Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

απογραφή της Κίνας παρουσιάζει ο πληθυσμός της αυξήθηκε σε 1,34 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2010

Όταν η Κίνα πραγματοποίησε την πρώτη απογραφή του 1953 είχε πληθυσμό 594 εκατομμύρια, λιγότερο από το μισό του σημερινού αριθμού.
Αυτή η απογραφή, η πρώτη σε 10 χρόνια, έρχεται μετά από μια δεκαετία που η ταχεία οικονομική ανάπτυξη έχει οδηγήσει σε σημαντικές κοινωνικές αλλαγές.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σχεδόν το ήμισυ του συνόλου  - 49,7% του πληθυσμού - ζουν σήμερα σε πόλεις, από το 36% περίπου πριν από 10 χρόνια. Πολλοί έχουν καταρτιστεί σε θέσεις εργασίας σε εργοστάσια της Κίνας και των παράκτιων βιομηχανικών ζωνών.
Στη απογραφή για πρώτη φορά, υπολογίζονται οι διακινούμενοι εργαζόμενοι, όπου ζούσαν, και όχι εκεί όπου είχαν καταχωριστεί. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 220 εκατομμύρια Κινέζοι είχαν εργαστεί μακριά από το σπίτι για πάνω από έξι μήνες το 2010.
Αυστηρούς ελέγχους της κυβέρνησης σχετικά με το μέγεθος της οικογένειας, το ένα παιδί είναι η πολιτική για περισσότερες αστικές οικογένειες.
Στην Απογραφή Παρατηρήθηκε το φαινόμενο της  απότομης αύξησης των ατόμων άνω των 60 και του γεγονότος οτι το μέγεθος του  πληθυσμού επεκτείνεται συνεχώς. ο πρόεδρος Χου Ζιντάο δήλωσε την Τρίτη ότι η οικογενειακή πολιτική της Κίνας  θα παραμείνει αμετάβλητη για να διατηρηθεί το  χαμηλό ποσοστό γεννήσεων .


ΒΒC 

Δεν υπάρχουν σχόλια: