Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008

Επείγον: Χρειαζόμαστε τη Βοήθειά σας για να Διώξουμε τα Μεταλλαγμένα από την Ευρώπη.Πριν λίγες ημέρες ο Έλληνας Επίτροπος της ΕΕ για το περιβάλλον, Σταύρος Δήμας, αρνήθηκε να επιτρέψει την καλλιέργεια δύο ποικιλιών του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού (BT 11 και 1507) σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η κίνηση του κ. Δήμα είναι πρωτοφανής στα χρονικά της ΕΕ. Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά εδώ και χρόνια για να διαφυλάξουμε το περιβάλλον και την υγεία από τα μεταλλαγμένα. Τώρα απαιτείται μια ισχυρή φωνή υποστήριξης από τους πολίτες
Στις 25 Οκτωβρίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το περιβάλλον, Σταύρος Δήμας, αντιτάχθηκε στα συμφέροντα της βιομηχανίας μεταλλαγμένων, αρνούμενος να επιτρέψει την καλλιέργεια δύο ποικιλιών του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού (BT 11 και 1507).
Οι αγροχημικές εταιρίες που προωθούν τους γενετικά μεταλλαγμένους σπόρους έχουν ισχυρούς συμμάχους. Η πρωτοφανής στα χρονικά της ΕΕ απόφαση του κ. Δήμα, είναι πιθανό να ανατραπεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής της ΕΕ, μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Μια ισχυρή φωνή υποστήριξης απαιτείται από τους πολίτες, για να βάλει η Επιτροπή της ΕΕ την υγεία των πολιτών της πριν από τα εμπορικά συμφέροντα της βιομηχανίας των μεταλλαγμένων.
Για να βοηθήσετε, στείλετε αυτό το μήνυμα στον Jose Manuel Barroso, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στους Επιτρόπους Δήμα, Κυπριανού και Fischer-Boel.
Παρακαλούμε θερμά να υπογράψετε την έκκληση και να την προωθήσετε σε φίλους και γνωστούς"
Μία πρωτοβουλία της greenpeace

Δεν υπάρχουν σχόλια: