Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

O Ηττοπαθής Πρόεδρος κ.Χριστόφιας , θα λύσει το Κυπριακό………….

Πήρε το μάθημα του ο κ.Χριστόφιας .......

οταν είσαι έξω από τον χορό λες πολλά και διάφορα αλλά όταν μπαίνεις μέσα μπουρδουκλώνεσαι…

Να τι είπε ο Πρόεδρος,σας παραθέτω αποσπάσματα απο τις θέσεις του......

«To κλειδί της λύσης δεν βρίσκεται στη Λευκωσία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόφιας, απαντώντας σε ερωτήματα που του έθεσαν οι βουλευτές μετά την ομιλία του στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρόσθεσε: «Βεβαίως, οι Κύπριοι συμμετέχουν. Δεν θα μπορέσουμε, όμως, να καταλήξουμε σε συμφωνία, αν δεν το θελήσει η Τουρκία»

 Αλλά έλεγε προτού εκλεγεί, οτι το Κυπριακό ,θα το λύσουν από κοινού μαζί με τον Ταλάτ τον πρόεδρο του Ψευδοκράτους.....................

Σε ερώτημα βουλευτή με ποιόν τρόπο το ΣτΕ θα μπορούσε να βοηθήσει για τη λύση, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι το ΣτΕ θα πρέπει να συμβάλλει ώστε «να εφαρμόζονται πιστά οι ως τώρα αποφάσεις. Εφόσον, συνέχισε, είστε σαφείς λέγοντας "όχι δεύτερο κράτος στην Κύπρο", είναι η καλύτερη βοήθεια που θα μπορούσατε να μας προσφέρετε σε μένα και στον κ. Ταλάτ».

Καλά πιο πάνω τι έλεγε ,ότι εάν θέλει η Τουρκία μόνο τότε θα λυθεί το κυπριακό, και .........τι θέλει η Τουρκία μα φυσικά ένα δεύτερο ανεξάρτητο κράτος.

Για το θέμα των περιουσιών, ο κ. Χριστόφιας υπογράμμισε ότι "υπάρχει μία αρχή η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη και η οποία θα πρέπει να γίνει αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες. Σύμφωνα με αυτή, οι ιδιοκτήτες από το 1964 και μετά, παραμένουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων».

Κατά τον Ελληνοκύπριο ηγέτη, ωστόσο, άλλη αρχή είναι η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής στους ιδιοκτήτες, με τρεις επιλογές: Να επιλέξει ο ιδιοκτήτης την επιστροφή στην περιουσία του, να παραιτηθεί της ιδιοκτησίας του έναντι αποζημίωσης, να αποδεχθεί ανταλλαγή περιουσίας με Τουρκοκυπρίους".

  

Αστο κ Πρόεδρε θα πάρει χρόνια, δικαστήρια,αναβολές και τρεχάματα........

Παράλληλα, ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε "θαύμα" το ενδεχόμενο η Τουρκία να σεβασθεί το ψήφισμα 550 των Ηνωμένων Εθνών και δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Αμμοχώστου να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Η παλιά πόλη της Αμμοχώστου πρέπει να αναστηλωθεί, ώστε οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι να συνυπάρχουν με ειρηνικές συναλλαγές. Τούτο είναι στόχος και όραμά μας», είπε

Εδώ φαίνεται καθαρά ο Κύπριος Πρόεδρος ότι έχει χάσει πλέον το παιχνίδι και είναι επικίνδυνος για το μέλλον των Ελληνοκυπρίων και της Κύπρου .Η ηττοπάθεια του δεν έχει όρια λέγοντας σε πολιτικό λόγο μπροστά στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Συμβουλίου της Ευρώπης,την φράση «"θαύμα" το ενδεχόμενο η Τουρκία να σεβασθεί το ψήφισμα 550 των Ηνωμένων Εθνών και δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Αμμοχώστου να επιστρέψουν στα σπίτια τους» 
Αντί να παλέψει ,να φωνάξει ,να εκφέρει πολιτικό λόγο αυτός επιβεβαιώνει τελεσίδικα την Ήττα του… που είναι κ. Χριστόφια η μαγκιά σου οι φωνές διαμαρτυρίας  όταν επέκρινες τον πρώην πρόεδρο κ Παπαδόπουλο για τους χειρισμούς που έκανε στο κυπριακό; Ότι ήταν ολιγαρκείς ; εσύ τι εκανες;

«Η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων είναι η προϋπόθεση για να ζήσουν ειρηνικά οι Κύπριοι και όπως οι ίδιοι το αποφασίσουν. Ποτέ δεν θα δεχθούμε δεύτερο κράτος στην Κύπρο, η λύση θα είναι μία Ομοσπονδία στην οποία θα μοιρασθούμε την αρχή, τα οφέλη και την ευημερία της χώρας μας».

Φάσκει και αντι φάσκει ο Πρόεδρος........

Τελικά το Κυπριακό θα το λυσει η Τουρκία  η αυτός και ο Αναστασιάδης;

Δεν ηταν Υπερβολή αυτό που είχε γράψει Ο Παναγιώτης Ήφαιστος
"ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ" Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2008 ,με τη Υποψηφιότητα Χριστόφια......

Τελικά παντού υπάρχει μία Ρεπούση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: