Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου
Η πρόσφατη επιλογή όλων των πολιτικών κομμάτων, με εξαίρεση τον ΛΑΟΣ, να αποδεχτούν την σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» παγίδευσε την Ελλάδα σε μια προδιαγεγραμμένη διπλωματική ήττα.
Είτε σκέτα Μακεδονία, είτε σύνθετη ονομασία (Νέα Μακεδονία), είτε με διπλή ονομασία :(αυτοί Μακεδονία και εμείς Νέα Μακεδονία) είτε τριπλή ονομασία: (αυτοί Μακεδονία -εμείς Νέα Μακεδονία και οι διεθνείς οργανισμοί Άνω Μακεδονία),η ουσία είναι ότι το εθνικό ζήτημα πουλήθηκε από τους ηγήτορες της χώρας!!
Όλες οι παραπάνω ψευδολύσεις καταρρακώνουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας για την χώρα μας και πληγώνουν ανεπανόρθωτα τον Ελληνισμό, καθώς ανοίγουν τον δρόμο της παγίωσης του αλυτρωτισμού και της μόνιμης αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας στην Μακεδονία.
Το επαπειλούμενο βέτο (αρνησικυρία) στα πλαίσια του ΝΑΤΟ σκοντάφτει στη ισχύουσα ενδιάμεση συμφωνία των δύο κρατών (13-9-1995) όπου ρητά αναφέρεται στο άρθρο 11 ότι η Ελλάδα υποχρεούται να διευκολύνει τα Σκόπια να ενταχθούν στους οργανισμούς, που η ίδια συμμετέχει, με το όνομα FYROM.
Δηλαδή «Πρώην», που σημαίνει ότι αναγνώρισαν ότι θα αλλάξουν όνομα με πιθανότερο το Βαρντάσκα ή όποιο άλλο εκτός της Μακεδονίας επιθυμούν!!
Συνεπώς τι θα σήμαινε στην πράξη το βέτο στην συνεδρίαση του ΝΑΤΟ;;
Ότι δήθεν η Ελλάδα αντιστέκεται υποχωρώντας;; Ότι ο Γιάννης δεν είναι Γιαννάκης;; Ότι ο Ελληνικός Λαός τρώει κουτόχορτο;;
Ότι η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Καραμανλής ακολουθούν υπερήφανη εξωτερική πολιτική;;
Με τέτοιες κινήσεις εσωτερικής κατανάλωσης απλά αποσιωπούν την ουσία της εθνικής μειοδοσίας!!
Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Με την υποχώρηση θα αρχίσει η μόνιμη αμφισβήτηση της εθνικής ακεραιότητας και, αντί να κλείσει, θα ανοίξει ένα μόνιμο πρόβλημα με τελικό στόχο «την ίδρυση μίας αυτόνομης περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα περιλαμβάνει όλα τα τμήματα της πάλαι ποτέ γεωγραφικής Μακεδονίας»!!
Βέτο σημαίνει ότι καταργείται η ενδιάμεση συμφωνία που διασώζει το θέμα του ονόματος και το κρατά σε εκκρεμότητα διαπραγμάτευσης.
Σημαίνει ότι τα Σκόπια είναι ελεύθερα να πάνε στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ να ζητήσουν την επίσημη αναγνώριση τους με το συνταγματικό τους όνομα Μακεδονία!!
Ας αφήσουμε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν χωρατεύουν και επίσης νομικά η Ελλάδα, δίχως να καταγγείλει την ενδιάμεση συμφωνία, δεν έχει δικαίωμα βέτο!
Άρα η μόνη λύση είναι η επιστροφή στην αρχική μας θέση, αυτή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών (18-2-92 και 12-4-92) ότι «δεν αναγνωρίζουμε τα Σκόπια με τον όρο Μακεδονία ή με παράγωγα του»!!
Οφείλουμε να οχυρώσουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας μέσω ενός δημοψηφίσματος που θα ακυρώνει την συνθήκη ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και θα ξεκαθαρίζει το ανυποχώρητο στο θέμα του ονόματος. Ως γνωστόν, η Ελληνική κυβέρνηση καλείται αρχικά, στα πλαίσια της εαρινής συνόδου του ΝΑΤΟ, να υπογράψει την ένταξή τους και στη συνέχεια η Ελληνική Βουλή να την επικυρώσει (με την συνενοχή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ!! - Οι δύο τελευταίοι με καμώματα του τύπου «όχι στο ΝΑΤΟ - ναι στο όνομα Μακεδονία»).
Ας σταματήσουν λοιπόν οι δήθεν ηρωισμοί και η κοροϊδία, μέσω του προβοκατόρικου και ανεδαφικού βέτο, και ας ακολουθήσουμε τον δρόμο της εθνικής υπερηφάνειας, δηλαδή του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ!
Νυκτερινός Επισκέπτης
Πέστα ....Αλέξανδρε....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H ματαιότητα του "αγώνα" για σύνθετη ονομασία..
Του Δ.Ζ.

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς σημαίνει "σύνθετη ονομασία",παραθέτουμε παρακάτω μια λίστα χωρών των οποίων η συνταγματική ονομασία είναι σύνθετη με προσδιορισμό-γεωγραφικό,θρησκευτικό κλπ - μπροστά απ΄το όνομα τους,όπως και οι ονομασίες της πρότασης Νίμιτς..
Με μαύρο χρώμα είναι το όνομα της χώρας,όπως το γνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη και με κόκκινο η πραγματική συνταγματική τους -σύνθετη- ονομασία.
Είναι πολύ δύσκολο στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης να τυπωθεί οποιαδήποτε "σύνθετη ονομασία".
Ας μη γελιόμαστε..

*Afghanistan
Islamic Republic of Afghanistan

*Algeria
People's Democratic Republic of Algeria

*American Samoa
Territory of American Samoa (US territory)

*Bangladesh
People's Republic of Bangladesh

*Brazil
Federative Republic of Brazil

*Brunei
Negara Brunei Darussalam

* China,
People's Republic of China

*Congo
Democratic Republic of the Congo

*East Timor
Democratic Republic of Timor-Leste

*Egypt
Arab Republic of Egypt

*Ethiopia
Federal Democratic Republic of Ethiopia

*Germany
Federal Republic of Germany

*Guyana
Co-operative Republic of Guyana

*Iran
Islamic Republic of Iran

*Jordan
Hashemite Kingdom of Jordan

*Korea, North
Democratic People's Republic of Korea

*Laos
Lao People's Democratic Republic

*Macao
Macao Special Administrative Region of the People's Republic of China

*Mauritania
Islamic Republic of Mauritania

*Mexico
United Mexican State