Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

www.bulgarmak.org ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ

Συντάκτης: Κωνσταντίνος
Συνεργάτης

Ποτέ σ’ αυτό το blog, δεν ασχολήθηκα με το http://www.bulgarmak.org/ . Είναι γνωστό ότι χρηματοδοτείται από τον αρχισιωνιστή και προστάτη των Σκοπίων Ψώρας, ή Ψώρος (με συγχωρείτε George Soros) κι αυτό τα λέει όλα. Σιγά-σιγά θα ξεκινήσω να σχολιάζω κάποια κείμενά του για να διαπιστώσετε τη διαστρέβλωση και παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας. Το site υποτίθεται ότι κατασκευάστηκε από Βούλγαρους υπέρ-εθνικιστές, αλλά φυσικά όλοι ξέρουν ότι κατευθύνεται προς όφελος των Σκοπίων. Ονομάζεται «Βουλγάρικα ανθρώπινα δικαιώματα στην Μακεδονία» και εμπεριέχει τα Άπαντα του ανθελληνισμού σε κείμενα, που κατά καιρούς έχουν εκδοθεί από εβραίους «ιστορικούς» και αφορούν τη διαστρέβλωση για οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα από τη δημιουργία της.

Το θέμα μας θα είναι η ανάρτησή «Η εθνολογική απογραφή του Χιλμή Πασά» που διεξήχθη το 1904.
Ξεκινώντας να ξεκαθαρίσω ότι δε θεωρώ αξιόπιστη καμία ερμηνεία της απογραφής, από οποιαδήποτε πλευρά(βουλγαρική, σκοπιανή, ελληνική κλπ) γιατί ειδικά εκείνα τα χρόνια, ξεκάθαρα εξυπηρετούσαν μόνο εθνικιστικές ανάγκες. Αποδέχομαι ότι μέχρι τους βαλκανικούς πολέμους, στη Μακεδονία, το βουλγαρικό στοιχείο(ή να το θέσω αλλιώς, οι κάτοικοι που είχαν για πρώτη τους γλώσσα τη βουλγαρική) υπερτερούσε ελαφρώς του ελληνικού(σήμερα ο νομός Κιλκίς κατοικείται κατά 95% από πρόσφυγες Ποντίους) αλλά φυσικά και το ελληνικό στοιχείο, υπερτερούσε ελαφρώς, στη Ρωμυλία. Τα σχόλια μου, απευθύνονται προς τους Βούλγαρους, αλλά και προς τους Σκοπιανούς.
Επίσης για τυχόν αναγνώστες που δεν έχουν ασχοληθεί με το θέμα, να διευκρινίσω ότι όρος Πατριαρχικός με λίγα λόγια, σημαίνει κάτοικος ελληνικής συνειδήσεως, ενώ Εξαρχικός βουλγαρικής συνειδήσεως (φυσικά η σκοπιανοβουλγαρική προπαγάνδα διακρίνει τη καταγωγή των κατοίκων, κυρίως από τη γλώσσα).
Θα σας παραθέσω κάποια αποσπάσματα από την ανάρτηση:

«Ο διαχωρισμός των απογραφέντων δεν έγινε βάσει της εθνικής τους καταγωγής αλλά βάσει της θρησκευτικής ομάδας (Millet) στην οποία ανήκαν. Ο όρος Millet στην Οθωμανική ορολογία αναφέρεται σε προστατευόμενη, αυτόνομη, καταγεγραμμένη και οργανωμένη θρησκευτική κοινότητα διοικούμενη από θρησκευτικό ηγέτη. Στην Μακεδονία τέτοιες θρησκευτικές κοινότητες ήσαν οι Πατριαρχικοί Φαναριώτες Ρουμ (Ρωμαίοι), οι Εξαρχικοί Βούλγαροι, οι Εβραίοι οι Αρμένιοι και οι Σουνίτες Μουσουλμάνοι. Αυτονόητο ότι κάθε ομάδα είχε την δική της γλώσσα….. …….Η Βουλγαρική γλώσσα είχε επικρατήσει στο μεγαλύτερο τμήμα του μη Μουσουλμανικού πληθυσμού, ωστόσο παράλληλα μιλιόνταν τα Βλάχικα, τα Αρβανίτικα, τα Ισπανοεβραϊκά και σε μικρό ποσοστό τα Ελληνικά………. Υπήρχαν τέλος Ρουμανίζοντες Βλαχόφωνοι, Σερβίζοντες, Ουνίτες και Προτεστάντες……... Και ακόμα Γύφτοι και Ισραηλίτες…..Η επίσημη Οθωμανική απογραφή διενεργήθηκε το 1904 μετά την έναρξη του λεγόμενου «Μακεδονικού αγώνα»……..Αποτελεί την μόνη έγκυρη πηγή της εποχής για την κατανομή του πληθυσμού κατά γλώσσα και θρησκεία. Πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη Ρώσσων και Αυστριακών αξιωματικών…… Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της απογραφής αναδημοσιεύθηκαν στην Γερμανική γλώσσα από την Αυστριακή εφημερίδα Politische Correspondenz την 13-4-1905, χωρίς όμως να συμφωνούν με τα στοιχεία της Τουρκικής εφημερίδας ΑSR της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν έτσι δύο διαφορετικοί πίνακες για την ίδια απογραφή. Η Αυστριακή μεταφρασμένη παραλλαγή εμφανίζει συνολικό πληθυσμό 270.000 κατοίκων περισσότερο από την αυθεντική Οθωμανική έκδοση. Επί πλέον το ποσοστό των Σερβιζόντων ανεβαίνει από 3,5% σε 5,3% και των Κουτσόβλάχων πέφτει από 3,4% σε 0,9%. Το μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων στην Αυστριακή έκδοση (20,5%) οφείλεται στο ότι περιλαμβάνει εκτός των Ελληνόφωνων, τους Βουλγαρόφωνους, Αλβανόφωνους και Βλαχόφωνους Πατριαρχικούς. Σημειώνεται ότι οι Ελληνόφωνοι ορθόδοξοι στην επίσημη Οθωμανική έκδοση είναι μόνο 10,6%. Οι Μουσουλμάνοι εμφανίζονται σαν ομοιογενής ομάδα και δεν διαχωρίζονται γλωσσικά.
Μουσουλμάνοι 1.508.507 52%
Βουλγαρόφωνοι Εξαρχικοί 575.534 19,8%
Βουλγαρόφωνοι Πατριαρχικοί 320.962 11,1%
Ρουμ (Ελληνόφωνοι) Πατριαρχικοί 307.000 10,6%
Βλάχοι Πατριαρχικοί 99.000 3,4%
Σέρβοι Πατριαρχικοί 101.717 3,5%
ΣΥΝΟΛΟΝ 2.901.720 100%
Στην αυθεντική Οθωμανική απογραφή Χιλμή Πασά η λέξη Ελληνας απουσιάζει εντελώς. Στην θέση του χρησιμοποιείται ο όρος Ρούμ (Ρωμαίος) που αναφέρεται σε κάτοικους της πρώην Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (Βυζαντίου) που κατέρευσε το 1453. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Ρουμ (Ρωμαίοι) θεωρούνται διαφορετική φυλή από τους Γιουνάν (Ελληνες) του ελληνικού κράτους που επίσημα αποκαλείται Γιουνανιστάν. Στην παραχαραγμένη απογραφή την οποία χρησιμοποιεί η ελληνική προπαγάνδα, οι Βλάχοι και Βούλγαροι Πατριαρχικοί βαφτίζονται Ελληνες……………………..»

Πως κάποιος ουδέτερος να αποδεχθεί αυτή την απογραφή; Μόνο και μόνο που θα δει, ότι αν προσθέσει τα ποσοστά το άθροισμα τους είναι 100,4 κι όχι 100, θα καταλάβει ότι πρόκειται για «κατασκεύασμα». Θα μου πείτε τυπογραφικό λάθος. Αν κάνετε αναλυτικά τις πράξεις από την αρχή και τα ποσοστά, θα διαπιστώσετε ότι τόσο βγαίνει. Αν διαβάσετε όλο το άρθρο, θα διαπιστώσετε ότι κατηγορούν την ελληνική πλευρά για κάτι τέτοιο όσον αφορά τους αριθμούς του πληθυσμού της Μακεδονίας. Άρα τα τυπογραφικά λάθη επιτρέπονται στους Βουλγαροσκοπιανούς, αλλά απαγορεύονται αυστηρώς στους Έλληνες. Εμένα πάντως αυτό μου δείχνει το πανικό σας όσον αφορά την άμεση διαστρέβλωση της Ελληνικής ιστορίας και την απίστευτη προχειρότητα σας, αφού φαίνεται ότι δε μπήκατε στο κόπο να ελέγξετε την αξιοπιστία των κειμένων όταν τα παραλάβατε από τα εβραϊκά αφεντικά σας.

1.Οι Σκοπιανοί ιστορικοί μας πληροφόρησαν ότι κατά την εξέγερση του Ίλιντεν (20/07/1904) πραγματοποιήθηκε το ξύπνημα και η εθνογέννεση του «Μακεδονικού» έθνους. Τότε λέει ξύπνησε μέσα τους η μακεδονική τους συνείδηση. Στο κείμενό σας (για την απογραφή) εσείς οι ίδιοι μας αναφέρετε, ότι η απογραφή του 1904 επί Χιλμή Πασά «αποτελεί τη μόνη έγκυρη πηγή της εποχής για τη κατανομή του πληθυσμού κατά γλώσσα και θρησκεία». Αν ισχύουν αυτά γιατί ούτε ένας κάτοικος από τα σχεδόν 3.000.000, δε δήλωσε «Μακεδόνας», ή «Βουλγαρομακεδόνας», ή οτιδήποτε έχει σχέση με Μακεδονία; Μήπως το ξύπνημα έγινε μετά την απογραφή; Αν ναι, να ενημερώσετε τους Σκοπιανούς ιστορικούς να αλλάξουν τις ημερομηνίες γιατί εκτίθενται. Γλώσσα Βουλγαρικά. Σύμφωνα πάντα με την αξιόπιστη (όπως ισχυρίζεστε) απογραφή, καταγράφηκαν Βουλγαρόφωνοι κάτοικοι κι όχι κάποιοι που μίλαγαν τα «Μακεδονικά». Κι αυτή η γλώσσα γεννήθηκε μετά την απογραφή; Μα τι σύμπτωση είναι αυτή; Όλα μετά την απογραφή; Θα μου πείτε εμείς είμαστε Βούλγαροι και λέμε ότι η Μακεδονία είναι Βουλγαρική κι όχι Σκοπιανή ή Ελληνική. Ναι; Τι μας λέτε; Αναφέρετε στο site σας ότι η Μακεδονία δεν είναι Σκοπιανή, γιατί εγώ βλέπω φάτσα-κάρτα στην αρχική σας σελίδα μόνο τη λεζάντα «Macedonia is not Greek» κι όχι κάτι για Σκόπια. Το είπατε ποτέ αυτό στους Σκοπιανούς; Βγήκατε ποτέ στους δρόμους να το πείτε τουλάχιστον στους γείτονές σας; Η κυβέρνησή σας έκανε ποτέ έστω παράπονα για το θέμα; Ενημερώθηκε ποτέ κάποια ευρωπαϊκή χώρα από εσάς, ότι η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει Μακεδονική εθνότητα ή γλώσσα κι ότι θεωρείτε τους Σκοπιανούς, Βούλγαρους. Ποτέ δεν έγινε κάτι από τη μεριά σας και παίζετε (όπως πάντα άλλωστε) το παιχνίδι του καιροσκοπισμού. Εσείς είσαστε πολύ χειρότεροι από τους Σκοπιανούς και αποδεικνύεται με τη τωρινή σας στάση, ότι είσαστε ο πιο ύπουλος λαός της Ευρώπης…..

2.Στην αρχή του κειμένου σας, μας πληροφορείτε ότι η απογραφή των κατοίκων, έγινε βάσει των θρησκειών κι όχι βάσει της εθνικής καταγωγής. Αναγράφετε ότι η Οθωμανική Μακεδονία κατοικούνταν από κάποιους λαούς (Βούλγαρους, Έλληνες κλπ) και σαν τελευταίους (στη σειρά) μας αναφέρεται και τη συμπαθέστατη τάξη των τοκογλύφων (εντάξει, αργυραμοιβών) Ισραηλιτών. Εβραίοι, άρα ξεχωριστή θρησκευτική ομάδα. Που είναι αυτοί στην απογραφή; Μα ούτε ένας δε δήλωσε εβραίος. Που είναι αυτή η ράτσα ή αν το θέλετε, «η θρησκευτική ομάδα». Αυτοί δεν απογραφήκανε; Εκείνο το διάστημα που πραγματοποιήθηκε η απογραφή, έφυγαν όλοι μαζί για διακοπές. Είναι δυνατόν να μην υπήρχαν εβραίοι αφού μόνο στη Θεσσαλονίκη κατοικούσαν περίπου 50 έως 60 χιλιάδες; Οι Αρμένιοi που είναι; Εσείς μας λέτε (όχι εγώ) ότι συγκροτούσαν ξεχωριστή θρησκευτική ομάδα. Ούτε ένας; Μας δουλεύετε; Η τόσο διαφημισμένη ως αξιόπιστη απογραφή, καταρρέει. Επίσης είναι δυνατόν να μην υπήρχε ούτε ένας καθολικός, ένας προτεστάντης… Τι λέμε τώρα…

3. Πως είναι δυνατόν οι αριθμοί των Ρουμ (θα απαντήσουμε πιο κάτω) και των Βλάχων να είναι ακριβώς 307.000 και 99.000. Φυσικά είναι οι αριθμοί των Ελληνόφωνων. Φανερό είναι ότι οι συγκεκριμένοι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση και άρα είναι αναξιόπιστοι.

4. Είναι δυνατόν η απογραφή να μη μας έδωσε έναν Βλάχο Εξαρχικό ή έναν Σέρβο Εξαρχικό ή ακόμα έναν Ρουμ Εξαρχικό (προδότες υπήρχαν πάντα όπως σήμερα π.χ. οι φίλοι σας του ΟΑΚΚΕ και κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ). Είναι λογικό κάτι τέτοιο; Αν ναι, τότε αυτοαναιρείστε διότι μας αναφέρετε ότι η ελληνική προπαγάνδα και οι Αυστριακοί βάφτισαν τους Βλάχους, Έλληνες. Ε! δε σας κάνει εντύπωση που ούτε ένας Βλάχος δε δήλωσε Εξαρχικός;
Αυτό δε σημαίνει ότι η εθνική τους συνείδηση ήταν Ελληνική; Δε σημαίνει ότι οι παραπάνω ήταν Βλαχόφωνοι Έλληνες; Το πόσο Έλληνες ήταν οι Βλάχοι της περιοχής αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η γειτονική Βόρεια Ήπειρος που αποτελείτο κατά 30-40% από Βλάχους(σε σύνολο έως το 1991 περίπου 300.000), ονομάστηκε από τους διεθνείς οργανισμούς «ελληνική» και όσοι επέστρεψαν ή ζουν ακόμα εκεί δηλώνουν Έλληνες και τίποτα άλλο. Μετά να το δεχτώ ότι η ελληνική προπαγάνδα τους βάφτισε Έλληνες. Οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί τι όφελος είχαν να τους μεταλλάξουν κι αυτοί σε Έλληνες; Τόσο πολύ μας αγαπούσαν ή τόσο πολύ μισούσαν τους Βούλγαρους. Είναι αστεία αυτά που μας λέτε.

5. Η απογραφή (όπως κι εσείς μας πληροφορείτε) πραγματοποιήθηκε ενώ είχε ξεκινήσει ο «Μακεδονικός Αγώνας», ή για το κολλητάρι σας τον Λιθοξόου «αντιμακεδονικός αγώνας. Εσείς δεν ισχυρίζεστε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Τούρκοι έκαναν τα στραβά μάτια όσον αφορά τους Έλληνες μαχητές(γιατί δε τους χώριζε τίποτα) και καταδίωκαν μόνο τους Βούλγαρους; Δηλαδή ήταν φιλέλληνες καθ’ όλη τη διάρκεια του μακεδονικού αγώνα, πλην της περιόδου της απογραφής. Δηλαδή φίλοι εναντίον των Βούλγαρων, αλλά όταν ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα της απογραφής(10,6 % οι Ελληνόφωνοι) είμαστε εχθροί. Μόνο εχθρός θα μας έλεγε ότι στη Μακεδονία, υπήρχαν μόνο 307.000 Ελληνόφωνοι (πάντα αποδεχόμενοι αυτά που μας λέτε για αξιόπιστη απογραφή και ότι οι Βουλγαρόφωνοι Πατριαρχικοί ήταν Βούλγαροι). Αφού συμπαθούσαν τους Έλληνες γιατί δεν ανακοίνωσαν 30 % Έλληνες, ώστε να πάψουν να μιλάνε οι Βούλγαροι. Θα μου πείτε ότι η απογραφή έγινε παρουσία ξένων, δε μπορούσαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα. Ε! Οι Αυστριακοί σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, πως τα κατάφεραν και βάφτισαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, ενώ δεν ήταν. Άρα μας λέτε ότι οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια του μακεδονικού αγώνα ήταν ουδέτεροι (κι άρα μη ξαναπείτε τις κοτσάνες σας περί συνεργασίας με τους Έλληνες) ή ότι η απογραφή δεν ήταν αξιόπιστη. Διαλέξτε. Κάτι μυρίζει…

6. Με τα νούμερα τα έχετε κάνει σκατά. Καλά λέω ότι αναρτήσατε τις χαζομάρες που παραλάβατε από τους χρηματοδότες σας, χωρίς καν να ελέγξετε αν ισχύουν τουλάχιστον οι προσθαφαιρέσεις. Μας λέτε ότι η Αυστριακή παραλλαγή μας εμφανίζει 270.000 κατοίκους παραπάνω απ’ ότι η «αυθεντική» Οθωμανική κι ότι το ποσοστό των Έλληνων (στον νέο αριθμό δηλαδή 2.901.720+270.000=3.171.720) κατά τους Αυστριακούς (μετά τις βαπτίσεις) ήταν 20,5%.
Το 20,5% του 3.171.720 είναι 650.202
Στην απογραφή (βουλγαροσκοπιανή εκδοχή) έχουμε
307.000 Ελληνόφωνους + 99.000 Βλάχους= 406.000+320.962(βουλγαρόφωνοι πατρ.)=726.962
Δηλαδή 726.962 - 650.202=76.760 δηλαδή και πάλι δε ταιριάζουν οι αριθμοί σας.

7. Τέλος πάμε στον ισχυρισμό σας για Ρουμ, Γιουνάν κλπ. Το τι σημαίνουν οι όροι αυτοί ανοίξτε τη WIKIPEDIA και διαβάστε (σας τη προτείνω για να δείτε τη σημασία των όρων Γιουνάν, Ρωμιών και Γραικών, γιατί είδα ότι ενθουσιαστήκατε που σας συμπεριέλαβε στην ύλη της).Απλά να κάνω τρεις επισημάνσεις:
Α)Ο Οθωμανός Σουλτάνος έφερε τον τίτλο του Σουλτάνι Ρουμ (Σουλτάνος των Ρωμιών) και η Οθωμανική Αυτοκρατορία απεκαλείτο Ντιγιάρι Ρουμ(η χώρα των Ρωμιών) κι όχι Σουλτάνος ή χώρα των Βουλγάρων ή άλλου λαού. Μόνο των Ρωμιών. Τι σημαίνει αυτό; Θαυμασμός προς τους Ρωμιούς και υπεροχή των Ρωμιών έναντι των άλλων κατοίκων (μη μουσουλμάνων), χριστιανών, εβραίων, αρμένηδων κλπ
Β) Όταν σχηματίστηκε το Ελληνικό κράτος οι πρώην Ρωμιοί κάτοικοί της, ονομάστηκαν Γιουνάν από τους Οθωμανούς, ενώ οι υπόλοιποι Ρωμιοί που κατοικούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία παρέμειναν Ρωμιοί. Το 1881 που μας αποδόθηκε η Θεσσαλία, οι πρώην Ρωμιοί μετονομάστηκαν σε Γιουνάν, όπως και το 1913 όλοι οι ελληνόφωνοι κάτοικοι της Ηπείρου, της Μακεδονίας, των νησιών και της Κρήτης από Ρωμιοί μετονομάστηκαν σε Γιουνάν( Ίωνες-Έλληνες). Από πού βγαίνει ότι είναι διαφορετικές φυλές, δεν το καταλαβαίνω.
Γ)Κύριοι ας πούμε ότι ο Ρωμιός είναι κάτι διαφορετικό από τον Γιουνάν. Είμαι περήφανος που είμαι κάτι από τα δύο διότι πριν 4.000 χρόνια ή 3.000 χρόνια ή 2.000 οι πρόγονοί μου φόραγαν χιτώνες και σανδάλια, ενώ δημιούργησαν πολιτισμό που δεν τον έχετε δει ούτε στα πιο μακρινά σας όνειρα. Δε νομίζω κάποιος να είναι περήφανος αν προέρχεται από κάποιους που εμφανίστηκαν ας πούμε το 400 μ.Χ. και αντί για ρούχα, φορούσαν προβιές από τομάρια ποντικιών (Ούνοι). Τι το αρνείστε ότι κρατάτε από Τουρκομογγόλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: