Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Το Δελτίο τύπου για τα Γεγονότα στους Λόφους » ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Η Ν.Ε. Φλώρινας του Συνασπισμού θέλει να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατοίκους των Λόφων αλλά και των άλλων όμορων χωριών στον αγώνα που κάνουν για να μην επαναλειτουργήσει το πεδίο βολής στην περιοχή τους. Είναι γνωστό πως η λειτουργία του εν λόγω πεδίου βολής δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία και την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή των κατοίκων, και για αυτό ακριβώς το Γ.Ε.Σ. και το Υπουργείο Άμυνας είχε (ανεπισήμως) σταματήσει τη χρήση του εδώ και πέντε περίπου χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο οι Δήμοι Μελίτης και Αμυνταίου και τα Τοπικά Συμβούλια των χωριών έχουν πάρει σημαντικές ομόφωνες αποφάσεις για το κλείσιμο του πεδίου βολής, τις οποίες και στηρίζουμε.Επίσης, είναι γνωστό πως εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι στρατιωτικές ασκήσεις με άρματα μάχης λάβαιναν χώρα στο πεδίο βολής του Μεσόβουνου και όχι των Λόφων. Αναρωτιέται κανείς τί άλλαξε και ξαφνικά αποφασίστηκε να έρθουν στρατιωτικές μονάδες από άλλες περιοχές της Ελλάδας και να ξαναχρησιμοποιήσουν το ανενεργό πεδίο βολής των Λόφων. Βέβαια, ακόμα μεγαλύτερες απορίες δημιουργεί η μη-ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις συγκεκριμένες ασκήσεις, καθώς η ανακοίνωση του στρατού έφτασε στους Λόφους την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή δύο μέρες μετά την ημερομηνία έναρξης της άσκησης. Είναι αλήθεια πως ο στρατός έχει το δικό του προγραμματισμό, ωστόσο, δεν μπορεί να αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες και τους κινδύνους που μπορεί να τους προκαλεί.
Ο Συνασπισμός Φλώρινας θέλει να κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι οι Φλωρινιώτες δε χρειαζόμαστε αυτόκλητους σωτήρες από οποιονδήποτε ακραίο εθνικισμό και αν προέρχονται. Θα ήταν γελοίες αν δεν ήταν επικίνδυνες οι αντιδράσεις του ΛΑΟΣ και του βουλευτή του κ. Βελόπουλου που κραυγάζουν στα Αθηναϊκά ΜΜΕ για εθνικού χαρακτήρα συγκρούσεις στη Φλώρινα. Αυτές οι αντιδράσεις είναι βέβαιο πως θα μας ξαναφέρουν εισαγόμενους φασίστες και θα μας οδηγήσουν σε γεγονότα όπως αυτά του Ξυνού Νερού πρόσφατα. Πάλι σε αυτόν το μύλο ρίχνουν νερό Αθηναϊκά ΜΜΕ που για να ανεβάσουν ακροαματικότητα κάνουν επιθετικές, εκβιαστικές και προβοκατόρικες ερωτήσεις ανακριτικού στυλ σε κατοίκους της περιοχής. Πρέπει, επιτέλους, όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν θέση. Ο Συνασπισμός Φλώρινας έχει σκοπό να πάρει πρωτοβουλίες για το θέμα στο αμέσως προσεχές διάστημα τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην τοπική κοινωνία, ώστε νε βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση.

Ν.Ε. Συνασπισμού Φλώρινας

Νυκτερινός Επισκέπτης

Οι Τυποι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι Άρρωστοι δεν εξηγήται τελικά......

Φυσικά ξέρω ότι θα μπω στο στόχαστρο πολλών(..) που γενικά κυκλοφορούν και επιδιώκουν να κολλήσουν χαρακτηρισμούς τύπου “εθνικιστή” κτλ…όπως ο Πρετεντέρης, που Αποκάλεσε όσους αντιδρούν στην αμερικανική κακουργία, δηλαδή το 95% των Ελλήνων, «βαρεμένους», «ανόητους», «καραγκιόζηδες» και άλλα τέτοια «ευγενή» κοσμητικά επίθετα .

Να γιατί εχθές τα κανάλια και γενικά τα ΜΜΕ το Κατάπιαν

Tα γεγονότα μιλούν από μόνα τους

Τσιμουδιά στην Φλώρινα στο Florina Blogs οπου είναι καταχωρημένα "Όλα τα μπλογκ του νομού Φλώρινας με μια ματιά"

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε παλι με τα κουμουνια τελικα ειναι κου-μουνια

Ανώνυμος είπε...

κου-ΜΟΥΝΙΑ
και η μαλακία σας παει συννεφο

Ανώνυμος είπε...

ειναι γνωστή η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ θελει να χωρήσει την Ελλάδα σε Επτα κομάτια....

Ανώνυμος είπε...

giati re mages den einai malakia auto pou ginetai apo ton strato? i anakoinwsi mia xara ta leei.....

Ανώνυμος είπε...

ναι "μια χαρά τα λέει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ" και "είναι μαλακία αυτό που γίνεται από το στρατό".

Και τώρα μπούλη από τα χλιδάτα προάστια της Αθήνας, ΞΥΠΝΑ.
Ξύπνα και διάβασε τα ονόματα των 4 συλληφθέντων. Που δε είναι ντόπιοι κάτοικοι των λόφων αλλά είναι όλοι σκοπιανοί δημοσιογράφοι.

Καταλαβαίνεις μπούλη?
Δεν είναι αυθόρμητες οι αντιδράσεις αλλά στημένες.Γι αυτό υπήρχε κάλυψη από τα σκοπιανά ΜΜΕ από την 1η στιγμή.
Θέλουν να εγείρουν ζήτημα μειονότητας.

Κατάλαβες μπούλη.
Ξάπλωσε πάλι. Σκεπάσου με την κουβέρτα. Πιες το γαλατάκι. Και βάζε το μυαλουδάκι σου να δουλέψει πριν παπαγαλίσεις την επόμενη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.Κοινίσου ναι. Φιλάκια. Καληνύχτα!

maximos είπε...

Δεν νομίζεται ότι έφθασε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το πραγματικό τους όνομα. Το ΣΥΡΙΖΑ και η παρέα του δεν είναι παρά η πέμπτη φάλαγγα του Αμερικανισμού στην Ελλάδα. Οι Κοροβέσης και Λιάνης ταυτίζονται με το Σκοπιανο συνονθύλευμα. Ο Αλαβάνος καταψήφισε το νόμο για τον αγωγό πετρελαίου που έχει μπει καρφί στο μάτι των Αμερικανών. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερα. Το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά μια πέμπτη φάλαγγα που δουλεύει συνειδητά και παραδεκτά για τα συμφέροντα του αμερικανισμού.