Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009

«Συμφώνησαν σε Διακυβέρνηση και Εξουσίες»Ταλάτ και Χριστόφιας????????

Σε «ουσιαστική συμφωνία» στο θέμα της διακυβέρνησης και του διαμερισμού της εξουσίας έχουν καταλήξει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν. 
«Οι συνομιλίες, όπως γνωρίζετε, κάνουν πρόοδο από την ημέρα που άρχισαν, αρχές Σεπτεμβρίου τον περασμένο χρόνο. Η κινητικότητα βοήθησε τους ηγέτες να προχωρήσουν στο κεφάλαιο που αφορά τις περιουσίες, έχοντας καταλήξει σε ουσιαστική συμφωνία στο θέμα της διακυβέρνησης και του διαμερισμού εξουσίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών έκανε τις παραπάνω επισημάνσεις κατά την παρουσίαση της μελέτης «Η Επόμενη Μέρα: Ανοικοδομώντας μια Επανενωμένη Κύπρο», η οποία εκδόθηκε από το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Έρευνας για την Ειρήνη που εδρεύει στο Οσλο (PRIO) και χρηματοδοτήθηκε από την Υπάτη Αρμοστεία της Βρετανίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Χριστόφιας και Ταλάτ συζητούν, σε αυτή τη φάση, για το ζήτημα των περιουσιών, για το οποίο έχουν ανταλλάξει έγγραφα με τις τοποθετήσεις των δυο πλευρών. Η επόμενη συνάντησή τους, κατά την οποία αναμένεται να σχολιάσουν τις τοποθετήσεις αυτές, είναι προγραμματισμένη για τις 4 Φεβρουαρίου.
naftemporiki
Νυκτερινός Επισκέπτης
Αν καταλήξανε, γιατί δεν μας την λένε και σε εμάς ;
Αν είναι δεν είναι ετσι τότε γιατί δεν διαψεύστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία
Δυστυχώς, ο Χριστόφιας θα τελειώσει το έργο που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι....είναι επικίνδυνος 
Στον Κυπριακό τύπο λέξη για τα παραπαπάνω ,Τσιμουδιά.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: