Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Οι Προοδευτικοί Χλαπάτσες Ειπαν Όχι στην Ανέγερση Μνημείου στο Κρυσφήγετο του Γρίβα


Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου της Λεμεσού απέρριψε πρόσφατα το αίτημα του Ιδρύματος Διγενή Αθηνών για την παραχώρηση πολεοδομικής άδειας για την ανέγερση μνημείου του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της Θρυλικής Ε.Ο.Κ.Α, στη Λεμεσό, εκεί όπου βρίσκεται και το κρυσφήγετο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Η στάση των τριών κομμάτων (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ) που καταψήφισαν το αίτημα αυτό είναι το λογότερο ασεβής προς την Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α και ιδίως προς του Αγωνιστές που βρίσκονται εν ζωή. 

Τη στιγμή που οι ίδιοι συγχωρούν τον εχθρό, συγχωρούν αυτούς που μας ρήμαξαν και κατέχουν ακόμα και σήμερα το βόρειο τμήμα του νησιού Μας και παράλληλα στέλνουν μηνύματα δήθεν συμφιλίωσης προς του τούρκους, αρνούνται να ανεγείρον μνημείο στο κρυσφήγετο του Διγενή και συνεχίζουν ακόμα και τώρα να τα έχουν με την Ε.Ο.Κ.Α. 
 
Η προδοτική στάση του ΑΚΕΛ προς τον Αγώνα του ’55 ήταν και είναι γνωστή. Από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να είναι αρνητές της ιστορίας. Αυτό όμως που ίσως να ξένισε και να προβλημάτισε κάποιους είναι η ίδια απόφαση που πήραν τα άλλα δύο κόμματα. Προσωπικά δεν εξεπλάγη από την είδηση αυτή, αφού όσο κι αν θέλουν κάποιοι να του παίζουν και καλά πατριώτες είναι γνωστό σ’ εμάς ότι οι κύριοι αυτοί νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντά τους.

Eμείς εκδηλώνουμε την θλίψη μας προς την ασεβή και άκαιρη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού και την απέχθειά μας προς το πρόσωπα αυτών και ελπίζουμε πως ο λαός θα ξυπνήσει επιτέλους και θα καταλάβει προς τα που οδηγούμαστε με αποφάσεις σαν κι αυτές…
και για σπάσιμο.....στους προοδευτικούς Χλαπάτσες
Κυριακή 25 Ιανουαρίου:Oι 'Ελληνες τιμούν τη μνήμη του Στρατηγού....

Δεν υπάρχουν σχόλια: