Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Δηλώσεις Χριστόφια,Οι Υπερέλληνες Συνέβαλαν στην Καταστροφή της Κύπρου....


Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι είμαστε αδέλφια, παιδιά αυτού του τόπου, δήλωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του ραδιοφωνικού σταθμού Άστρα «Το άλλο μισό», που έγινε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και φανερά συγκινημένος από την ομιλία του Τουρκοκύπριου Γκιουτζέλ Κιουσίογλου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι συνέχεια λέγει στο φίλο του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι είναι και οι δυο Κύπριοι. «Την παττίχα μας την εβούλωσαν ξένοι το 1960. Αντί να προσπαθήσουμε από κοινού να κλείσουμε τη ρωγμή της βούλας, πέσαμε μέσα στο βάραθρο και τη μοιράσαμε στα δυο στο τέλος», σημείωσε ο Πρόεδρος, σχολιάζοντας τα λόγια του Τ/κ ομιλητή αναφερόμενος στο εξώφυλλο του βιβλίου. 
Ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα κάποια στιγμή οι δυνάμεις που αντιτάσσονται, όπως είπε, στο σοβινισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό να το πάρουν τελειωτικά απόφαση ότι ο χρόνος δεν μας παίρνει, το κακό γίνεται χειρότερο και ότι είναι ώρα να σφίξουμε τις γροθιές και από κοινού να αγωνιστούμε για μια επανενωμένη πραγματικά, κοινή πατρίδα.
«Αντιδρούν ορισμένοι όταν λέμε ότι πρέπει να καταγραφεί σωστά η ιστορία», επισήμανε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «και να παραδεχτούμε και λάθη και παραλείψεις και τραγωδίες για τις οποίες είμαστε συνυπεύθυνοι. Εάν δεν γίνει αυτό πώς θα επέλθει η συμφιλίωση; Μα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας;» διερωτήθηκε. Δήλωσε, επίσης, ότι «ο σωστός Έλληνας θα είναι ο σωστός Κύπριος. Ο υπερέλληνας, ο οποίος κρύβει την αλήθεια και εναποθέτει τις ευθύνες όλες στην άλλη κοινότητα, δεν είναι καν Έλληνας», πρόσθεσε. «Διότι», είπε, «έχει συμβάλλει έως τώρα με αυτήν την υπερυπογράμμιση της ελληνικότητας στην καταστροφή του τόπου και αν συνεχίσει να σκέπτεται και να δρα με αυτόν τον τρόπο, θα συμβάλει στην πλήρη και τελειωτική καταστροφή». 

Νυκτερινός Επισκέπτης 

"Ο υπερέλληνας, ο οποίος κρύβει την αλήθεια και εναποθέτει τις ευθύνες όλες στην άλλη κοινότητα, δεν είναι καν Έλληνας" Σχόλιο : Η Άλλη κοινότητα είναι άμοιρη ευνών ; Δε θυμάστε φαίνεται ποιοι έκαναν πλάτες τότε στους Εγγλέζους, ξεχνάτε τους τούρκους αστυνομικούς. Ντροπή ιεροσυλία και σκύλευση στους χαμένους Ελληνοκύπριους και Ελλαδίτες που έπεσαν το μαχόμενοι το1955-59 και 1974 ,περιφρόνηση για τον πόνο της χαροκαμένης μάνας που αγνοούνται τα παιδιά της ,και απάθεια για στους 30000 πρόσφυγες.

Διότι», είπε, «έχει συμβάλλει έως τώρα με αυτήν την υπερυπογράμμιση της ελληνικότητας στην καταστροφή του τόπου και αν συνεχίσει να σκέπτεται και να δρα με αυτόν τον τρόπο, θα συμβάλει στην πλήρη και τελειωτική καταστροφή». Σχόλιο : Εδώ ο Πρόεδρος έχει Ξεφύγει εντελώς  ,ρε Χριστόφια πόσο θες να μας τρελάνεις ; για πες μας εσύ ,με την σκέψη ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί την γνωστή τακτική στο ξεπούλημα και Διαμελισμό της Ελλάδας σε Επτά ζώνες συμπεριλαμβανόμενης και της Κύπρου ,πρέπει να σκεφτόμαστε; Δηλαδή μιλάς για προδοσία Ντροπή σου!!!!!!

«Αντιδρούν ορισμένοι όταν λέμε ότι πρέπει να καταγραφεί σωστά η ιστορία», επισήμανε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «και να παραδεχτούμε και λάθη και παραλείψεις και τραγωδίες για τις οποίες είμαστε συνυπεύθυνοι» Σχόλιο , Ο κύριος υπουργός όμως και οι συνεργάτες του οφείλουν πρώτα να θυμηθούν κάποια πράγματα τα οποία ξεχνούν ή αν δεν τα ξέρουν καλά κάνουν να τα μάθουν. Ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη μπήκε για να την απελευθερώσει. Για να απελευθερώσει την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Εισβολή κύριοι, (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον τόμο για τους Βαλκανικούς πολέμους) έκαναν οι τούρκοι στην Κύπρο, αλλά αυτό φαίνεται το ξεχνάτε. Ξεχνάτε την παράνομη κατοχή της Β.Κύπρου από το βάρβαρο αγαρηνό. Ξεχνάτε του αγνοούμενους, τους νεκρούς μας, τους πρόσφυγες, τις μάνες που βιάσανε, τα παιδιά που σφάξανε!
Δυστυχώς στην Μεγαλόνησο δεν υπάρχει αντιπολίτευση , είναι ανύπαρκτη
Μόνη ελπίδα το μαθητικό κίνημα και Εκκλησία και η ιστορία της Κύπρου είναι Άρρηκτα συνδεδεμένη με το Μαθητικό Κίνημα ,και αυτό προσπαθεί να καταστρέψει με φασιστικές και Κυπατζήδικες ενέργειες ο Χριστόφιας .Ασελγουν πάνω στην Μνήμη του Ευγόρα παληκαρίδη...

Μπράβο!!! Στο Μαθητικό Κίνημα και στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: