Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008

«Τὸ πεπρωμένον φυγεῖν ἀδύνατον»

Συντάκτης : Κωνσταντίνος
            Συνεργάτης

Ο Στρατηγός Λε Σουίρ, Διοικητής των Γερμανικών δυνάμεων στη Πελοπόννησο το 1943, σε υπόμνημά του προς στον προϊστάμενο του Στρατηγό Φέλμυ με αφορμή τη επικείμενη χρησιμοποίηση σε επιχειρήσεις της προβληματικής μονάδας τάγμα 999 (αποτελούνταν από κατάδικους λόγω πλαστογραφίας, ψευδορκίας, σεξουαλικών παραπτωμάτων, κλοπής, κατάχρησης, κλεπταποδοχής κλπ) ανέφερε τα παρακάτω:
“Θεωρώ λανθασμένη τη χρήση παρόμοιων μονάδων στην Πελοπόννησο ή στην Ελλάδα, καθώς ο πειρασμός για νέα εγκλήματα και σκοτεινές δοσοληψίες ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΑΣΟΜΕΡΗΔΩΝ, ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΘΟΡΕΩΝ είναι απίστευτα μεγάλος”.
ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΑΤΙΜΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙ ΑΤΙΜΗ ΡΑΤΣΑ
ΥΓ .ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!!!!!!!!!!

Νυκτερινός Επισκέπτης
Τελικά δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του ονόματος της πόλης των Αθηνών, σημερινής πρωτεύουσας της χώρας μας, κατά τη μυθολογία .
Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι όταν απέρριψαν το δώρο του θεού Ποσειδώνα , το αναβλύζον υδρων ,για τον καρπό του ελαιόδεντρου ,την «ελαία» δώρο της θεάς Αθηνάς.
Η πιο γνωστή πόλη του αρχαίου κόσμου ,αλλά και της σύγχρονης εποχής ,η Αθήνα , ταυτίζεται με τον καρπό αυτό, την ελιά .
Επίσης ένα πιο γνωστά σύμβολα στην αρχαία Ελλάδα αλλά και στην σημερινή εποχή , το μοναδικό βραβείο («άθλον») για τους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν και είναι ένα στεφάνι φτιαγμένο από τον «κότινο», δηλαδή την άγρια ελιά. Ο κότινος καθιερώθηκε, ως έπαθλο, από τον Ίφιτο, ύστερα από χρησμό του Μαντείου των Δελφών (το πανεπιστήμιο της διαφθοράς ).Το στεφάνι της ελιάς ήταν η μεγαλύτερη διάκριση για κάθε αθλητή αλλά και για κάθε απλό πολίτη (το ρήμα «στέφω» ήταν συνώνυμο του αμείβω)
Οπότε ας πάρουμε τα πράγμα από την Αρχή
Αθήνα (Πρωτεύουσα της Ελλάδος ο καθρέφτης προς τον έξω κόσμο)-Αρχ. ελαία - Ελιάλάδιλαδιάλαδώνω - λάδωμα ….
λάδωμα
(λάδ-ωσα, -ώθηκα, -ωμένος) επαλείφω ή λερώνω με λάδι | αλείφω με άγιο μύρο το βρέφος που βαφτίστηκε | λιπαίνω μηχανή | (μτφ.) δωροδοκώ, εξαγοράζω
λαδώνω
(το) ουσ. επάλειψη με λάδι | λέκιασμα από λάδι | επάλειψη των εξαρτημάτων μηχανής με ορυκτέλαιο | (μτφ.) εξαγορά, δωροδοκία
Να φανταστείτε ότι πηγή έμπνευσης αποτελεί και στις μέρες μας ο κότινος, το στεφάνι της ελιάς, αφού επιλέχθηκε να είναι το σύμβολο της Ολυμπιάδας του 2004 στην Αθήνα.......

Ρε κάτι ξέρουν αυτοί δεν μπορεί................
Οπότε τι ξαφνιαζόμαστε και αναρωτιόμαστε για τη διαφθορά και την σήψη σε όλο τα επίπεδα της κοινωνίας μας; Αφού το έχουμε στο αίμα μας ,εδώ μας είχαν πάρει χαμπάρι οι Γερμανοί πριν 50 χρόνια, τι να λέμε , δεν βλέπω να γιατρεύετε με τίποτα αυτή η πάθη δεν πρόκειται ο Έλληνας ποτέ να κόψει αυτό το χούι .
Συμπέρασμα ;
«Τὸ πεπρωμένον φυγεῖν ἀδύνατον»

Δεν υπάρχουν σχόλια: