Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Θουκυδίδης: Δεν Κατηγορώ Τόσο Αυτόν Που Διεκδικεί Συνεχώς, Αλλά Περισσότερο Κατηγορώ Αυτόν που Υποχωρεί.

Η συνεχής υποχωρητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων οδήγησε στην απαγόρευση χρήσης του ονόματος Μακεδονία από την Ελλάδα, και τα χειρότερα έπονται...

Παρασκήνιο

Ρόλος Μπους και Κλίντον

Η ανθελληνική στάση της Ουάσινγκτον σ΄ όλα τα θέματα ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι γνωστή.
Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και Σκοπιανό βαίνουν εις βάρος της πατρίδος μας επειδή οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ανοικτά και προκλητικά τις θέσεις όσων διεκδικούν κάτι εις βάρος μας.
Τα ανθελληνικά σχέδια Ανάν ή οποιαδήποτε άλλα σχέδια δρομολογούνται, έχουν κοινό τόπο προέλευσης: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών που θα αναγορευτεί θεματοφύλακας της ανθρωπότητας.

Η διττή γλώσσα της κυβέρνησης

Όλα αυτά που γράφονται κατά καιρούς στον Τύπο έχουν την αξία τους, αλλά αποκτούν άλλη βαρύτητα όταν εκστομίζονται από ανθρώπους που χαράσσουν την πολιτική των ΗΠΑ, στο βαθμό που μπορούν να επηρεάσουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Το ολίσθημα των Ελληνοαμερικανών

Ο Κρις Σπύρου πρώην πρόεδρος των Δημοκρατικών του Νιού Χαμσάιρ ήταν καταπέλτης στο πώς οι «σύμμαχοί» μας εγείρουν το Σκοπιανό παγκοσμίως ξεκινώντας από τις ίδιες τις ΗΠΑ.
Πριν καν το θέμα τεθεί σε ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο, αρχές της δεκαετίας του ΄80 το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είχε εκδώσει εγκυκλοπαίδεια με τίτλο «Εγκυκλοπαίδεια του Χάρβαρντ για τις αμερικανικές εθνότητες», στην οποία κατέγραφε μια Μακεδονική μειονότητα στις ΗΠΑ πέραν των Ελλήνων μεταναστών της Μακεδονίας!
Οι Έλληνες της Αμερικής προσπάθησαν ν΄ αλλάξουν το κείμενο χωρίς καμία βοήθεια από την κυβέρνηση Παπανδρέου!
Λίγα χρόνια αργότερα το 1992 και αφού το έδαφος είχε καλλιεργηθεί προέκυψε το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ».
- Το 1991 οι Σκοπιανοί κήρυξαν ανεξάρτητο κράτος με το γνωστό όνομα.
- Το συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΟΚ ψήφισε ομόφωνα ότι δεν αναγνωρίζει όνομα που μπορεί να έχει «εδαφικές διεκδικήσεις» στο μέλλον.
- Οι ΥΠΕΞ της ΕΟΚ το 1992 αναθέτουν στον ΥΠΕΞ της Πορτογαλίας να βρει όνομα για τα Σκόπια. Ο κ. Πινέιρο πρότεινε το «NOVA MACEDONIA». Η πρόταση απερρίφθη.
- Τον Απρίλιο του ΄92 το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα ζητά να μην υπάρχει η λέξη «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
- Στις 27/6/92 η ΕΟΚ συμφωνεί ομόφωνα με την ελληνική θέση.
- Στις 7/6/92 οι ΗΠΑ μέσω του Τύπου τους δίνουν το δικό τους στίγμα που αποτελεί τη μέχρι σήμερα δικαιολογία για την αναγνώριση των Σκοπίων της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: Μιλάω για μία φτωχή και κακόμοιρη χώρα που την ορέγονται Βουλγαρία, Ελλάδα, Αλβανία και Σερβία, και η οποία 2.200 χρόνια ήταν υπό κατοχή ξένων!
Η σημαντικότερη αμφισβήτηση έρχεται από την Ελλάδα που υποτιμητικά ονομάζουν τα Σκόπια «ψευτοδημοκρατία».
Πλέκουν δηλαδή το ιστορικό υπόβαθρο, δίνουν κατευθυντήρια γραμμή για το όνομα και για το ποιος γείτονας πρέπει να τεθεί στο περιθώριο.
- Τον Οκτώβριο του 1992 ο Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος ως απερχόμενος πρόεδρος στέλνει τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ να πείσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ν΄ αναγνωρίσουν μαζί με τις Ην. Πολιτείες το νέο κράτος των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» εκπληρώνοντας την προεκλογική του υπόσχεση στους Σκοπιανούς.
Η προσπάθεια Μπους απέβη άκαρπη καθώς εκ των έσω Ελληνοαμερικανοί κινητοποιήθηκαν για ν΄ αποτρέψουν τα σχέδιά του, με την υποστήριξη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

Ο Κρις Σπύρου είναι καταπέλτης: «Η ελληνική κυβέρνηση εργαζόταν με αντιφατικές στρατηγικές. Δημόσια και επίσημα εργαζόταν ν΄ αποτρέψει την κυβέρνηση Μπους ν΄ αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά παρασκηνιακά συζητούσε ένα σύνθετο όνομα παραδεκτό με λιγότερο πολιτικό κόστος».
Χρεώνει την διττή αυτή προσέγγιση του Σκοπιανού, στον τότε πρωθυπουργό Κων. Μητσοτάκη και επικαλείται μαρτυρία του τότε ΥΠΕΞ Αντ. Σαμαρά.
Η διγλωσσία αποδείχτηκε από το γεγονός ότι το θέμα ξέφυγε από τα ευρωπαϊκά πλαίσια και μεταφέρθηκε στον ΟΗΕ όπου σαφώς ήταν πιο δύσκολα!
- Στον ΟΗΕ προσέφυγε στις 22/1/93 η κυβέρνηση των Σκοπίων για την αναγνώρισή της! Τυχαίο γεγονός; Ή κίνηση βάσει ενός σχεδίου του οποίου μέρος του έπρεπε να παίξει η Ελλάδα;
- Στις 24/1/93 Γαλλία - Αγγλία και Ισπανία προτείνουν στον ΟΗΕ την ονομασία «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», χωρίς να περάσει από τα όργανα της Ε.Ε.! Γιατί;

ΣΥΜΜΑΧΟΣ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ

Όλοι ήταν έτοιμοι εκτός Κλίντον που είχε δεσμευτεί στους Ελληνοαμερικανούς ότι η ονομασία δεν θα περιείχε τον όρο «Μακεδονία».
Λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία Κλίντον στις 26-1-93 μια επιστολή από τους μισθωτούς αντιπρόσωπους της Ελλάδος στις ΗΠΑ, τους «ΜΑΝΑΤΟΣ και ΜΑΝΑΤΟΣ» υπογεγραμμένη από όλους τους επιφανείς Ελληνοαμερικανούς ζητούσαν να στηρίξει ο Αμερικανός πρόεδρος την νέα θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το FYROM.
Η υπογραφή ζητήθηκε και δόθηκε τηλεφωνικά, με τα κέντρα παραπληροφόρησης να έχουν στήσει καλά το παιγνίδι.
- Στις 7/4/93 ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος Μιχ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει στον ΟΗΕ ότι η χώρα μας δέχεται την «συμβιβαστική» πρόταση για «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»!!!
Η γενική συνέλευση του ΟΗΕ υπερψήφισε την πρόταση και έκτοτε τα χαστούκια έρχονται απανωτά.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ στο Κογκρέσσο ήταν δεικτικός: «ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΣΥΞΥΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ».
Ο Κρις Σπύρου είναι αποκαλυπτικός για το τι συζητούσαν οι Δημοκρατικοί που εξεπλάγησαν από την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ν΄ αλλάξει ρότα και ν΄ αποδεχθεί τη διαδικασία της διαιτησίας και της απόφασης των Βανς και Όουεν.
Όλα αυτά τα χρόνια τα ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ πολιτικών ταγών αυτής της χώρας ήταν στο προσκήνιο γιατί είχαν λερωμένη την φωλιά τους.
Όλα τα πολιτικά κόμματα ξιφουλκούσαν επί χρόνια για την ονομασία των Σκοπίων με τις πολιτικές ηγεσίες ως τρωκτικά να δρουν στο παρασκήνιο.

Δούρειος Ίππος η Υπουργός Εξωτερικών ; 
Συνεχίζει την πολιτική του πατρός της; 
οικογενειακή Υπόθεση κατάντησε το Μακεδονικό ;
Γιατί τόσο καιρό δεν βγήκε ο Μητσοτάκης να διαψεύσει τον Κρις Σπύρο;
Γιατί τηρεί σιγή Ο Αντώνης Σαμαράς; 
Φταίμε εμείς που κάθε τέσσερα χρόνια εκλέγουμε, τους Αίτιους της κατάστασης του Μακεδονικού ,και τα παιδιά τους .
Καλά να πάθουμε !!!!!!!!!

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν τηρεί σιγή ο Σαμαράς. Βγήκε και είπε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί το "Μακεδονία". Βγήκε και είπε ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει. Μόνος (κόντρα με τους άλλους ευρωβουλευτές της Ν.Δ.) το καταψήφισε στην Ευρωβουλή. Αν έρθει η ώρα μην τον φοβάστε τον Σαμαρά!!!

Unknown είπε...

Που είναι ο Σαμαράς τώρα που η Ν.Δ. μιλά ξεκάθαρα για σύνθετη ονομασία;;;
Τ αμίλητο νερό ήπιε;; ή φοβάτε τα Μητσοτάκια;; Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στο συλλαλητήριο δεν ήρθε, έκανε την πάπια και ξέχασε τους αγώνες του

Unknown είπε...

Μετά απο τόσο καιρό, φάνηκε γιατι ηπιε το αμίλητο νερο... για τη καρεκλιτσα...

Ειναι γλυκια η εξουσια Αντωνάκη

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

κ Καραθεοδωρή ολα για την Αίγλη της Εξουσίας και την Καρέκλα οπως σωστά το είπατε...
Φανταστήτε ο Ασπονδος εχθρός του Μητσοτακεϊκου επεινε καφέ προχθές με την ντορούλα ....