Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Εβραίοι!!! Οι Εκλεκτοί του Θεού.....

ΗΠΑ, Ισραήλ, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Ιταλία και Πολωνία είναι μεταξύ των χωρών που αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τη διάσκεψη εκφράζοντας φόβους για «αντισημιτικές εκτροπές» εν όψει της ομιλίας του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ αλλά και με δεδομένο το κακό προηγούμενο της αντίστοιχης διάσκεψη του 2001 στο Ντέρμπαν της Ν. Αφρικής, η οποία αμαυρώθηκε από προσπάθειες προώθησης μιας ατζέντας που χαρακτηρίστηκε αντισημιτική.

Οι χώρες αυτές επικαλέστηκαν επίσης ως λόγο του μποϊκοτάζ το προσχέδιο της τελικής διακήρυξης της Ντέρμπαν ΙΙ, καθώς περιελάμβανε έμμεση κριτική εναντίον του Ισραήλ και αμφιλεγόμενες δηλώσεις περί απαγόρευσης οποιασδήποτε κριτικής κατά των θρησκειών. Το κείμενο δεν περιέχει τελικώς αναφορές στη δυσφήμηση των θρησκειών -αποτυχημένη η απόπειρα των μουσουλμανικών χωρών να εμποδίσουν κάθε κριτική εναντίον του Ισλάμ- ούτε στο Ισραήλ, αλλά στην πρώτη του παράγραφο «επιβεβαιώνει» το κείμενο που υιοθετήθηκε στη διάσκεψη του 2001 και περιέχει σχετικές αναφορές. Η Βρετανία και η Γαλλία είχαν δηλώσει ότι θα έπαιρναν μέρος στη διάσκεψη αλλά θα αποχωρούσαν σε περίπτωση που κάποιος ομιλητής προέβαινε σε προσβλητικά σχόλια, προκαλώντας την αντίδραση του Ισραήλ που περίμενε «κάτι καλύτερο». Το Ισραήλ επέκρινε επίσης την απόφαση του Βατικανού να στείλει αντιπροσωπεία στη Γενεύη, ενώ ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Ελβετία για διαβουλεύσεις διαμαρτυρόμενο για την προγραμματισμένη ομιλία του Μ. Αχμαντινετζάντ στη διάσκεψη.

Επειτα από αυτή την καθόλου ευνοϊκή έναρξη, η προχθεσινή πρώτη μέρα αναλώθηκε σε εντάσεις με πρωταγωνιστή τον Ιρανό πρόεδρο που φρόντισε να κάνει όσα τον κατηγορούσαν ότι θα έκανε. Με δυο λόγια κατηγόρησε μεταξύ άλλων το Ισραήλ ότι εδραίωσε ένα «σκληρό και καταπιεστικό ρατσιστικό καθεστώς» στα παλαιστινιακά εδάφη, προκαλώντας την αποχώρηση των αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την αίθουσα και πλήθος διπλωματικών αντιδράσεων.

Ουάσιγκτον, Παρίσι και Λονδίνο καταδίκασαν τις «εμπρηστικές» του δηλώσεις όπως και η Τσεχία που ως προεδρεύουσα της Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι αποσύρεται οριστικά από τη διάσκεψη. Τη θλίψη του για τις εξελίξεις αυτές, αλλά και για το μποϊκοτάζ των Δυτικών, εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, το εναρκτήριο μήνυμα του οποίου μάλλον χάθηκε μέσα στις αντιπαραθέσεις. Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Μπαν είχε καλέσει τις χώρες του κόσμου να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά του ρατσισμού προειδοποιώντας ότι καμία κοινωνία δεν έχει «ανοσία» στην έλλειψη ανοχής, η οποία μπορεί να ενισχυθεί εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
(Πηγές: Ασ. Πρες-Ρόιτερ-Γαλλικό-ΑΠΕ)

Νυκτερινός επισκέπτης 

Ερωτησούλες

Τολμά να περπατήσει Άραβας στην Εβραϊκή συνοικία;Τα αίσxη τους στην Γάζα είναι δικαιολογημένα;

Τελικά είναι ρατσιστές ναι η όχι...

Μην ενοχλήτε το Εκλεκτό λαο του Θεού........

Δεν υπάρχουν σχόλια: