Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

«Ποιούν τη νήσσαν» τα Σκόπια για την Aποκάλυψη

«Ποιεί τη νήσσαν» η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ για τη χθεσινή αποκάλυψη ότι η τελευταία δέσμη ιδεών του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς ήταν προϊόν αμερικανικής έμπνευσης και προσυνεννόησης με τα Σκόπια.
Σε σχετική ανακοίνωσή της χθες το βράδυ, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας «διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι υπάρχει οποιοδήποτε μυστικό σχέδιο ή οποιαδήποτε σχέδια σχετικά με το θέμα της ονομασίας και την εκκρεμότητα με την Ελλάδα».
Παράλληλα, η ηγεσία των Σκοπίων απευθύνει έκκληση προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «να μην πέφτουν θύματα εικασιών από διάφορες πλευρές και εικασιών που εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα και στο μέλλον, όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα πλέον ευαίσθητα ζητήματα για το μακεδονικό κράτος και το μακεδονικό έθνος, να τις επιβεβαιώνουν από τα αρμόδια θεσμικά όργανα» 
Από την πλευρά του ο ακόλουθος Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ, Ράιαν Νόλαντ, αρκέστηκε να πει ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον ενεργό ρόλο του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας και την όσο το δυνατό συντομότερα, εξεύρεση λύσης στη μακροχρόνια εκκρεμότητα της ονομασίας.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση από αμερικανικής πλευράς για την αυθεντικότητα του επίμαχου εγγράφου της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια. 
«Όπως και άλλες χώρες και κυβερνήσεις, ανά διαστήματα, αναφέρουμε τις απόψεις μας στον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, στο πλαίσιο της δεκαετούς ενασχόλησής και της θέσης του. Δεν έχουμε κανένα σχόλιο για την αυθεντικότητα των εγγράφων που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Έθνος», πρόσθεσε ο κ. Νόλαντ.
Πηγή:Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008 

Δεν υπάρχουν σχόλια: