Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Η Κύπρος είναι ελληνική ; Ρωτήστε τον Δημήτρη Χριστόφια

Η νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού είχε, από την πλευρά της, την έμπνευση να αποθεώσει τον Ιωάννη Κασουλίδη με το σύνθημα "Η Κύπρος είναι ελληνική".
Το άκουσε αυτό ο Δημήτρης Χριστόφιας και εξαπέλυσε "κατηγορώ" για "εθνικισμό και σοβινισμό" κατά του ΔΗΣΥ, που αντέδρασε αμήχανα, λέγοντας ότι είναι και ελληνική, είναι και ευρωπαϊκή και κατοικείται από όσους ιστορικά έτυχε να κατοικούν σε αυτόν τον τόπο κι ότι δεν χάθηκε, βρε αδερφέ κι ο κόσμος με τα παιδιά που φωνάζουν συνθήματα.
Ώσπου ένας δημοσιογράφος ανακάλυψε στη βιβλιοθήκη του την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΑΚΕΛ, που όλοι βεβαίως είχαν ξεχάσει κα στην οποία αναφέρεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι "από εθνικής απόψεως, η καταπληκτική πλειοψηφία... του Κυπριακού λαού είναι Έλληνες" και ότι "ο Ελληνικός και ο Τουρκικός πληθυσμός της Νήσου είναι πληθυσμοί με ακλόνητον εθνικήν συνείδησιν και παράδοσιν, κανένα δε μέτρον δεν μπορεί να καταστρέψει την εθνική υπόστασίν των". Αλλά όλη η καμπάνια του κ. Χριστόφια βασίζεται στην "εξαφάνιση" κάθε ελληνικού στοιχείου και στην ανάδειξη της "κυπριακής ταυτότητας".
Την ίδια στιγμή, όμως βίαιες διαδηλώσεις κατά των βρετανικών βάσεων ανέδειξαν "ρωγμές" στο ίδιο το ΑΚΕΛ - ο Χριστόφιας άσκησε κριτική στις μεθόδους μόνο των διαδηλωτών, που τους ήθελε ηπιότερους, η νεολαία του όμως, εξέδωσε ανακοίνωση ότι είναι ακροδεξιοί, φασίστες και "εθνικιστές-σοβινιστές"(μέχρι τώρα η χρήση του όρου αφορούσε τισ σχέσεις με τους Τουρκοκύπριους, ενώ τώρα θεωρούνται εθνικιστές και όσοι τα βάζουν με τους Βρετανούς). Το ΑΚΕΛ ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί βέβαια την απομάκρυνση των βάσεων, αλλά όταν γίνει αυτό "εφικτό".
Η ηγεσία του ΑΚΕΛ ανακάλυψε ότι οι όροι "ενιαίο κράτος" και ενωμένο κράτος" έχουν διαφορετικό περιεχόμενο (όχι τυχαία γιατί επιτίθεται στον Παπαδόπουλο ότι είναι εχθρός της Ομοσπονδίας, προκειμένου να επαναπατρίσει τους ακελικούς που δεν εμπιστεύονται την ηγεσία Χριστόφια, προσπαθεί όμως να μην πάρει και την ευθύνη της μετατροπής του ελληνικού πληθυσμού σε μειοψηφία, όπως προέβλεπε το σχέδιο Ανάν. Όταν την κατηγορούν ότι η "διζωνική, δικοινοτική" είναι μορφή διχοτόμησης, λέει ότι κράτος θα είναι ενωμένο. Κι όταν της λένε ότι στο ενωμένο κράτος πρέπει να αποφασίζει η πλειοψηφία, λέει ότι αυτό συμβαίνει μόνο στο ενιαίο! Όχι μόνο δεν βρήκε τρόπο άρσης της διχοτόμησης της Κύπρου, αλλά, για να ανταπροκριθεί στην ανάγκη του δικού της επιχειρήματος, "διχοτόμησε" το ενιαίο νόημα του "ενιαίου" ή "ενωμένου" κράτους!).

Πηγή:Κόσμος του Επενδυτή
αρ.φυλ.269
Σάββατο 12 Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008
επισης μία ενδιαφέρουσα ανάλυση απο τον Παναγιώτη Ήφαιστο που είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Στρατηγικών Σπουδών,  στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς
εδω με τίτλο ''ΑΚΕΛ και η υποψηφιότητα Χριστόφια''

2 σχόλια:

Ίδας είπε...

Το ερώτημα λάθος τίθεται αν η Κύπρος είναι ελληνική, εκεί που θα 'πρεπε πάντα να είναι: Πότε επιτέλους η Αθήνα θα γίνει ελληνική;


http://antiparakmi.blogspot.com/2008/01/blog-post_16.html

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

ελα ντε εχεις απόλυτο δίκαιο εδώ εαν πείσ οτι είσαι το αυτονόητο ελληνας σε κατατάσουν σε εθνικιστή και φασίστα
η Αθήνα δυστηχώς ως συνύθως κοιμάτε εχει πέσει σε νοθρώτητα
τα υπόλιοπο θα σου απαντήσω στην αναρτηση που μου αναφέρεισ