Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Η Επιτροπή Ελέγχου Παντείου Ενέκρινε Το Ανθελληνικό Πόνημα σε Τίτλο Διατριβής περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» Παμψηφεί....

Άλλος ένας Πανεπιστημιακός που “ντρέπεται να είναι Έλληνας” βαπτίζει τα Σκόπια «Μακεδονία» με 50.000 ευρώ επιχορήγηση από το υπουργείο “Παιδείας”!

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ κ. Αλέξης Ηρακλείδης, ο οποίος -όπως έγραψε το «ΘΕΜΑ» της περασμένης Κυριακής- μιλά για εθνοκάθαρση των Τούρκων από τους Ελληνες το 1919 και δηλώνει ότι ντρέπεται που είναι Ελληνας, έχει επιτύχει και την έγκριση διατριβής για τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» προς χρηματοδότηση με 50.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας!

Ο άνθρωπος που αμείβεται από το ελληνικό Δημόσιο για να διδάσκει τα παιδιά μας, ο υποστηρικτής του ανιστόρητου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού -μέσω του οποίου η συγγραφέας του κυρία Μαρία Ρεπούση μάθαινε στα Ελληνόπουλα ότι η Σφαγή της Σμύρνης δεν ήταν παρά συνωστισμός των Ελλήνων στην προβλήτα της πόλης- θα επιδοτηθεί για εργασία που ουσιαστικά υιοθετεί την προπαγάνδα των Σκοπίων!
Συγκεκριμένα, έχει υποβάλει στην Επιτροπή Ελέγχου του πανεπιστημίου διδακτορική διατριβή φοιτήτριάς του με τίτλο «Οι εθνοτικές διενέξεις της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ώστε να ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Ηράκλειτος ΙΙ» στο οποίο συμμετέχει και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μάλιστα, η επιτροπή δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα στον τίτλο της διατριβής και ενέκρινε το προκλητικά ανθελληνικό πόνημα σχεδόν παμψηφεί. Ο ίδιος ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν δική του έμπνευση και όχι της φοιτήτριάς του. Η δε χρηματοδότηση συνίσταται σε 4.000 ευρώ για τον καθηγητή και 1.250 ευρώ μηνιαίως επί τριετία για τη φοιτήτρια.
Μάλιστα, ο κ. Ηρακλείδης βρήκε συμπαραστάτη τον διευθυντή του τμήμα τος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Παντείου κ. Στέφανο Παπαγεωργίου. «Οπως περνάνε διδακτορικά που στον τίτλο τους περιέχουν τον όρο “Δημοκρατία των Σκοπίων”, με τον ίδιο τρόπο μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τον όρο “Δημοκρατία της Μακεδονίας”», ομολόγησε κυνικά ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η επιστημονική του άποψη, δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί κάποιος ή να διαφωνεί, δεν υπάρχει μία άποψη για το τι είναι σωστό ή λάθος για το έθνος». Μάλιστα, ο ίδιος ο διευθυντής του τμήματος είναι επίσης υπέρμαχος της κυρίας Ρεπούση, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο διοργάνωσε και συντόνισε την περίφημη ημερίδα για δήθεν μειονοτικό ζήτημα Τσάμηδων στην Ελλάδα («ΘΕΜΑ», 2/3/2008). Η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί σε αμφιθέατρο του Παντείου, με το κοινό να αποδοκιμάζει έντονα τους οργανωτές. Σα να μην έφταναν αυτά, ο κ. Παπαγεωργίου -όπως επισημαίνει ο συνάδελφός του στο Πάντειο κ. Νεοκλής Σαρρής- έχει γράψει μελέτη όπου ισχυρίζεται ότι οι Κύπριοι δεν είναι Ελληνες και ότι αναγκάστηκαν να δηλώσουν Ελληνες το 1912!

Η Επιτροπή Ελέγχου του Παντείου δεν εντόπισε κανένα πρόβλημα στον τίτλο της διατριβής περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και ενέκρινε το ανθελληνικό πόνημα σχεδόν παμψηφεί!

πρωτο Θέμα και novopress.

Νυκτερινός Επισκέπτης

Επειδή κινούμαι και εργάζομαι  στον  ΑΠΘ θα πω μόνο Αυτό:

Δεν μπορεί το Ελληνικό κράτος να χρηματοδοτεί την ψευτιά. Το θέμα με το διδακτορικό είναι πολύ σοβαρό. Υπαρχουν λέκτορες και επικουροι καθηγητές που φοβούνται να μιλήσουν την αληθεια γιατι θα τους χαρακτηρίσουν ως εθνικιστές και θα τους διώξουν!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kai den eidame akoma tipota! otan ginoun idiwtika panepisthmia, o dhmou o dhmhtras o mixas kai to loipo skyloloi tha ginoun prytaneis.

apo agewmetrhtos mh eishtw se ...aperitmhtos mh eishtw