Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΤΙΚΟΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΟΝΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ !!! ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΙΛΑΜΕ .....

Στο μεγάλο εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η ΝΔ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη «σύνθετη ονομασία ως μόνη διεθνή και για κάθε χρήση» (που θα εμπεριέχει βέβαια τον όρο Μακεδονία). Ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ που εναρμονίστηκε πλήρως με την ηττοπαθή και παρακλητική στάση της ΝΔ. Όλοι μαζί, απευθυνόμενοι στους γείτονες, τους εκλιπαρούν να αυτοαποκαλούνται με το σύνθετο όνομα: «Άνω ή Νέα Μακεδονία»! «Αλλιώς θα τεθεί δήθεν ζήτημα Βέτο για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ»! Ζήτημα ρητορικό, και υπερβατό νομικά, αφού η ενδιάμεση- διμερής συμφωνία του 1995 (στα πλαίσια του ΟΗΕ) το απαγορεύει: «άρθρο 11 περί διευκόλυνσης να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ως FYROM και άρθρο 23 περί υποχρεωτικής δωδεκάμηνης προειδοποίησης για καταγγελία της συμφωνίας»!!
Μετά αυτό το γεγονός η αναφορά στο βέτο είναι αστεία και ασήμαντη, σκέτη κοροϊδία!!
Βέτο δεν βάζεις παραδιδόμενος και εκλιπαρώντας να σε λυπηθεί ο δήμιος σου!!
Δεν λες ναι στο σφετερισμό του ονόματος και την παραχάραξη της ιστορίας, διορθώνοντας στο κείμενο υποταγής τα σημεία στίξεως!!
Ο ΛΑΟΣ όμως, δεν θα αποδεχθεί την οριστική ήττα στο καίριο θέμα του ονόματος. Όλοι τους είναι υπόλογοι. Η ΝΔ κατάργησε αυθαίρετα την πάγια ανυποχώρητη θέση της Ελλάδας. Ο κ Αλαβάνος πήγε μάλιστα στα Σκόπια την πιο ακατάλληλη ώρα, για να τους νομιμοποιήσει … Το ΚΚΕ , ως στρουθοκάμηλος, στράφηκε στην γεωγραφική έννοια Μακεδονία του «προτεκτοράτου» όπως αποκαλεί τα Σκόπια, το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε οριστικά την σθεναρή γραμμή του Ανδρέα Παπανδρέου όπως αυτή εκφράστηκε και συμφωνήθηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών το 1992 . «Σε ό,τι αφορά στην ονομασία, για μας, το θέμα είναι κρίσιμο! Για μένα, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να δεχθώ τον όρο «Μακεδονία», υπό οιανδήποτε μορφή αυτός περιέχεται στην ονομασία των Σκοπίων! Πολλοί ξένοι ρωτούν, γιατί επιμένετε τόσο στο θέμα της ονομασίας; Όμως υπάρχει λόγος! Πολλές δεκαετίες τώρα υπάρχει το «σλαβομακεδονικό» λόμπυ, πανίσχυρο στον Καναδά, ισχυρό στην Αυστραλία, ισχυρό στις Η.Π.Α. Αυτό το λόμπι δουλεύει γι’ αυτό που λέγεται η «Μεγάλη Μακεδονία».
Η «Μεγάλη Μακεδονία» που θα περιέχει τη Μακεδονία του Πιρίν, τα Σκόπια και την Ελληνική Μακεδονία. Η προπαγάνδα είναι πολύχρονη, και καλά χρηματοδοτημένη. Αλλά για να πετύχει ένα τέτοιο σενάριο- γιατί σενάριο είναι, δεν λέω ότι θα βγει πέρα, δεν θα το αφήσουμε να βγει πέρα- για να υπάρξει αυτό το σενάριο χρειάζεται μια «άγκυρα», χρειάζεται ένα όχημα αλυτρωτισμού, όπως έχει ειπωθεί, χρειάζεται να υπάρχει κάτι, ένα κράτος που να λέγεται «Μακεδονία». Αυτή είναι η σημασία του να μην υπάρχει στα σύνορά μας κράτος που να λέγεται «Μακεδονία», διότι αποτελεί απειλή εν δυνάμει. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια για τη Βαλκανική χερσόνησο».
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
«Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική»!
Κ Καραμανλής ο πρεσβύτερος
Μετά από αυτά, τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Οι σημερινοί πολιτικοί πρωταγωνιστές είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Η ΝΔ παραπαίει .
Το ΠΑΣΟΚ προσχώρησε στην ενδοτική γραμμή που κάποτε κατάγγειλε για μειοδοσία! Αρνούνται όλοι τους να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την έγκριση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ενώ είναι γνωστό ότι ο Ελληνικός Λαός θα καταψηφίσει και θα οχυρώσει (δια του αποτελέσματος) με συνταγματικής ισχύος δύναμη, την εκάστοτε κυβέρνηση να αντισταθεί στις πιέσεις!
Ο ΛΑΟΣ έχει τον τελικό λόγο!!
Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μίκης: Περήφανη στάση κι ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά


Ο Μίκης Θεοδωράκης προτείνει να κλείσει η Ελλάδα τα σύνορά της με τα Σκόπια και να διακόψει τις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις με το κράτος αυτό «και ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν, κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους».


Σε μακροσκελή δήλωσή του, η οποία διαβάστηκε από τον Λάκη Λαζόπουλο στην προχθεσινοβραδινή τηλεοπτική εκπομπή του, ο μουσικοσυνθέτης διαπιστώνει ότι για την Ελλάδα «η κατάσταση είναι παραπάνω από τραγική» και «το παιχνίδι είναι έτσι κι αλλιώς χαμένο», ισχυρίζεται ότι «δεν έχουμε συμμάχους» και γι' αυτό διατυπώνει την προτροπή «ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά».

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτηρίζει «προδοσία» την αναγνώριση του Κοσόβου χωρίς την έγκριση της διεθνούς κοινότητας, του ΟΗΕ. Και θεωρεί «ασχημία να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας βρίζουν -οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών- οι Σκοπιανοί».


Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Στόχος τα Βαλκάνια»

«Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά, με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της. Ακόμα κι αυτών -όπως η Ελλάδα- που δεν υπακούνε τυφλά τις εντολές της. Ιράν, Κορέα, αραβικός κόσμος (μη υποτελής) και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα. Μετά θα 'ρθει η σειρά των "άτακτων" της Νότιας Αμερικής. Ενας νέος θανάσιμος κίνδυνος, πολυπρόσωπος, πολυπλόκαμος σαν χταπόδι, κάνει αργά, αλλά σταθερά, την εμφάνισή του στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστορίας.

Σημερινός στόχος είναι τα Βαλκάνια, με κύριο σύμμαχο τη "μεγάλη" Αλβανία, ξεκινώντας από το Κόσοβο με συνεργάτες τούς υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες Ου-τσε-κα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, γεγονός πρωτοφανές για τη χώρα μας, μερικοί "επιστήμονες" επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου για να αναπτύξουν δημόσια την υποστήριξή τους σ' ένα βασικό αίτημα της "Μεγάλης Αλβανίας", την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα με τη δικαιολογία ότι ανήκε στην Αλβανική Τσαμουριά, απ' όπου τους έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Ελληνες.

Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ, ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευασθεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των Αλβανοφώνων περιοχών των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη.

Από την άλλη μεριά, η σύμπλευση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ στο Κόσοβο -που έσπευσε πρώτη αυτή να το αναγνωρίσει- προετοιμάζει το έδαφος για πονηρά σχέδια σε βάρος της χώρας μας με βάση όχι μόνο το Αιγαίο και την Κύπρο, αλλά και τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, που, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κοσόβου, μπορεί να διεκδικήσει τη δική της ανεξαρτησία.

Η ηγεσία των Σκοπίων φαίνεται ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτά τα σχέδια των ΗΠΑ και γι' αυτό δείχνει αυτή την αλαζονική αδιαλλαξία. Και πράγματι σ' αυτή τη φάση συμπορεύονται με την πολιτική που εκθέσαμε. Ομως τι θα κάνουν όταν θα ξεκινήσει η επόμενη φάση, της φιλοαλβανικής τακτικής, οπότε το κρατίδιό τους θα κοπεί στη μέση; Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν, τόσο αυτοί όσο και οι ΗΠΑ, ότι μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, όμως φυλετικά είναι Σλάβοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στη χορεία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία, τη Σερβία, αλλά και τη Βουλγαρία, που κι αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες.

Ετσι, γυρίζοντας σε μας τους Ελληνες, θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση, όπως εξελίσσεται, είναι παραπάνω από τραγική. Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν πείθονται πια από όσες υποκλίσεις κι αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες. Κι αυτό γιατί φοβούνται και μισούν τον λαό μας, για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους. Και γι' αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο. Εκτός κι αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους, κάνοντας όρκους ότι από δω και στο εξής θα είμαστε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους.

Ομως, αφού το παιχνίδι είναι έτσι κι αλλιώς για μας χαμένο, τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά. Ούτε έχουμε συμμάχους. Είμαστε εμείς κι εμείς. Ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και -γιατί όχι- χαρούμενοι, αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση, να γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά, ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας.

«Προδοσία η αναγνώριση»

Γιατί είναι προδοσία η αναγνώριση του Κοσόβου χωρίς την έγκριση της διεθνούς κοινότητας, του ΟΗΕ. Δηλαδή μιας επαρχίας που από αιώνες αποτελεί τμήμα της Σερβίας. Και τι θα νιώθαμε εμείς αν μεθαύριο μας έπαιρναν με το έτσι θέλω τη μισή Κύπρο, τη Θράκη ή την Ηπειρο;

Οπως είναι ασχημία να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας βρίζουν -οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών- οι Σκοπιανοί και μεις να τους παρακαλάμε και να ζητάμε τη μεσολάβηση των Αμερικανών χάνοντας κάθε μέρα και πιο πολύ την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνειά μας. Ας κλείσουμε λοιπόν τα σύνορα κι ας σταματήσουμε τις διπλωματικές και οικονομικές μας σχέσεις κι ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν, κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους.

Οφείλουμε να περάσουμε κι αυτή τη νέα δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να υποφέρουμε, όμως το ζητούμενο για μας είναι να παραμείνουμε Ελληνες. Και θα παραμείνουμε Ελληνες. Ας μην ξεχνάμε από πόσες και ποιες σκληρές δοκιμασίες περάσαμε ώς τώρα, όμως πάντοτε στο τέλος βγήκαμε νικητές. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον».