Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2008

Βλήμα Όλμου Έπεσε σε Σπίτι στον Άγιο Δομέτιο Λευκωσίας, Προέλευση απο τα Κατεχόμενα!!!!!

Εκπαιδευτικό βλήμα όλμου, 81 χιλιωστών έπεσε το πρωί σε σπίτι στον Αγιο Δομέτιο, θέτωντας σε συναγερμό τις Αρχές Ασφαλείας. Προκλήθηκαν ζημιές στη στέγη του σπιτιού. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, σε μικρή απόσταση από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, απουσίαζε από το σπίτι της. Σύμφωνα με τις έρευνες που διενεργήθηκαν από εμπειρογνώμονες της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και εκπροσώπων της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, το βλήμα που προσέκρουσε στην οροφή της οικίας προέρχεται από τα κατεχόμενα. Η Εθνική Φρουρά προέβη σε όλα τα αναγκαία διαβήματα προς τα Ηνωμένα Εθνη, τα οποία και διερευνούν το όλο ζήτημα. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, πρόκειται για βλήμα ασκήσεων όλμου 81 χιλ. τουρκικής προέλευσης, τύπο βλήματος τον οποίο δεν διαθέτει η Εθνική Φρουρά. 
Το Υπουργείο Αμυνας αναφέρει ότι το βλήμα προσέκρουσε στην οροφή οικίας που βρίσκεται στην οδό Δημοκρατίας αρ. 81, στις ελεύθερες περιοχές του Δήμου Αγίου Δομετίου, περίπου στις 10:40 το πρωί. 
Από την πρόσκρουση, δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός πέραν από περιορισμένες υλικές ζημιές. 
Το Υπουργείο Αμυνας διευκρινίζει πως από την οπή που διανοίχθηκε στην ταράτσα του κτιρίου καταδεικνύεται η κατεύθυνση της τροχιάς του βλήματος και προσθέτει πως απ’ όλα τα υπάρχοντα στοιχεία καταδεικνύεται ότι το βλήμα προήλθε από την κατεχόμενη περιοχή.
Ο Δήμαρχος Αγίου Δομετίου, Ανδρέας Χατζηλοΐζου, δήλωσε ότι θα ζητηθεί ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί διάφορα προβλήματα, λόγω του ότι η περιοχή γειτνιάζει με τα κατεχόμενα.
Ο Δήμαρχος είπε ότι ο κόσμος είναι πανικοβλημένος γιατί κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Είπε επίσης ότι το βλήμα έπεσε κοντά σε σχολείο.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: