Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Ντοκουμέντο !!! Τι Έλεγαν οι Αμερικάνοι το 44 για το Μακεδονικό υπέρ της Ελλάδος,τώρα τα Αλλάζουν!!!

Συντάκτης :Κωνσταντίνος
Συνεργάτης
20/07/1903:
Εξέγερση του Ίλιντεν. Υποτίθεται ότι τότε «ξύπνησε» η «μακεδονική» ταυτότητα των κατοίκων της περιοχής.
02/08/1944: Μετονομασία της νότιας περιοχής της Σερβίας Vardarska από το Γιουγκοσλαβικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Γιόζεφ Τίτο, σε «Λαϊκή Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Μακεδονίας».
26/12/1944: Ο τότε υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. Στετίνιους έστειλε σ’όλες τις πρεσβείες του, την υπ΄αριθ. 8680 εγκύκλιο που ανέφερε τα παρακάτω: «Το υπουργείο των ΗΠΑ επισήμανε με ιδιαίτερη ανησυχία τις επιτεινόμενες διαδόσεις προπαγάνδας, καθώς και τις ημιεπίσημες δηλώσεις, για μια αυτόνομη Μακεδονία, προερχόμενες κύρια από τη Βουλγαρία, αλλά και από τους Γιουγκοσλάβους αντάρτες και άλλες πηγές, με το ενδεχόμενο στο προβαλλόμενο έδαφος να περιλαμβάνεται και Ελληνικό έδαφος. Η κυβέρνηση θεωρεί το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός Μακεδονικού έθνους ή μιας Μακεδονικής Πατρίδας ή μιας Μακεδονικής Εθνικής Συνείδησης, ΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ, αφού καμιά από τις οντότητες αυτές δεν εκπροσωπεί ούτε εθνική, ούτε πολιτική πραγματικότητα, παρά μόνο κάθε μια αποβλέπει στην παρούσα αναβίωσή της, σαν ένα πιθανό πρόσχημα για ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».
24/01/1991: Αποφασίστηκε η ανεξαρτητοποίηση και αποχώρηση της επαρχίας της Μακεδονίας από την Γιουγκοσλαβία, με δημοψήφισμα που έγινε στις 8/9/91 με ποσοστό 74,14%.
09/09/1991: Ο τέως πρόεδρος της FYROM Κύρο Γκλιγκόροφ, δήλωσε στο MEGA: «Δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή των Αρχαίων Μακεδόνων».
05/08/1992: Η Ρωσία αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία.
23/10/1992: Ο Χένρι Κίσινγκερ από το Παρίσι δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει δίκιο για το όνομα Μακεδονία. Το λέω, γιατί γνωρίζω ιστορία, που δεν γνωρίζουν Αμερικανοί Υπουργοί και Αξιωματούχοι». (!!!!!!!!!!!!!)
12/09/1993: Η Κίνα αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία.
13/09/95: Υπογράφεται στη Νέα Υόρκη, με τη μεσολάβηση των Η.Π.Α. η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, το λεγόμενο «μικρό πακέτο», που διευθετούσε όλα τα θέματα εκτός του ονόματος. Έγινε αλλαγή των αλυτρωτικών άρθρων του Σκοπιανού Συντάγματος, αλλαγή της σημαίας τους με την κατάργηση του άστρου της Βεργίνας και η ανάπτυξη των διπλωματικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. Για το όνομα θα γίνονταν συζητήσεις υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. που όρισε μεσολαβητή, για να καταλήξουν η Ελλάδα και τα Σκόπια σε κοινά αποδεκτό όνομα.
10/09/2001: Ο τότε υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου βλέποντας το θέμα της ονομασίας να βαλτώνει λόγω της αδιαλλαξίας των Σκοπίων, ζήτησε εκτός του Ο.Η.Ε. και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τότε ο προεδρεύων των ομολόγων του Βέλγος υπουργός των εξωτερικών Λουί Μισέλ, αποδέχθηκε το αίτημα και υποστήριξε ότι τα Σκόπια θα πρέπει να αναγνωριστούν με βάση τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε. Τότε ανέλαβε πρωτοβουλία ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα, Χαβιέρ Σολάνα. Οι συζητήσεις που ακολούθησαν, κατέληξαν στην ονομασία Gorna Macedonia (Άνω ή Ορεινή Μακεδονία), αλλά λόγω του εμφυλίου μεταξύ Σλάβων και Αλβανών δεν υπογράφτηκε.
03/03/2002: Ο Πρόεδρος των Σκοπίων Μ. Τραικόφσκι και ο πρωθυπουργός, δήλωσαν στο «Βήμα της Κυριακής» ότι θεωρούν πιθανή κάθε λύση που θα βρεθεί στο πλαίσιο του Ο.Η.Ε. Ο Τραικόφσκι ανέφερε ως πιθανή ονομασία το «Άνω Μακεδονία» ή το «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια» και ότι αυτό είναι θέμα περαιτέρω διαπραγματεύσεων.
05/09/2002: Η εφημερίδα «Ουτρίνσκι Βέσνικ» δημοσίευσε τη σύνθεση της νέας διαπραγματευτικής ομάδας που συνέστησε Τραικόφσκι, με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Λιούμπομιρ Φερτσκόφσκι και μέλη τον συνταγματολόγο Τοντόρ Τζούνοφ, τον Σάσα Γκεοργκιέφσκι και τον μελλοντικό πρεσβευτή στην Ελλάδα, Βίκτορ Ντιμόφσκι, με νέες προτάσεις που θα τις παρουσίαζαν στην επόμενη συνάντηση, στην έδρα του Ο.Η.Ε. Λόγω της συνεχιζόμενης αστάθειας στο εσωτερικό τους, οι συζητήσεις δεν προχώρησαν.
Ιούνιος 2004: Τα Σκόπια υπέγραψαν με τις Η.Π.Α. ειδική συμφωνία για την εξαίρεση των Η.Π.Α. από τη δικαιοδοσία του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, άγνωστο με ποιο όνομα.
31/10/2004: Ο Διευθυντής του γραφείου Νοτιοευρωπαικών υποθέσεων των Η.Π.Α. Ρίτσαρντ Μπάουτσερ απάντησε με επιστολή, σε σχετική επιστολή που του απέστειλε το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο και δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως FYROM και όχι ως Μακεδονία.
03/11/2004: Μετά από τρεις μέρες από τη προηγούμενη δήλωσε και αφού μεσολάβησαν οι Αμερικανικές εκλογές, ο ΜΠΟΥΣ αφού επανεκλέγηκε, αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία υποκλέπτοντας την ψήφο των Ελληνοαμερικανών.
Νυκτερινός Επισκέπτης
Τότε είχαν πρόβλημα με την επέκταση του κομμουνισμού και τον φόβο μην γίνει η Ελλάδα κομουνιστική Χώρα αλλά τώρα τα αλλάζουν αφού αλλιώς τους βολεύει το πράγμα και συναινούν υπέρ των Σκοπιανών. Α ρε Αμερικάνοι υποκριτές τα βλέπουμε τα χάλια σας και την σταθερή πολιτική σας αλλά δυστυχώς οι πολιτικοί μας έχουν μεγάλη άγνοια επί του θέματος ......ας αναμοχλεύσουν λίγο την Ιστορία....

3 σχόλια:

Λύσιππος είπε...

Υπάρχει κείμενο στα Αγγλικά, να το τρίψω στα μούτρα μερικών;

Δες εδώ τι γράφουν.

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

@ προσ Λύσιππο
Σε ευχαριστώ φίλε και είχα φαει το Νετ για αυτο το κείμενο θα το αναρτήσω το απογευμα σε καινούργια ανάρτηση σε ευχαριστώ πολύ
με εκτίμηση

Λύσιππος είπε...

Νά'σαι καλά φίλε μου και να ξέρεις ότι δεν ξεχνάμε εδώ στην ξενητιά. Τα βλέπουμε όλα υπό το πρίσμα της παγκοσμιότητας αλλά η συνείδηση είναι αμετάβλητη.

Το σύνδεσμο στο κείμενο αυτό, το έστειλα και στο Ελληνικό προξενείο της Washington. Απάντηση καμμία, ελπίζω να τα δει αυτά η κυρία Μπακογιάννη.