Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Aρχισε η Χερσαία Επιχείρηση στην Γάζα

Ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα, με την υποστήριξη μαχητικών ελικοπτέρων, εισέβαλαν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Οπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, σημαντικός αριθμός ισραηλινών δυνάμεων συμμετέχει στην δεύτερη φάση της επιχείρησης εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, η οποία ξεκίνησε με την εισβολή των χερσαίων δυνάμεων στο παλαιστινιακό έδαφος.
"Εδώ και λίγη ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις άρχισαν τη δεύτερη φάση της επιχείρησης 'συμπαγές μολύβι'. Οι χερσαίες δυνάμεις άρχισαν να αναπτύσσονται στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Ενα παιδί σκοτώθηκε και άλλα έντεκα τραυματίστηκαν από οβίδα ισραηλινού άρματος μάχης στην πόλη της Γάζας, τα πρώτα θύματα της ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. 
"Σημαντικός αριθμός των δυνάμεων συμμετέχει σε αυτήν την φάση της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, πυροβολικού και πεζικού με την υποστήριξη της αεροπορίας, του ναυτικού και της ισραηλινής υπηρεσίας ασφαλείας", καταλήγει η ανακοίνωση. 
"Στόχος είναι η καταστροφή της υποδομής της Χαμάς στην περιοχή των επιχειρήσεων. Θα καταλάβουμε ορισμένες περιοχές εκτόξευσης (πυραύλων) που χρησιμοποιεί η Χαμάς, τόνισε η ταγματάρχης Αβιτάλ Λίμποβιτς, επιβεβαιώνοντας πως άρχισε η χερσαία επιχείρηση.
Σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιστινίων, τα ισραηλινά στρατεύματα αναπτύσσονται σε ακατοίκητες περιοχές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Πολλές ημέρες θα διαρκέσει η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, που κλιμακώθηκε σήμερα με τις χερσαίες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
"Δεν πρόκειται για σχολική βόλτα. Μιλάμε για πολλές ημέρες", είπε χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος Αβι Μπεναγιάχου, μιλώντας στο ισραηλινό Κανάλι Δύο. Το απόγευμα, το ισραηλινό πυροβολικό άνοιξε πυρ σήμερα κατά της Λωρίδας της Γάζας, κατά μήκος των ανατολικών συνόρων αυτής της παλαιστινιακής περιοχής με το Ισραήλ, για πρώτη φορά από την επίθεσή κατά της Χαμάς στις 27 Δεκεμβρίου, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες. 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα πυρά πυροβολικού άρχισαν στις 16.30 ώρα Ελλάδας, κυρίως στο Μπέιτ Χανούν και την Τζαμπαλίγια , στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, και στον τομέα του Χαν Γιουνές στα νότια.
Το παλαιστινιακό ισλαμικό κίνημα Χαμάς απείλησε σήμερα να απαγάγει ισραηλινούς στρατιώτες σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, με μήνυμα του που μεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό του κινήματος. 

"Αν αυτοί (οι Ισραηλινοί) εισέλθουν στη Γάζα, ο Γκιλάντ Σαλίτ (ο ισραηλινός στρατιώτης που συνελήφθη στις 25 Ιουνίου του 2006 και κρατείται από τότε στην Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από την Χαμάς) θα έχει νέους φίλους ", αναφέρεται στο μήνυμα. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΒΡΑΙΙΚΑ ΚΤΗΝΗ :

http://www.liveleak.com/e/3b3_1230864719

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΧΤΕ ΠΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ (ΕΒΡΑΙΟΙ) ΑΜΑΧΟΥΣ..

Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΛΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.