Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Στο Ισραήλ ο Πάπας μετά το Σάλο με τον Επίσκοπο που αρνήθηκε σε Συνέντευξή του το Ολοκαύτωμα...

Επιχειρεί εκτόνωση της κρίσης
Στο Ισραήλ ο Πάπας μετά το σάλο με τον επίσκοπο-αρνητή του Ολοκαυτώματος 
Πιθανώς το Μάιο θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ' στο Ισραήλ 
Πόλη του Βατικανού
Επίσκεψη στο Ισραήλ, πιθανώς το Μάιο, αναγγέλλει ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' επιχειρώντας να εκτονώσει την κρίση που δημιουργήθηκε με τη δημόσια άρνηση του Ολοκαυτώματος από τον καθολικό επίσκοπο Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον.
«Η άρνηση αυτού του τρομερού εγκλήματος είναι απαράδεκτη, ειδικά αν προέρχεται από άνθρωπο του κλήρου» δήλωσε ο Πάπας Βενέδικτος στην σκληρότερη μέχρι σήμερα καταδίκη της στάσης του επισκόπου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ καθολικών και εβραίων.
Η καταδίκη του ποντίφικα ήλθε σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη στο Βατικανό με αντιπροσωπεία αμερικανικών εβραϊκών οργανώσεων, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ, ενδεχομένως το Μάιο.
Ο Πάπας Βενέδικτος δήλωσε ότι το Ολοκαύτωμα είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και επαναβεβαίωσε ότι η Καθολική Εκκλησία είναι «βαθιά και αμετάκλητα δεσμευμένη στην απόρριψη όλων των μορφών αντισημιτισμού».
Η Αγία Έδρα έχει καλέσει τον Ρίτσαρντ Γουίλιαμσον να ανακαλέσει «δημόσια και χωρίς διφορούμενα» τη δήλωσή του για να συνεχίσει να είναι μέλος της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο επίσκοπος Γουίλιαμσον είχε αρνηθεί σε συνέντευξή του τον περασμένο Νοέμβριο ότι υπήρχαν θάλαμοι αερίων στα ναζιστικά στρατόπεδα και ότι «μέχρι 300.000 εβραίοι θανατώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: