Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

H Iαπωνική Kυβέρνηση έχει κρύψει τον πλήρη αντίκτυπο της καταστροφής στην Φουκουσίμα από τους πολίτες της και τον υπόλοιπο κόσμο.

Δήλωση του  πρωθυπουργού  Naoto Kan της Ιαπωνίας :
"Από τώρα και στο εξής, οι άνθρωποι ... θα πρέπει να ζήσουν  τη ζωή όπως συνήθως, και θα πρέπει να Καταναλώνουν προϊόντα από τις περιοχές που έχουν πληγεί προκειμένου να   Υπάρχει  Υποστήριξη στην περιοχή. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η δήλωση αυτή έγινε περίπου την ίδια ώρα Φουκουσίμα χαρακτηρίζεται πλέον ως επίπεδο 7 ατύχημα, το ίδιο με το Τσερνομπίλ. 
Ποιος νομίζει ότι κάνει πλάκα; 

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν την κατάσταση των αντιδραστήρων της Fukushima σταθερή, ενώ η κατάσταση είναι πραγματικά χειροτερεύει συνεχώς. 
Ιάπωνες ειδικοί πιστεύουν οτι η κρίση στη Φουκουσίμα  είναι πιο σοβαρή από το Τσερνομπίλ 

«Είναι πολύ πιο σοβαρή από ό, τι του Τσερνομπίλ το ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς η κατάσταση θα εξελιχθεί», είπε ο Atsushi Κασάι, πρώην ανώτερος ερευνητής Ατομικής Ενέργειας Research Institute Ιαπωνίας
 

Yomiuri Shimbun, δήλωσε τη Δευτέρα το ποσό της ακτινοβολίας που απελευθερώνεται από το κατεστραμμένο εργοστάσιο είναι μεγαλύτερη από ό, τι αναφέρθηκε για πρώτη φορά.  

Σε μια σπάνια συνέντευξη την παραμονή της 25ης επετείου του Τσερνομπίλ, τη Δευτέρα, ο Col-Gen Νικολάι Antoshkin είπε ότι είναι σοκαρισμένος από τον κακό τρόπο που η Ιαπωνία έχει αντιμετωπίσει την πυρηνική καταστροφή . 
"Ιαπωνική καταστροφή είναι ήδη πιο σοβαρή από το Τσερνομπίλ" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: