Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ο Γιώργος Παπανδρέου μέχρι Επτά χρονών Ονομάζονταν Τζέφρι.....


Στο νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου για τον Ανδρέα Παπανδρέου προτού ασχοληθεί με την πολιτική («Του μιλάνε τα κύματα...», Εκδόσεις Καστανιώτη), μαθαίνουμε και κάτι ενδιαφέρον για τον Γιώργο Παπανδρέου προτού γίνει... Γιώργος. «Μα δεν ήταν πάντα Γιώργος;» είναι το εύλογο ερώτημα. Και όμως, δεν ήταν. 

Στο κεφάλαιο στο οποίο ο συγγραφέας αφηγείται τις προετοιμασίες της οικογένειας του Α. Παπανδρέου για τη μετεγκατάστασή της στην Ελλάδα το 1960 αναφέρεται ότι ήδη από το 1959, με πρωτοβουλία του παππού τους Γεωργίου Παπανδρέου, τα τέσσερα παιδιά είχαν βαπτισθεί ορθόδοξοι χριστιανοί: «Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι, πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του» γράφει ο Γ. Λακόπουλος. Τον Γιώργο λοιπόν τον έλεγαν Τζέφρι (Geoffrey) προτού γίνει Γιώργος. Εχω την εντύπωση ότι η αποκάλυψη αυτή του Γ. Λακόπουλου συνιστά τη σημαντικότερη εισφορά στη μελέτη του φαινομένου Γιώργος. Νομίζω επίσης ότι στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ πάει πολύ το Τζέφρι• και κάτι μου λέει ότι θα του κολλήσει... Το πιο πάνω έτος (1959) βαφτίστηκε με τον ορθόδοξο τρόπο και η Σοφία που μέχρι τότε την αποκαλούσαν Γκέηλ!!
ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ 7 ΧΡΟΝΩΝ;; ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΟΚ!!
ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ «ΧΑΝΟΥΚΑ» ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ;;

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος 
διαβάστε και τον σχολισμό απο το vendeta Μας ετοιμάζουν έναν Τζέφρι για πρωθυπουργό.("εδωσε ρέστα")

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ «ΧΑΝΟΥΚΑ» ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΤΟΥ;;

GIATI META STAMATHSE NA PHGAINEI STO HANUKA? O AN8ROPOS EINAI KARAEVRAIOS, TO DYSARESTO EINAI POS DEN EINAI O MONOS, OUTE KAN MIA MEIOPSIFIA. AN DEN TO PROSEXATE O NEOS PROEDROS TON EFOPLISTWN EINAI ENES VENIAMINHS...NA MHN POUME GIA TON "MEGA TAXIARXH" TWN MASONWN MONSIER RAFAEL DE SIGOURA! ALLA VLEPEIS TETOIA ZWA EIMASTE KAI OUTE KAN TOUS XEMPROSTIAZOUME.