Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

«Θα τον ξαναπυροβολούσα» Δήλωση του Φονία Σολωμού

Τι άλλο πρέπει να πούμε για την Ελληνοτουρκική φιλία που τόσο θέλετε να μας πουλήσετε;;; 
Οι δηλώσεις στην ελλαδική εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα» του Τουρκοκύπριου δολοφόνου του Σολωμού Σολωμού Κενάν Ακίν μιλούν από μόνες τους. Τα σχόλια είναι περιττά ... 

Ο καταζητούμενος 67χρονος σήμερα υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες «βουλευτικές εκλογές» των κατεχομένων στις 19 Απριλίου 2009 σε συνέντευξή του στην εφημερίδα δεν δίστασε να δηλώσει ότι «θα πυροβολούσα ξανά τον Σολωμού».

Ο Κενάν Ακίν, 13 χρόνια μετά τα αιματηρά γεγονότα της Δερύνειας, δήλωσε προκλητικά στο «Πρώτο Θέμα» ότι πυροβόλησε και θα ξαναπυροβολούσε το Σολωμού, αλλά αρνήθηκε ότι ήταν η δική του σφαίρα που τον σκότωσε. Ο Ακίν, ο οποίος καταζητείται από την Ιντερπόλ, ανέφερε ότι δεν έχει σκοπό να ταξιδέψει στο εξωτερικό, επειδή γνωρίζει ότι καταζητείται. Ωστόσο, πιστεύει ότι οι σε βάρος του κατηγορίες δεν ευσταθούν και θεωρείται ένοχος χωρίς να υπάρχουν, όπως ισχυρίζεται, επαρκή στοιχεία σε βάρος του.

Στην ερώτηση πώς σχολιάζει τη δήλωσή του «γιατί κάνατε το σκότωμα ενός σκύλου να φαίνεται τόσο σημαντικό», ο Τουρκοκύπριος δολοφόνος απάντησε λέγοντας ότι δεν μετανιώνει για ό,τι είπε και απευθυνόμενος στον Ελλαδίτη δημοσιογράφο διερωτήθηκε τι θα έκανε εκείνος εάν επιχειρούσε κάποιος να κατεβάσει την ελληνική σημαία; Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι είναι καθήκον τού οποιουδήποτε να κάνει το ίδιο πράγμα εάν βρεθεί στην ίδια θέση. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Ακίν είπε ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί γιατί με αυτό τον τρόπο είναι σαν να παραδέχεται το αδίκημα.

Ερωτηθείς τι θα έλεγε στους γονείς του Σολωμού, ο Ακίν ειπε ότι «θέλω να τους πω ότι δεν πυροβόλησα εγώ. Λυπάμαι για ό,τι έγινε, αλλά δεν έχω καμιά σχέση με το θάνατο του παιδιού». Ο Ακίν είπε ότι γνωρίζει πως η Κυπριακή Δημοκρατία τον έχει επικηρύξει για το ποσό των 250.000 λιρών δηλαδή ή 460.000 ευρώ, αλλά δήλωσε ότι δεν φοβάται για τη ζωή του. Με προκλητικό τρόπο ισχυρίστηκε ότι στην Κύπρο υπάρχουν δυο χωριστές κοινότητες, ενώ αρνήθηκε ότι ανήκει στους «Γκρίζους Λύκους», ή υπήρξε ποτέ μυστικός πράκτορας.

Επισημαίνεται ότι ο Ακίν που ζει με την οικογένειά του στα κατεχόμενα υπήρξε πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού «υπουργός» του ψευδοκράτους, ενώ πληροφορίες τον έφεραν να υπήρξε πράκτορας των μυστικών τουρκικών υπηρεσιών.
ethnikolaikometwpo

Δεν υπάρχουν σχόλια: