Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Απορούν και απειλούν οι Αμερικανοί!

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός και –λίγοι– στενοί του συνεργάτες και είχε ως αντικείμενο την εξέταση της σοβούσας πολιτικής κρίσης, ο Καραμανλής μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι:

 Πληρώνω τα τρία ΟΧΙ που έχω πει στους Αμερικανούς. Το ΟΧΙ στην επιθυμία τους να περάσει οπωσδήποτε το Σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, το ΟΧΙ στην απαίτηση να μην προχωρήσω στην ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία για τους αγωγούς και το ΟΧΙ στην απαίτηση να μη βάλω βέτο στο Βουκουρέστι στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!

Ενδεικτικό του –συνολικότερου– κλίματος αλλά και των πραγματικών προθέσεων της Ουάσινγκτον έναντι του Καραμανλή είναι και το εξής:
Την περασμένη Δευτέρα ο αμερικανός πρέσβης Ντ. Σπέκχαρντ κάλεσε για «ειδική ενημέρωση» στελέχη ελληνικών ΜΜΕ (διευθυντές, διευθυντές ειδήσεων, αρχισυντάκτες) με αφορμή την έλευση στην Αθήνα του νέου εκπροσώπου Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας Τόμας Μίλερ (συνωνυμία με τον πρώην πρέσβη, αλλά… ταυτότητα αντιλήψεων, με «επιδόσεις» μεταξύ άλλων τις… άοκνες προσπάθειές του προκειμένου να περάσει το Σχέδιο Ανάν απ’ τη Λευκωσία όπου υπηρετούσε…).
Ευθέως λοιπόν ο αμερικανός πρέσβης, απευθυνόμενος στους διευθυντές των ελληνικών ΜΜΕ τους είπε:

- Κακώς «παίζετε» με τη Ρωσία, δεν μπορεί η Ρωσία να είναι μόνιμος και σταθερός σας σύμμαχος!

- Μόνιμος και σταθερός σας σύμμαχος μόνο οι ΗΠΑ μπορεί να είναι!

- Η Ρωσία επιδιώκει την έξοδό της στο Αιγαίο και την απόκτηση ερεισμάτων μέσω της πολιτικής των αγωγών!

Μέσα σ’ όλα αυτά ο κ. Σπέκχαρντ είχε –και διατύπωσε– και την εξής… αφελή απορία:

- Μα γιατί η κοινή γνώμη στην Ελλάδα είναι τόσο φιλορωσική;

Εδώ πέφτει πολύ γέλιο.....

και εγώ την ιδια απορία έχω........γιατί ρε Αμερικανάκι;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ 'ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ?'ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.ΑΥΤΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΩΣΑΙΚΟ ΛΑΩΝ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ.ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ...ΖΩΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ Η ΑΦΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Ως ποτε θα δεχομαστε να μας φτυνουν στο προσωπο οι αμερικανοι χωρις να αντιδρουμε ? ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ εκ φυσεως αντιαμερικανος (οπως οι κρεττινοι του κομμουνισμου) αλλα ΕΚ ΘΕΣΕΩΣ..

Δεν συμβαδιζουν τα συμφεροντα μας με τα αμερικανικα συμφεροντα ? ε fuck them up τοτε.. μετα απο 10 χρονια μπορει να συμβαδιζουν τα συμφεροντα μας , ε τοτε ας γινουμε 'φιλοαμερικανοι' , ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ (σαν υον ηλιθιο κουμουτσακο και την φακλανα προισταμενη του) ΝΑ ΛΕΜΕ 'ΓΙΕΣ ΜΑΝ' ... Δεν ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ , δεν ειναι ΛΟΓΙΚΗ...

Φυσικα το ιδιο εκανε και το PASOK ΜΕ ΤΟΝ USιμιτη... τα διαφορα παγκαλοειδη και την κα diamantopoyloy.. αναρωτιεμαι ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΩΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ - ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ (ΗΠΑ) ?

ΒΙΖΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΕ ΜΑΣ ? ΒΙΖΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ...

Τι φοβομαστε ?

τι ?

ΔΙΩΧΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ 'ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ' ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ .. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ..

Ανώνυμος είπε...

μακαρι να εδιναι η κυβερνιση μας και αλλα προνομια στους ρωσσους εντος της ελλαδος.τι αναρωτιεται ο
αμερικανος γιατι τους αγαπαμαι τοσο
πολλυ`,ασ απαντηση λοιπον στο δικο μου ερωτημα,κυριε πρεσβη τι κακο καναμε στην χωρα σας και πατε να μας καταστρεψεται`,