Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2009

Η Άγνοια των Παλαιστινίων ,Η διαφορετική Ματιά στο Πρόβλημα της Ευρύτερης Περιοχής

απόσπασμα των κειμένων του Παναγιώτη Τραϊανού.

Η άγνοια των Παλαιστινίων έγκειται στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουν τον ρόλο του Ισραήλ και ως εκ τούτου δεν μπορούν να το πολεμήσουν αποτελεσματικά. Όταν δεν γνωρίζεις τον εχθρό σου και αυτός σε γνωρίζει πολύ καλά, είναι εύκολο να σε παγιδεύσει. Είναι εύκολο να σε παρασέρνει με το δίκιο σου και να εκμεταλλεύεται την άγνοιά σου. Σε βάζει να κυνηγάς είδωλα και εκεί χάνεσαι. Αυτό είναι εύκολο να το καταλάβει κάποιος με ένα πολύ απλό παράδειγμα. Έστω ότι υπάρχουν δύο άνθρωποι, που στέκονται δίπλα σε μια πολύ βαθιά λίμνη. Ο ένας άνθρωπος γνωρίζει κολύμπι και ο άλλος δεν γνωρίζει. Πώς μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τη γνώση του ο πρώτος, αν είναι πονηρός και θέλει να εκμεταλλευτεί τον δεύτερο; Με το να προκαλέσει το δίκιο του δεύτερου, προκειμένου εκείνος να τον ακολουθήσει στο περιβάλλον όπου μειονεκτεί. Στέκονται λοιπόν οι δύο άνθρωποι έξω από τη λίμνη και άρα σχεδόν ισότιμα. Τι κάνει ο προβοκάτορας, που γνωρίζει να κολυμπά; Πηγαίνει και ρίχνει μια ηχηρή σφαλιάρα στον άλλο.

Το δίκιο είναι προφανές ότι θα στρέψει το θύμα εναντίον του θύτη. Το θέμα είναι μέχρι πού θα τον παρασύρει το δίκιο του. Αν τον βγάλει από το περιβάλλον στο οποίο είναι ασφαλής, τότε την "πάτησε". Αν, κυνηγώντας τον άθλιο, μπει στη λίμνη, θα πνιγεί. Τον άθλιο τον ακολουθείς μέχρι εκεί που σε συμφέρει και όχι μέχρι να βρεις το δίκιο σου. Το κυνήγι της δικαίωσης δεν μπορεί ποτέ να γίνει αυτοσκοπός, γιατί αυτό μπορεί να σε "σκοτώσει". Αν είναι να βρεθείς μέσα στη λίμνη και να κινδυνεύεις με πνιγμό, καλύτερα να "καταπιείς" τη σφαλιάρα. Η επιβίωση πάντα προηγείται της δικαίωσης. Αυτό είναι το όλο θέμα. Να μην μπεις στη λίμνη. Αν μπεις στη λίμνη, την "πάτησες", γιατί εκεί ο άλλος υπερέχει. Αν μάλιστα είσαι και αφελής και κυνηγάς με πάθος το δίκιο σου, την "πάτησες" για πάντα. Γιατί; Διότι, όταν δεν θα πνίγεσαι, θα σε ξαναχτυπάει ο προβοκάτορας, για να τον ακολουθείς και να μην βγαίνεις από το νερό, ακόμα κι όταν μπορείς να το κάνεις. Η τύχη σου δηλαδή θα είναι τραγική και το ακόμα χειρότερο είναι ότι θα γίνει μόνιμη. Όταν δεν θα πνίγεσαι, θα τρως σφαλιάρες. Όταν δεν θα σε απειλεί με θάνατο το νερό, θα σε απειλεί το δίκιο σου, που δεν θα σε αφήνει να το εγκαταλείψεις.

Αυτό ακριβώς έπαθαν οι Παλαιστίνιοι με τους Ισραηλινούς. Το 1948 έφαγαν μια ηχηρή "σφαλιάρα" από τους σιωνιστές. Δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε και μπήκαν σε μια κατάσταση μόνιμης σύγκρουσης με το Ισραήλ. Από τότε "πνίγονται" και όταν κουράζονται και θέλουν να εγκαταλείψουν τη μάχη, αρκούν μερικές "σφαλιάρες" για να συνεχίσουν. Δεν κατάλαβαν ότι "φίλοι" και "εχθροί" είναι συνεννοημένοι μεταξύ τους. Δεν κατάλαβαν ότι οι Άραβες "ηγέτες" και οι σιωνιστές είναι συνεννοημένοι μεταξύ τους. Δεν κατάλαβαν ότι αυτοί επιλέγουν μόνοι τους τούς "επαναστάτες" της Παλαιστίνης, προκειμένου να σέρνουν τους Παλαιστίνιους μόνιμα πίσω από το δίκιο τους. Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Όσο πιο φανατικός και αντισιωνιστής εμφανίζεται ένας ηγέτης των Παλαιστινίων, τόσο πιο χρήσιμος είναι για τους σιωνιστές. Όσο πιο πολύ τους "πολεμά", τόσο πιο πιθανό είναι να πληρώνεται από αυτούς.

Κλασικό παράδειγμα ο Αραφάτ. Αν κάποτε ανοίξουν τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών, μπορεί ν' αποδειχθεί ως μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο "μέγας" "ήρωας" των Παλαιστινίων. Το "σύμβολο" του μόνιμου αγώνα τους για το δίκιο τους. Πέντε χρόνια πέρασαν από τον θάνατό του και ακόμα καταγράφουν την περιουσία του. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το πραγματικό αίτιο θανάτου του. Ο "μέγας" "αντισιωνιστής". Ο "επαναστάτης". Ο βραβευμένος από κοινού με τους Εβραίους Πέρες και Ράμπιν με το νόμπελ ειρήνης. Ο "αντισιωνιστής" της πορδής και κολλητός του άλλου "αντισιωνιστή" της πορδής Εβραίου Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ιδρυτής της Φατάχ, η οποία λειτουργούσε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του ιδρυτή της. Φανατικά "αντισιωνιστική", εκ του ασφαλούς "επαναστατική" και απόλυτα διεφθαρμένη.

Η διαδοχή της πληρωμένης "αντισιωνιστικής" Φατάχ από την εξίσου φανατική —έστω και ανιδιοτελώς αντισιωνιστική— Χαμάς, αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος της πλάνης των Παλαιστινίων. Ούτε στο περίπου δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Δεν βλέπουν ότι ο "αντισιωνισμός" της Φατάχ την καθιστούσε χρήσιμη για τους Εβραίους και χρυσοφόρα για τα στελέχη της. Αντί οι σημερινοί Παλαιστίνιοι να κάνουν τα αντίθετα από αυτά που έκανε η Φατάχ και την καθιστούσαν χρήσιμη για τους Εβραίους, κάνουν με ακόμα μεγαλύτερο πάθος εκείνα, που αυτή, λόγω επαναστατικής "χοληστερίνης", έπαψε πλέον να κάνει. Αντί να επαναπροσδιορίσουν στόχους και εχθρούς, βλέποντας και εκτιμώντας το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο τους οδήγησε η τυφλή αντίδραση, κάνουν αυτά ακριβώς που οδηγούν στο αδιέξοδο. Γίνονται οι ίδιοι —και μάλιστα τζάμπα— πιο χρήσιμοι για τους σιωνιστές από εκείνους που πληρώνονταν αδρά για να κάνουν τα ίδια πράγματα και στο τέλος τα αμελούσαν.

Όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους. Άγνοια. Παντελής άγνοια. Το πρώτο και βασικότερο πράγμα, το οποίο αγνοούν οι Παλαιστίνιοι, είναι ότι το Ισραήλ δεν είναι ένα συμβατικό κράτος με συμβατικά συμφέροντα. Ένα κράτος, που έχει νόημα να το πολεμάς με συμβατικούς τρόπους, μέχρι να επιτύχεις εξισορρόπηση συμφερόντων. Ένα κράτος συμβατικό, με συμβατική οικονομία, η οποία απειλείται από την τρομοκρατία και άρα είναι θέμα χρόνου να το φέρει σε συμβιβασμό. Το κράτος του Ισραήλ είναι ένα "εργαλείο". Δεν στηρίζεται στη δική του οικονομία. Στηρίζεται στην οικονομία αυτών που εξυπηρετεί και το χρησιμοποιούν ως "εργαλείο". Τα "εργαλεία" όμως δεν τα πολεμάς. Πολεμάς είτε αυτούς που τα κρατούν στα "χέρια" τους είτε ακυρώνεις αυτά που κάνουν, καθιστώντας τα άχρηστα.

Αυτό λοιπόν το "εργαλείο" είναι εξ αρχής φτιαγμένο να "υποδέχεται" τρομοκρατία. Λειτουργεί ως "κάδος" εκτόνωσης εκρήξεων. Είναι "προγραμματισμένο" να σε χτυπάει και είναι επίσης μελετημένο να μην καταστρέφεται από ανταπόδοση χτυπημάτων. Το ακόμα μεγαλύτερό του πλεονέκτημα είναι ότι όλα αυτά τα κάνει εκ του ασφαλούς. Το Ισραήλ γνωρίζει να κάνει "κολύμπι" μέσα στη "λίμνη" του Ισλάμ και της παγκόσμιας κοινωνίας. Εφόσον όλα είναι "στημένα" και το Ισραήλ γνωρίζει τι συμβαίνει, δεν έχει πρόβλημα. Εκ του ασφαλούς και με εξασφαλισμένες "πλάτες" κάνει ό,τι κάνει, όσο ακραίο κι αν είναι αυτό. Συνεργάτες της Μοσάντ είναι όλα τα αραβικά καθεστώτα της περιοχής. Το πρόβλημα το έχουν οι Παλαιστίνιοι, επειδή ακριβώς δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει. "Πνίγονται" ανάμεσα στα εκατομμύρια ομόθρησκων του Ισλάμ, νομίζοντας ότι τα αραβικά κράτη είναι φιλικά προς αυτούς, ενώ αυτό δεν συμβαίνει και πολεμούν το "εχθρικό" Ισραήλ, που τους προκαλεί.

Σ' αυτό το σημείο παγιδεύονται οι Παλαιστίνιοι από την άγνοιά τους. Το Ισραήλ τούς ρίχνει "σφαλιάρες" και στη συνέχεια τρέχει και χάνεται στη "λίμνη του Ισλάμ". Αυτοί το ακολουθούν και εκεί τελειώνει η αποστολή του. Παγιδεύει τους Παλαιστίνιους στον τυφλό αντισιωνισμό και η αντίδρασή τους όχι μόνον δεν τους βοηθά, αλλά τους μονιμοποιεί στην παγίδευση. Μαζί τους παρασέρνουν στη λογική των ενστίκτων και τους υπόλοιπους αραβικούς λαούς και αυτό εξυπηρετεί τον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό. Οι πονηροί κάνουν τη δουλειά τους και κανένας δεν μπορεί ν' αντιδράσει με έναν σωστό και ορθολογιστικό τρόπο, γιατί στο μεταξύ έχουν παγιδευτεί όλοι. Προδότες και προδομένοι "κράζουν" τα ίδια συνθήματα και κανένας δεν γνωρίζει τι συμβαίνει.

Όλα αυτά, για να γίνουν κατανοητά, θα πρέπει ν' απαντηθούν κάποια πολύ βασικά ερωτήματα. Από τις απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα θα καταλάβει κάποιος πώς πρέπει να αντιδράσουν οι Παλαιστίνιοι. Τα βασικά ερωτήματα, που πρέπει ν' απαντήσει κάποιος είναι τα εξής: Ποιος και γιατί ίδρυσε το κράτος του Ισραήλ; Ποιος είναι ο ρόλος αυτού του κράτους στην ευρύτερη περιοχή; Σε ποιους είναι χρήσιμο αυτό το κράτος με τον τρόπο που λειτουργεί;

Το κράτος αυτό το ίδρυσαν αυθαίρετα οι σιωνιστές με τους συνεταίρους τους Αγγλοσάξονες, προκειμένου να ελέγχουν τη Μέση Ανατολή και τα πετρέλαιά της. Καμία ανάγκη κανενός εβραϊκού λαού δεν το ίδρυσε. Το ίδρυσαν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού των σιωνιστών και των Αγγλοσαξόνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως "εργαλείο". Είναι στην πραγματικότητα η "υποθήκη" που έβαλε ο σιωνισμός, προκειμένου να έχει μερίδιο στον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό. Ακόμα δηλαδή και οι Εβραίοι, που στάλθηκαν εκεί, είναι θύματα του σιωνισμού και όχι εκφραστές του. Πολλοί από αυτούς πήγαν στην κυριολεξία "σηκωτοί", προκειμένου να παραστήσουν τους Ισραηλινούς. "Ισραηλινούς" χρειάζονταν οι σιωνιστές και τέτοιους δημιούργησαν από την "πλέμπα'" του εβραϊσμού.

Οι σιωνιστές, δηλαδή, που διαχειρίζονται την παγκόσμια εξουσία, είναι αυτοί που ίδρυσαν το κράτος του Ισραήλ και το χρησιμοποιούν, γιατί τους εξυπηρετεί σ' αυτήν τη διαχείριση. Το "εργαλείο" Ισραήλ δίνει ισχύ στους σιωνιστές του ιμπεριαλισμού και όχι το αντίθετο. Σιωνιστές είναι όλοι οι μεγαλοπαράγοντες της παγκόσμιας εξουσίας, οι οποίοι είναι Εβραίοι, ανεξάρτητα με την "εθνικότητα" την οποία δηλώνουν επισήμως. Σιωνιστής είναι ο "Αμερικανός" Κίσινγκερ, σιωνιστής είναι και ο "Γάλλος" Σαρκοζί. Μαζί μ' αυτούς στο ίδιο "παιχνίδι" συμμετέχουν και οι σιωνιστές που εξουσιάζουν το Ισραήλ. Σιωνιστές ήταν κι εξακολουθούν να είναι όλοι οι ηγέτες του Ισραήλ. Από τον νάνο Γκουριόν μέχρι το ζώο τη Λίβνι. Όλοι αυτοί παίζουν ένα κοινό παιχνίδι και άρα γνωρίζουν τους κανόνες του. Κανόνες, τους οποίους αγνοούν όχι μόνον οι Παλαιστίνιοι, αλλά και ο ίδιος ο ισραηλινός λαός.

Γιατί το ίδρυσαν αυτό το κράτος οι σιωνιστές; Για να κάνει αυτά που κάνει καθημερινά. Για να εγκληματεί εις βάρος των Παλαιστινίων και να προκαλεί τα γειτονικά αραβικά κράτη. Σε τι είναι χρήσιμο αυτό; Στη δημιουργία "άλλοθι". Δίνει έναν κοινό εχθρό στους Άραβες και τους αποπροσανατολίζει. Μισούν τους σιωνιστές και το Ισραήλ και δεν βλέπουν τους πραγματικούς τους εχθρούς. Ποιοι είναι αυτοί; Τα αραβικά καθεστώτα της περιοχής. Αυτοί οι οποίοι εκμεταλλεύονται το ισλαμικό και αραβικό πετρέλαιο και δεν δίνουν το μερίδιο που αντιστοιχεί στους συνδικαιούχους του και είναι ο αραβικός κόσμος στο σύνολό του. Το μερίδιο που επιβάλει η ίδια η θρησκεία του Ισλάμ να παίρνουν όλοι οι πιστοί. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε. Κάποιοι γίνονται δισεκατομμυριούχοι εις βάρος των ομόφυλων και ομόθρησκών τους. Οι καλύτεροι πελάτες των πορνείων της Δύσης.

Χάρη στο Ισραήλ μπορούν εκ του ασφαλούς να παριστάνουν τους βασιλείς και τους εμίρηδες τα κτήνη του Ισλάμ. Χάρη στο Ισραήλ χάνονται από το "κάδρο" των εχθρών τού αραβικού κόσμου. Χάρη στο Ισραήλ παίρνουν το "άλλοθι" να ασκούν σκληρή καταστολή μέσα στα κράτη τους. Εκεί γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του Ισλάμ και όχι στην Παλαιστίνη. Στην Παλαιστίνη πεθαίνει απλός λαός. Στα υπόλοιπα κράτη κάποιοι "θερίζουν" εκ του ασφαλούς ό,τι πιο έξυπνο και ικανό παράγει το Ισλάμ. Καθημερινές δολοφονίες στην Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και αλλού, επιτρέπουν στα κτήνη να "αποψιλώνουν" τον αραβικό κόσμο από ικανούς ανθρώπους.

Τη δυνατότητα των αιμοσταγών αραβικών καθεστώτων να εξοντώνουν τους εχθρούς τους χωρίς την παραμικρή αντίδραση τους την εξασφαλίζει το Ισραήλ. Τα προφανή και βάρβαρα εγκλήματα του Ισραήλ τους δίνουν τη δυνατότητα να εμφανίζονται σαν "φίλοι" των Παλαιστινίων, ενώ στην πραγματικότητα είναι συνέταιροι των σιωνιστών. Για ανταπόδοση αυτής της "ασφάλειας" παραδίδουν το πετρέλαιο του Ισλάμ στη Δύση. Μαζί μ' αυτά παραδίδουν και τα αμύθητα κέρδη, που προκύπτουν στην οικονομία της Δύσης. Παίρνουν αυτοί το μερίδιό τους, για να γλεντοκοπάνε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη και μέσα στα κράτη τους παριστάνουν τους "όσιους".

Όλα είναι μια θλιβερή παράσταση. Στη Σαουδική Αραβία επιβάλλεται μια απάνθρωπη και μεσαιωνική "Σαρία" για τον λαό και όλοι αυτοί που την εκμεταλλεύονται, για να "καθαρίζουν" τους εχθρούς τους, παίρνουν ένα αεροπλάνο και μετά από λίγη ώρα ξαπλώνουν στους καναπέδες των πορνείων της Δύσης. Πλούτο, γυναίκες και τάξη τα εξασφαλίζει η Σαρία και αυτοί κάνουν μεγάλη ζωή εκτός Ισλάμ. Όλα αυτά τους τα εξασφαλίζει το Ισραήλ. Χάρη στο Ισραήλ τα χρήματα του πετρελαίου δεν γίνονται ανάπτυξη και άρα οι λαοί παραμένουν αμόρφωτοι. Χάρη στο Ισραήλ η αμορφωσιά παραδίδει τους λαούς στη θρησκοληψία και τη Σαρία και τα πετρέλαια στους εμίρηδες.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Οι σιωνιστές, για να γίνουν συνέταιροι των Αμερικανών στη μεταπολεμική περίοδο, ίδρυσαν το Ισραήλ, για να μπορούν να κλέβουν το πετρέλαιο των Αράβων. Οι σιωνιστές κάνουν φονικό το Ισραήλ, για να μπορούν κάποιοι Άραβες κλέφτες να παριστάνουν τους αντισιωνιστές ηγέτες και φίλους των λαών τους. Το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης εξασφαλίζει πόρνες και Ρόλς-Ρόυς στους εμίρηδες. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να έρθουν αντιμέτωποι με τους λαούς τους. Να έρθουν αντιμέτωποι με τη θρησκεία τους και βέβαια με την ανθρώπινη κοινωνική εξέλιξη. Το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης τούς δίνει τη δυνατότητα να πλουτίζουν χωρίς αντιδράσεις. Το αίμα των παιδιών της Παλαιστίνης "μονώνει" τον αραβικό Μεσαίωνα από την εξέλιξη και την ανάπτυξη. Ολόκληρες δεκαετίες άντλησης ισλαμικού πετρελαίου δεν έγιναν τίποτε παραπάνω από χρυσούς μπιντέδες, πορσελάνινα πλακάκια μπάνιου και διαμαντένια περιδέραια.

Τίποτε δηλαδή δεν είναι όπως φαίνεται. Αρκεί κάποιος να συγκρίνει μερικά απλά μεγέθη και θα καταλάβει τι συμβαίνει. Ποιος επωφελείται παραπάνω από την αθλιότητα που βιώνει καθημερινά ο Παλαιστινιακός λαός; Ο φουκαράς ο Ισραηλινός, που τρέχει καθημερινά για ένα μεροκάματο και δεν γνωρίζει πότε θα πέσει καμιά παλαιστινιακή ρουκέτα πάνω στο σπίτι του ή ο χυδαίος εμίρης, που δεν ξέρει σε ποιο πορνείο να πρωτοξοδέψει τα κλοπιμαία; Ποιος επωφελείται παραπάνω από την ένδεια του παλαιστινιακού λαού; Ο φουκαράς ο Ισραηλινός μαθητής, που διαβάζει μέρα-νύκτα μήπως πάρει καμιά υποτροφία ή το κουτορνίθι από τη Σαουδική Αραβία, που ο πατέρας του θα του "αγοράσει" μια πανάκριβη θέση φοιτητή σε κάποιο από τα πολυδιαφημισμένα "Χάρβαρντ" της Νέας Τάξης; Βρέφη σκοτώνονται στην Παλαιστίνη και οι Σαουδάραβες παριστάνουν τους εραστές στις ΗΠΑ, κυκλοφορώντας με Mercedes, που γράφουν στις πινακίδες τους "oilpays". Λάθος. "bloodpays" έπρεπε να γράφουν. Αίμα πληρώνει την αθλιότητά τους και μάλιστα αίμα βρεφών.

Ποιος λοιπόν φταίει παραπάνω για τη φτώχεια και την αμορφωσιά του Παλαιστινιακού λαού; Ποιος φταίει, που άνθρωποι προσπαθούν την τρίτη χιλιετία να ζήσουν με λιγότερο από δύο δολάρια την ημέρα; Οι Ισραηλινοί, που δεν τους δίνουν το πενιχρό μερίδιο από τη φτωχή τους γη ή οι Άραβες εμίρηδες, που δεν τους δίνουν το τεράστιο μερίδιό τους από τα πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα; Οι Παλαιστίνιοι απλά θα γίνονταν λιγότερο φτωχοί αν τους αποδίδονταν μερικά ελαιόδενδρα παραπάνω από το Ισραήλ, ενώ θα ήταν πλούσιοι αν τους αποδιδόταν το μερίδιό τους από τους "αδερφούς" Άραβες, που τους κλέβουν. Τους κλέβουν στην κυριολεξία. Αυτή δεν είναι δική μας υποκειμενική εκτίμηση. Αυτή είναι η άποψη του Ισλάμ για τη δίκαιη κατανομή του πλούτου του.
Η Αλήθεια που κρύβουν επιμελώς

1 σχόλιο:

ΕΛΛΗΝ VS CHAOS είπε...

Leventis Vassilis gia Dhmoskophseis, kompina xrhmatisthriou kai ikologous prasinous

http://www.youtube.com/watch?v=FzU6xbyzOnE