Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα....

Ο ρόλος του Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια ήταν σημαιοφόρος
στην παρέλαση. 

Το ισχυρό λόμπι τον ετοιμάζει στην Βοστόνη.

Κάνει κόμμα στην Αθήνα ο Τσενάι

Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων. Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι.. Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει
στο εγχείρημα της δημιουργίας του "Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα.

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Μηδενός εξαιρουμένου, όλα τα πολιτικά κόμματα της Αλβανίας συμφωνούν
απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αμβανοφώνων στην Ελλάδα. Για πολλόυς και
διάφορους λόγους. Κυρίως, όμως, διότι αυτό το κόμμα θα χρησιμοποιηθεί για
να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια.
Πέρα από τις επιφανειακές διαφορές τους, τα αλβανικά κόμματα συμφωνούν
στις θέσεις τους για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα θέματα της αλβανικής οικονομίας.
Δηλαδή, να λειτουργούν από κοινού και με όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε η
Αλβανία να προσδεθεί ακόμα πιό σφιχτά στο άρμα των ΗΠΑ, προκειμένου η χώρα
τους να ελέγχει τη δραστηριότητα των πολιτικών και στρατιωτικών
επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, από τη μία, και για να
προστατευτεί έτσι ο ζωτικός της χώρος και τα εθνικά της συμφέροντα
από την άλλη. Όσο για την αλβανική οικονομία , όλα τα αλβανικά κόμματα έχουν συμφωνήσει ότι ο κύριος μοχλός της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας τους είναι τα τραπεζικά εμβάσματα των Αλβανών μεταναστών προς την πατρίδα τους, αφού η Αλβανία δεν έχει τα περιθώρια να στηριχτεί στην παραγωγή ή στις υπηρεσίες.
Γι αυτό, άλλωστε, τα ίδια τα αλβανικά κόμματα χρηματοδοτούν ολόκληρες οικογένειες
Αλβανών πολιτών με τα πρώτα έξοδα εγκατάστασής τους σε ξένες χώρες,
ενθαρρύνοντας έτσι τη μετανάστευση. Εξ' άλλου, όπως συζητείται εντός της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα, τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν διαψεύσει επανειλημμένα τις ελπίδες των Αλβανών για τα θέματα που τους απασχολούν στη χώρα μας και δεν τους εκπροσωπούν πλέον...

"Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων δεν έχουν γίνει πράξη και το
μαρτύριο των μεταναστών στην Ελλάδα συνεχίζεται" αναφέρουν μεταξύ άλλων. Όλα αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν χωρίς χρήμα.
Έτσι, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συντονισμό του αλβανόφωνου στοιχείου πάντα στον κόσμο - ειδικότερα όμως όσον αφορά στα Βαλκάνια -,
με την επίσημη γενική πολιτική του κράτους της Αλβανίας, έχει αναλάβει η Αλβανο-Αμερικανική Τράπεζα - η οποία American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989, με πράξη
της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την υποστήριξη της... δημοκρατίας στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.

Και τα στελέχη της Αλβανο-Αμερικανικής Τράπεζας αλλά και τα μέλη του συμβουλίου του αλβανο-αμερικανικού λόμπι μπαινοβγαίνουν στον Λευκό Οίκο σαν να πρόκειται για το σαλόνι τους. Πολύ χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του αλβανο-αμερικανικού λόμπι είναι πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ. Επίσης, το λόμπι των Αλβανών στις ΗΠΑ έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση Τσενάι. Είναι γεγονός ότι συγχρηματοδοτούν τις σπουδές του Οδυσσέα Τσενάι στις Πολιτικές Επιστήμες. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες
αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.

Υποστηρικτές στην Ελλάδα

Τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης
εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι.

Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

Το "Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανοφώνων" υποστηρίζεται επίσης από εξωκοινοβουλευτικές συσπειρώσεις της Αριστεράς στην Ελλάδα, από Έλληνες αλβανικής καταγωγής που έχουν διακριθεί μέσα από τα Ελληνικά media, αλλά και Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Πηγή: Presstime Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007 αρ φυλ 75 σελ 8

4 σχόλια:

Αταίριαστος είπε...

Και ποια θα είναι η τύχη ενός κόμματος που ζητά την ψήφο αυτών που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου;

Ανώνυμος είπε...

Και ποιά η τύχη αυτού του εθνικιστικού κόμματος όπου το ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ΠΑΣΟΚ έχουν ταχθεί υπέρ του δικαιώματος ψήφου των ξένων και το οποίο αυτό κόμμα αν κατέβει στις εκλογές θα λάβει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ; Μα φυσικά τα Τίραννα, να ελέγχουν την πολιτική ζωή της Ελλάδος, δηλαδή τύχη μεγάλη.

Ανώνυμος είπε...

Οι επόμενες εκλογές θα είναι και οι τελευταίες όπου θα ψηφίζουν μόνο Έλληνες.
Αταίριαστε επιτέλους το όνειρο σας θα γίνει πράξη, η Αριστερά θα συμπράξει με την Αλ Κάιντα και τον UCK όπου σε αυτούς θα βρείτε τους "νέους πολιτικούς εταίρους" για να αποτελειώσετε το Ελληνικό Έθνος.
Και μετά θα μας ζαλίζετε τα αρχίδια από τα Lifo και τα Νέα, για την κρυφή γοητεία της μαντίλας, του ισλαμικού πολιτισμού, του τόσο "ενδιαφέροντος" εθίμου της Αλβανικής βεντέτας και της τόσο "δίκαιης" Σαρίας.

Ανώνυμος είπε...

Αταίριαστε, μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς γιατί πιστεύεις ότι η ισλαμοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και η βύθισή της στον φόβο και την φτώχεια είναι κατά την γνώμη σου "Προοδευτική Προοπτική" της κοινωνίας;