Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Τούρκος Πτέραρχος Διοικητής στη Λάρισα!!!

Σκληρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση- αλλά και από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις- προκαλεί η μυστική συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης για την τοποθέτηση Τούρκου πτεράρχου ως διοικητή στο νέο ΝΑΤΟϊκό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου στη Λάρισα, εναλλάξ με Έλληνα, ανά διετία.
«Πτέραρχε, τι γύρευες στη Λάρισα εσύ ένας Τούρκος;»

Από το πανίσχυρο αυτό Κέντρο με έδρα τις υπόγειες εγκαταστάσεις έξω από τη Λάρισα, η Συμμαχία θα ασκεί αστυνόμευση στον εναέριο χώρο Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και μέρους της Αν. Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του Αιγαίου! Πιο πάνω από το Κέντρο της Λάρισας είναι το αεροπορικό Στρατηγείο στη Σμύρνη που έχει μόνιμο Αμερικανό διοικητή.
Η κατ΄ αρχήν συμφωνία στο σχέδιο του ΝΑΤΟ έγινε πριν από 13 ημέρες μεταξύ των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των χωρών της Συμμαχίας και κρατήθηκε μυστική από την ελληνική κοινή γνώμηπροφανώς λόγω των ευρωεκλογών. Η αποκάλυψη της συμφωνίας έγινε χθες από Τούρκους δημοσιογράφους που είχαν επισκεφθεί την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για ενημέρωση... Στους βασικούς άξονες της συμφωνίας που «ψηνόταν» εδώ και 3 χρόνια προβλέπεται, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, ότι η εναλλαγή θα αρχίσει με Έλληνα και θα ακολουθήσει Τούρκος- η Βουλγαρία και η Ρουμανία, ως νέα μέλη, δεν διεκδίκησαν τη θέση. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ κατά την περίοδο που θα είναι Τούρκος διοικητής στη Λάρισα (CΑΟC-4), ο υποδιοικητής θα είναι Έλληνας, όπως Έλληνας θα είναι κατά τη χρονική αυτή περίοδο και ο Νο2 (επιτελάρχης) του προϊστάμενου αεροπορικού Στρατηγείου στη Σμύρνη



Για το κατά πόσο θα επιτευχθούν αυτές οι δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν ερωτηματικάάλλωστε και πηγές του ΓΕΕΘΑ σημείωναν ότι «το θέμα συνολικά βρίσκεται σε εξέλιξη». Επίσης σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, κύκλοι του ελληνικού Πενταγώνου έλεγαν ότι για να εφαρμοστεί το μοντέλο θα χρειαστούν 1-2 χρόνια συζητήσεων. Αντίθετα, το ΝΑΤΟ έχει κάνει τους σχεδιασμούς με στόχο να κλείσει πλήρως το θέμα εντός του 2009!

Τορπιλίζει η Τουρκία
Ο λόγος πάντως που ενδεχομένως το σχέδιο καθυστερήσει ή τροποποιηθεί δεν φαίνεται ότι θα προέρχεται από την Ελλάδα. Η Άγκυρα, παρά την ικανοποίηση της αξίωσής της για εναλλαγή των διοικητών, επιχειρεί άλλοτε ευθέως και άλλοτε υπογείως να τορπιλίσει την αναβάθμιση του ΝΑΤΟϊκού Κέντρου της Λάρισας και τη διατήρηση του σημερινού καθεστώτος που προβλέπει δύο μικρά Κέντρα- ένα στη Λάρισα και ένα στο Εσκή Σεχίρ.

Με βάση τη νέα δομή που στήνει το ΝΑΤΟ σε όλη την Ευρώπη δημιουργούνται 4 ισχυρά Κέντρα (CΑΟC) στη θέση των 10 που υπάρχουν σήμερα. Πέραν της Λάρισας, τα άλλα 3 ισχυρά Κέντρα ιδρύονται στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Δανία. Σ΄ αυτά που καταργούνται είναι και του Εσκή Σεχίρ στην Τουρκία. Σύμφωνα με ελληνικούς στρατιωτικούς κύκλους, η Άγκυρα δεν θέλει την κατάργηση του Κέντρου του Εσκή Σεχίρ όπως και την αναβάθμιση αυτού της Λάρισας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου πρόβαλαν χθες το ενδεχόμενο να δημιουργούνται αντιδικίες στη Λάρισα λόγω των πτήσεων στο Αιγαίο...

Οι Τούρκοι θεωρούν ότι αφενός με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το Κέντρο του Εσκή Σεχίρ- που ελέγχουν- θα αναβαθμιστεί στην πράξη και αφετέρου όποτε θέλουν θα ακυρώνουν ή θα μειώνουν τον ρόλο του Κέντρου της Λάρισας μέσω του προϊσταμένου Στρατηγείου της Σμύρνης με τη βοήθεια, πολλές φορές, του Αμερικανού διοικητή... Μ΄ αυτό τον τρόπο άλλωστε έχουν ήδη πετύχει σε ορισμένες περιπτώσεις ουδετεροποίηση του ΝΑΤΟ όσον αφορά τις αξιώσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο και προώθηση των τουρκικών που έχουν στόχο τον μερικό έλεγχό του.

Τα Νέα online

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία!Τί έχετε να μας πείτε τώρα, εσείς οι κήρυκες του Εθνικισμού, οι Ελληναράδες, οι Σκοπιανοφάγοι και οι Τουρκοφάγοι; Τόσα χρόνια πουλάτε εθνικισμό στον κόσμο, προσπαθείτε να μονοπωλήσετε τον πατριωτισμό των Ελλήνων, κλίνετε σε όλες τις πτώσεις το Έθνος και την Πατρίδα αλλά για την ταμπακέρα τίποτα. "Εθνικόφρονες", και ΝΑΤΟϊκοί γίνεται?και πάλι το πρόβλημά σας είναι ότι ο διοικητής στο Στρατηγείο είναι Τούρκος, όχι ότι για το ΝΑΤΟ δεν υπάρχουν σύνορα στο Αιγαίο...Για πείτε μας ρε "πατριώτες", τόσα χρόνια που ο Λαός φωνάζει "Έξω το ΝΑΤΟ" εσείς τί λέγατε; Τώρα, τί, γαργάρα; Α, ρε κατακαημένοι Ελληναράδες, πάτε να πάρετε την πόλη και την Αγια Σοφιά, και μέχρι να την πάρετε, η χώρα μας έγινε ξέφραγο αμπέλι του ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ...αλλά για αυτά κουβέντα...

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

Καλώς το Ελληναρά ,που πιστεύει στην νεκρανάσταση του Λένιν !!!!!!!!!
Ρε φίλε εδώ δεν γράψουμε αναρτήσεις για παραψυχολογία πάρτε το χαμπάρι…