Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Παρελθόντες Ανησυχίες της Αμερικανικής Κυβέρνησης για το Μακεδονικό...

Συντάκτης :Κωνσταντίνος
    Συνεργάτης
20/07/1903: Εξέγερση του Ίλιντεν. Υποτίθεται ότι τότε «ξύπνησε» η «μακεδονική» ταυτότητα των κατοίκων της περιοχής.
02/08/1944: Μετονομασία της νότιας περιοχής της Σερβίας Vardarska από το Γιουγκοσλαβικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Γιόζεφ Τίτο, σε «Λαϊκή Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Μακεδονίας».
26/12/1944: Ο τότε υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. Στετίνιους έστειλε σ’όλες τις πρεσβείες του, την υπ΄αριθ. 8680 εγκύκλιο που ανέφερε τα παρακάτω: «Το υπουργείο των ΗΠΑ επισήμανε με ιδιαίτερη ανησυχία τις επιτεινόμενες διαδόσεις προπαγάνδας, καθώς και τις ημιεπίσημες δηλώσεις, για μια αυτόνομη Μακεδονία, προερχόμενες κύρια από τη Βουλγαρία, αλλά και από τους Γιουγκοσλάβους αντάρτες και άλλες πηγές, με το ενδεχόμενο στο προβαλλόμενο έδαφος να περιλαμβάνεται και Ελληνικό έδαφος.
Η κυβέρνηση θεωρεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός Μακεδονικού έθνους ή μιας Μακεδονικής Πατρίδας ή μιας Μακεδονικής Εθνικής Συνείδησης, ΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ, αφού καμιά από τις οντότητες αυτές δεν εκπροσωπεί ούτε εθνική, ούτε πολιτική πραγματικότητα, παρά μόνο κάθε μια αποβλέπει στην παρούσα αναβίωσή της, σαν ένα πιθανό πρόσχημα για ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».
24/01/1991: Αποφασίστηκε η ανεξαρτητοποίηση και αποχώρηση της επαρχίας της Μακεδονίας από την Γιουγκοσλαβία, με δημοψήφισμα που έγινε στις 8/9/91 με ποσοστό 74,14%.
09/09/1991: Ο τέως πρόεδρος της FYROM Κύρο Γκλιγκόροφ, δήλωσε στο MEGA: «Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή των Αρχαίων Μακεδόνων».
23/10/1992: Ο Χένρι Κίσινγκερ από το Παρίσι δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει δίκιο για το όνομα Μακεδονία. Το λέω, γιατί γνωρίζω ιστορία, που δεν γνωρίζουν Αμερικανοί Υπουργοί και Αξιωματούχοι». (!!!!!!!!!!!!!)
Νυκτερινός Επισκέτης 
Πως  Αλλάζουν οι Καιροί!!!!!!!!!!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: