ηλείας, Χαρ. Καφύρας. 
Αμεση ήταν και η αντίδραση των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκου και Μ. Κατρίνη. 
«Ο κ. Μητσοτάκης είναι καταδικασμένος πολιτικά και ηθικά από τον λαό της Ηλείας. Τώρα μας προσβάλλει και μας προκαλεί. Η Ηλεία δεν επιθυμεί ως βοήθεια τα χρήματα του κ. Λαλιώτη. Η Ηλεία διεκδικεί τα χρήματα που της χρωστάει η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή», δήλωσε ο Γ. Κουτσούκος. 
«Οι πυρόπληκτοι έχουν ανάγκη από συγκεκριμένες πολιτικές, έργα και δράσεις. Αυτές που απουσιάζουν επιδεικτικά εδώ και 16 μήνες, με ευθύνη της κυβέρνησης», τόνισε ο Μ. Κατρίνης.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας Δ. Βαξεβανάκης δήλωσε: «Μας συγκινεί βαθύτατα η ευγενής χειρονομία του "επίτιμου"! Οι πυρόπληκτοι μένουν εκστατικοί με τη γενναιοδωρία του ανδρός! Παραληρούν από ενθουσιασμό και δεν βρίσκουν τρόπο να εκφράσουν τη χαρά και την ευγνωμοσύνη τους! Τέτοιο δούλεμα είχαν να αισθανθούν από τότε που η κυβέρνηση του κόμματος του κ. Μητσοτάκη τούς μοίραζε φύκια (τριχίλιαρα) για μεταξωτές κορδέλες (ψήφους)». 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 
Νυκτερινός Επισκέπτης
Ουδέν Σχόλιο....
Τον Τσουκάτο Λυπάμαιι.........

Δεν υπάρχουν σχόλια: