Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Κοροΐδα ΄Ελληνες Ξυλοθήτε.. και Εξοφλήστε της Μαλακίες της Κυβέρνησης.... ....

βαρύτερο είναι το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν από τα φορολογικά μέτρα του υπουργείου Οικονομίας οι αμειβόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα.
Βάσει των μέτρων, καταργείται το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ που ίσχυε ώς τώρα για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες και καθιερώνεται φορολογικός συντελεστής 10% στο συγκεκριμένο κλιμάκιο εισοδήματος. 
Οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι» προσλαμβάνονται σε πολλές περιπτώσεις για περιορισμένο -τουλάχιστον θεωρητικά- χρονικό διάστημα, προκειμένου οι εργοδότες να αποφύγουν τις δεσμεύσεις της εργατικής νομοθεσίας και το κόστος της ασφάλισης.
Η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων αυτών είναι ουσιαστικά μισθωτοί χωρίς τα δικαιώματα των μισθωτών, δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα από την Εφορία, αφού η μοναδική πηγή εισοδήματός τους είναι από την εργασία σε έναν εργοδότη, όπως ακριβώς αποτυπώνεται στο ΔΠΥ.
Με την κατάργηση του αφορολόγητου θα πληρώνουν το χαράτσι των 1.050 ευρώ, ενώ δεν έχουν την ασφάλεια του μισθωτού.
Παράδειγμα: ένας αμειβόμενος με μπλοκάκι έναντι 700 ευρώ τον μήνα παίρνει συνολικά 8.400 ευρώ τον χρόνο. Μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητος, αφού το εισόδημά του ήταν κάτω από τα 10.500 ευρώ.
Τώρα εφόσον δεν εξαιρεθεί -και εφόσον έχει συμπληρώσει πάνω από 3 χρόνια εργασίας, καθώς το νομοσχέδιο εξαιρεί τα 3 πρώτα χρόνια από την έναρξη άσκησης επαγγέλματος- θα πληρώσει στην Εφορία 840 ευρώ, περισσότερο από ένα μισθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: