Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Εθνικά Επικίνδυνη Πράξη του "Ανθέλληνα;" Κύπριου Βουλευτή Χρήστου Πουργουρίδη

Εθνικά επικίνδυνη πράξη
Το σκηνικό είναι ήδη γνωστό. Βουλευτής της κυπριακής δεξιάς συντάχθηκε με Ευρωπαίους συναδέλφους του, οι οποίοι ξύπνησαν ένα πρωινό και ανακάλυψαν ότι στη Ρόδο και την Κω, όχι μόνο υπάρχει «τουρκική μειονότητα», αλλά -το πλέον χείριστο- και ότι καταπούνται τα δικαιώματά της.
Το σκηνικό είναι ήδη γνωστό. Βουλευτής της κυπριακής δεξιάς συντάχθηκε με Ευρωπαίους συναδέλφους του, οι οποίοι ξύπνησαν ένα πρωινό και ανακάλυψαν ότι στη Ρόδο και την Κω, όχι μόνο υπάρχει «τουρκική μειονότητα», αλλά -το πλέον χείριστο- και ότι καταπούνται τα δικαιώματά της. Η είδηση του «Εθνους» έπεσε σαν βόμβα στο κυπριακό πολιτικό σκηνικό. Στην Ελλάδα αντέδρασε μόνο ένας πολιτικός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Νικιτιάδης. Οι υπόλοιποι σώπασαν. Η σιωπή τους είναι αδικαιολόγητη και ένοχη.Ηταν τέτοιο το πάθος τους για την Ελλάδα, που αρκετοί από αυτούς τυφλώθηκαν και υποστήριξαν ακόμα και τη χούντα των συνταγματαρχών. Ο κ. Πουργουρίδης ανήκε στην «εθνικιστική» ομάδα του ΔΗΣΥ. Οι παλαιότεροι θυμούνται την δράση του στο Λονδίνο μετά το ιωαννιδικό πραξικόπημα εναντίον του Μακάριου. Θυμούνται επίσης τις πολεμικές του κραυγές και εκκλήσεις για να πάρουμε τ’ άρματα εναντίον των κατοχικών στρατευμάτων.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τα τραγικά γεγονότα του 1974, όταν η Κύπρος προδομένη έπεφτε στα χέρια των Τούρκων εισβολέων. Ο κ. Πουργουρίδης και το κόμμα του έρριξαν πολύ νερό στο κρασί τους. Οι θέσεις τους άλλαξαν. Ξαφνικά το μέλος του Κυπριακού Κοινοβουλίου, που ορθά κατηγορούσε τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς για τη διχοτόμηση της Κύπρου, «συνειδητοποίησε» ότι ούτε το Λονδίνο φταίει για το διπλό έγκλημα, και πολύ περισσότερο ούτε η Ουάσιγκτον.

Το 2004 αναδείχθηκε σε υπέρμαχο του αντιδημοκρατικού κειμένου των Ηνωμένων Εθνών και σε πολέμιο αυτών που απέρριψαν το σχέδιο Ανάν, και το οποίο στην ουσία παρέδιδε την Κύπρο στους Τούρκους. Αποκορύφωμα της αλλαγής του, από εθνικόφρονα τουρκοφάγο σε υποστηρικτή των βρετανο-αμερικανικών θέσεων, ήταν η τελευταία του πράξη εναντίον της Ελλάδας.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ούτε η Τουρκία -μέχρι τώρα τουλάχιστον- παραπονέθηκε ποτέ επίσημα για την συμπεριφορά του ελληνικού κράτους έναντι της «τουρκικής μειονότητας» της Ρόδου και της Κω. Και δεν το έπραξε διότι γνωρίζει πως δεν συμβαίνει καμία παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων καμίας «τουρκικής μειονότητας».

Ομως, η (επιεικώς) βλακώδης πράξη του κ. Πουργουρίδη και της παρέας του προσφέρει ένα ισχυρό όπλο στην Αγκυρα για να πλήξει την Ελλάδα. Είναι «το κερασάκι στην τούρτα» που αναζητούσε η Τουρκία, και το οποίο δεν τόλμησε να της προσφέρει καμία χώρα, ούτε αυτές οι Ηνωμένες Πολιτείες που συνήθως χρησιμοποιούν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να εκβιάζουν λαούς και κυβερνήσεις.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ξεπέρασε κάθε όριο. Το κόμμα του τον αποδοκίμασε -και καλώς έπραξε. Ομως, ο κ. Πουργουρίδης έγραψε την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Και είναι στο σημείο αυτό που κρίνεται το κόμμα του Νίκου Αναστασιάδη και ο ίδιος. Θα τολμήσει να τον στείλει στο σπίτι του;


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η κ. Ελσα Παπαδημητρίου έσπευσε να υποστηρίξει την απαράδεκτη πράξη του Κύπριου πολιτικού. Να υποθέσουμε ότι η βουλευτής της ΝΔ δέχεται την ύπαρξη «τουρκικής μεινότητας» στη Ρόδο και στη Κω; Εάν ναί, ποιά είναι η θέση του υπουργείου Εξωτερικών;

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: