Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Αλέκος Αλαβάνος O Πλούσιος Αριστερός ,που Ουδέποτε Φορά Γραβάτα,Θέλει τον Κόσμο στους Δρόμους.....

Οταν ένα στέλεχος κόμματος του ελληνικού Κοινοβούλιου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, ενθαρρύνει τη βία και μάλιστα μέσα από την επίσημη εφημερίδα του, την «Αυγή», τότε η δήλωση της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα «να σταματήσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων», που ενόχλησε τη «διαρχία» Αλαβάνου - Τσίπρα, έχει πολύ μεγάλη σημασία, ενώ αίσθηση προκαλεί επίσης η δήλωσή της γ.γ. του ΚΚΕ ότι «πίσω από τις μολότοφ και τους κουκουλοφόρους βρίσκονται μυστικές υπηρεσίες και κέντρα του εξωτερικού».
Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του Συνασπισμού είχε προ ολίγων μηνών (Ιούνιος 2008) δημοσιεύσει στην «Αυγή» άρθρο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Δεν πιστεύουμε πως “η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων” [...] Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι “ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα”, καταλαβαίνουμε ότι για τη στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας, υποστηρίξιμα τουλάχιστον στα τμήματα της κοινωνίας που μας ενδιαφέρουν προνομιακά». 
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα η Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις γίνονται μάρτυρες ενός βίαιου σκηνικού, πρωτόγνωρου για τα ελληνικά δεδομένα, με πρωταγωνιστές νεαρά άτομα που πετροβολούν, πετούν μολότοφ σε καταστήματα, αυτοκίνητα και αστυνομικά τμήματα, καταστρέφοντας περιουσίες πολιτών. Και ενώ κανείς θα περίμενε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να καταδικάσουν τέτοια γεγονότα και να εργαστούν προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ειρήνευσης, ο Αλέκος Αλαβάνος (ο οποίος ζητεί αφοπλισμό της Αστυνομίας και κατάργηση των ΜΑΤ) την περασμένη Τετάρτη επιχείρησε να ρίξει λάδι στη φωτιά με τις εμπρηστικές δηλώσεις του, την ώρα μάλιστα που η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας παρέμενε τεταμένη. Ο κ. Αλαβάνος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΜEGA, ναι μεν δήλωσε ότι το κόμμα του είναι κατηγορηματικά αντίθετο με τη βία, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι «δεν δέχεται να μηδενίζεται η νεολαία, ακόμη και ο νέος που σηκώνει μία πέτρα και δεν το κάνει εξ επαγγέλματος», ενώ τοποθέτησε «δίπλα στον Παπαφλέσσα και τον Αθανάσιο Διάκο» τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Οι δηλώσεις του κ. Αλαβάνου προκάλεσαν δυσφορία ακόμη και σε κορυφαία στελέχη του Συνασπισμού, όπως ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Είναι ενδεικτικό ότι ορισμένα από τα στελέχη αυτά αρνούνταν όχι μόνο να υιοθετήσουν αυτές τις δηλώσεις αλλά και να τις σχολιάσουν. 
Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο κ. Αλαβάνος καταβάλλει προσπάθεια κεφαλαιοποίησης της αντίδρασης της νεολαίας και ότι υπερβάλλει σε εκφράσεις. Ο Τήνιος πολιτικός προ ημερών παρομοίασε τη σημερινή πολιτική κατάσταση με αυτήν που επικρατούσε επί αποστασίας ή δικτατορίας, αφού συνέκρινε τον θάνατο του δεκαπεντάχρονου Αλέξη με τον θάνατο των Πέτρουλα και Κομνηνού. 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το αγαπημένο παιδί του Αλαβάνου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο 34χρονος Αλέξης Τσίπρας (ο οποίος ζήτησε ψήφο στα 16). Μάλιστα, σε τηλεοπτική εκπομπή και κάνοντας χιούμορ ( ; ) είπε μόλις εμφανίστηκε στο «παράθυρο» της εκπομπής: «Πριν λίγο άφησα την κουκούλα απέξω και μπήκα». Ουδείς εκ των παρουσιαστών χαμογέλασε. Στην ίδια εκπομπή ο κ. Τσίπρας απηύθυνε έκκληση για «μεταφορά της πάλης στα σχολεία και στις σχολές», έκκληση που βρήκε σύμφωνο τον κ. Αλαβάνο, ο οποίος μάλιστα στο ερώτημα αν καλεί μαθητές και φοιτητές σε καταλήψεις απάντησε: «Εκείνοι θα κρίνουν».
Οσοι πιστεύουν ότι ο Αλέκος Αλαβάνος, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που ουδέποτε φορά γραβάτα είναι ο άνθρωπος που έχει βιώσει την αγωνία του μεροκαματιάρη ή της γενιάς των 700 ευρώ, κάνει τεράστιο λάθος. Ο κ. Αλαβάνος, οικονομολόγος στο επάγγελμα, που δεν το έχει εξασκήσει σχεδόν ποτέ, είναι ο δεύτερος πλουσιότερος αρχηγός πολιτικού κόμματος μετά τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η σχέση του με την Εκκλησία είναι ανύπαρκτη και είναι ένθερμος υποστηρικτής του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας. Και τη σημείωση αυτή την κάναμε για να αναφερθούμε στη μητέρα του Λουκία, τη λατρεμένη «Λουλού» της Τήνου, που πολύ πριν έρθει το τέλος της είχε φροντίσει εγγράφως να ενημερώσει τις εκκλησιαστικές αρχές της Τήνου ότι επιθυμεί να κηδευθεί όπως η Ορθόδοξος Θρησκεία και Χριστιανική παράδοση ορίζει. (Ποιος ξέρει τι ήταν εκείνο που την οδήγησε σε αυτήν την ενέργεια).
Ο Αλέκος Αλαβάνος, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μαζί με τη σύζυγό του έχουν συνολικά εισοδήματα (σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες») περίπου 180.000 ευρώ ετησίως. Ο κ. Αλαβάνος λαμβάνει από βουλευτική αποζημίωση 82.760,79 ευρώ και από άλλες πηγές 34.709,36 ευρώ. Μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης (14.000 ευρώ) διέθεσε ως ενίσχυση στο κόμμα του. Η σύζυγός του Αικατερίνη Χαραλαμπάκη, ψυχίατρος στο επάγγελμα, δήλωσε εισόδημα 42.783,80 ευρώ. Ο κ. Αλαβάνος διατηρεί το ένα δωδέκατο ξενοδοχείου 1.293 τ.μ. («Δελφίνι») στην Παραλία Τήνου. Στα Δύο Χωριά Τήνου, οικόπεδο 951 τ.μ. με οικία (1994 - από 50% με τη σύζυγο). Στην Καζανόβα Τήνου, διαμέρισμα 61,70 τ.μ. (1992). Μαζί με τη σύζυγό του, στον Πανέθυμο Χανίων αγροτεμάχιο έκτασης 5.000 τ.μ. και στο Σαρακύνηγο Χανίων αγροτεμάχιο 6.000 τ.μ. (2004).
Η σύζυγος του κ. Αλαβάνου Αικατερίνη κατέχει στην Παλαιά Πεντέλη Αττικής οικία 190 τ.μ. σε οικόπεδο 570 τ.μ. (1973), στα Χανιά μία οικία 180 τ.μ. (1994), στην Αθήνα ένα διαμέρισμα (50% πλήρης, 50% ψιλή κυριότητα) 84 τ.μ. (1994), στον Πλατανιά Χανίων μία εξοχική κατοικία (25% πλήρης, 25% ψιλή κυριότητα) 150 τ.μ. (1987), στο Ηράκλειο μία αποθήκη 35 τ.μ. σε έκταση εδάφους 240 τ.μ. (1998), στις Βρυξέλλες ένα διαμέρισμα 60 τ.μ. (1996), στον Πανέθυμο Χανίων αγροτεμάχιο 11,8 στρ. (1995).
Το χαρτοφυλάκιο του κ. Αλαβάνου περιλαμβάνει μετοχές αξίας 60.019 ευρώ και της συζύγου του αξίας 27.743 ευρώ. Οι καταθέσεις του ανέρχονται στα 452.600 ευρώ και της συζύγου του στα 62.400 ευρώ. Διαθέτει ένα ΙΧΕ 1.400 κ. εκ. (1995) και η σύζυγός του δύο ΙΧΕ 1.400 κ. εκ. (1989) και 1.600 κ. εκ. (2002).
πηγη espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: