Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009

Μας "Εθαψαν" Κανονικά Οι ΗΠΑ με την Αυστηρή Ανακοίνωση Στέιτ Ντιπάρτμεντ....

«Βαθιά ανησυχία για την αυξημένη απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών και αμερικανικών συμφερόντων», εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη σχετική ενημερωτική του ιστοσελίδα, όπου περιλαμβάνονται πληροφορίες και για την Ελλάδα. 
Στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι «όπως και άλλες χώρες που είναι μέλη της συνθήκης του Σένγκεν, τα ανοιχτά σύνορα της Ελλάδας με τους ευρωπαίους γείτονές της επιτρέπουν την ενδεχόμενη είσοδο και έξοδο τρομοκρατών».
Επιπρόσθετα, γίνεται λόγος για «ύπαρξη εσωτερικών ριζοσπαστικών οργανώσεων, που διαπράττουν βίαιες ενέργειες στην Ελλάδα, εναντίον ελληνικών και ξένων στόχων», ενώ επισημαίνεται ότι μετά την εξάρθρωση της «17Ν», «στην πορεία του χρόνου αναδείχθηκαν άλλες οργανώσεις, που συνέχισαν να δραστηριοποιούνται και έχουν επιτεθεί βίαια εναντίον ελληνικών και ξένων στόχων». 

Στο σημείο αυτό σημειώνονται η επίθεση με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2007, αλλά και η πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού κοντά στο Υπουργείο Πολιτισμού για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει και ένα βήμα παραπάνω στα σχόλιά του για τη χώρα μας, κάνοντας ειδική αναφορά στη συχνότητα των διαδηλώσεων και των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Όπως σημειώνεται, στην Ελλάδα οι απεργίες και οι διαδηλώσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο, οι περισσότερες εκ των οποίων κινούνται εντός των ορίων του νόμου. Ωστόσο, υπογραμμίζεται, υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτό δεν συμβαίνει, όπως μετά τον πρόσφατο θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που αποτέλεσε το έναυσμα για καταστροφές και συγκρούσεις.

Ορισμένες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, συνεχίζει η αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνονται σε περιοχές, στις οποίες συχνάζουν τουρίστες και για το λόγο αυτό το αμερικανικό ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι όταν υπάρχουν διαδηλώσεις, οι επισκέπτες θα πρέπει να ενημερώνονται και να αποφεύγουν τις περιοχές όπου συνήθως συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές.

Τέλος, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, επισημαίνοντας ότι στην ελληνική αστυνομία δεν επιτρέπεται να εισέρχεται στους χώρους των δημόσιων πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα κάποιοι να εκμεταλλεύονται την κατάσταση και να διαπράττουν εγκληματικές πράξεις στους χώρους αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: