Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Συντάκτης: Κωνσταντίνος
Συνεργάτης
Πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω από την αρχή ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΩ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ, οι οποίες προήλθαν από προσωπική πολύχρονη «έρευνα» που έκανα σε χωριά του νομού Χανίων-επαρχία Κυδωνίας (δε θέλω να αναφέρω σε ποια, αλλά είναι πάνω από 30)και ατελείωτες ώρες συζητήσεων με ανθρώπους που έζησαν τα γεγονότα. Επίσης δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό χώρο και το μόνο που μ’ ενδιαφέρει είναι η αλήθεια και όχι η παραχάραξη γεγονότων και η «κατασκευή» ανύπαρκτων ηρώων.
20 Μαΐου 1941- 31 Μαΐου 1941. Η μάχη της Κρήτης.
Απώλειες Κοινοπολιτείας( Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία): Νεκροί 3.570, τραυματίες 1.737, αιχμάλωτοι 11.835.(Και 800 περίπου κατά την εκκένωση του νησιού).[Έχουν ανακοινωθεί από το Βρετανικό κράτος]
Απώλειες Ελληνικών Δυνάμεων: Νεκροί 447, αιχμάλωτοι 5.256.[Έχουν ανακοινωθεί από το Νεοελληνικό κράτος]
Απώλειες Γερμανών: Νεκροί 3.986, τραυματίες 2.594.[ Έχουν ανακοινωθεί από το Γερμανικό κράτος].
Απώλειες Κρητών (στη μάχη κι όχι από εκτελέσεις): Δεν αναγράφεται πουθενά κάτι σχετικό.
Αυτή είναι η μάχη της Κρήτης και φαίνεται από τους αριθμούς ποιοι έλαβαν μέρος σ’ αυτή.
Πάμε παρακάτω: Θύματα Κρητών από Γερμανούς από 20/05/1941 έως 12/06/1945.Άντρες 6.593, Γυναίκες 1.113, Παιδιά 869.Σύνολο 8.575άτομα[Τώρα από πού βγαίνει αυτός ο αριθμός, θα σας γελάσω. Μάλλον το νεοελληνικό κράτος,(παίρνοντας στοιχεία από τα κατά τόπους ληξιαρχεία), κατέταξε όλους τους νεκρούς της παραπάνω περιόδου από διάφορες αιτίες(αρρώστιες-ο τύφος και η ελονοσία θέριζε, πείνα, γηρατειά, δυστυχήματα, αντεκδικήσεις κλπ) σε «μαχητές» και τους βάπτισε ως απώλειες από τους κατακτητές. Δηλαδή οι Γερμανοί σκότωναν κάθε μέρα(Μ.Ο.) 6 ανθρώπους για μια «Αντίσταση» 500 παλικαράδων].
Η μάχη της Κρήτης είναι μια «εφεύρεση» του Νεοελληνικού κράτους, που για δικό του και μόνο όφελος(να αποδείξουμε ότι κάναμε αντίσταση και προσφέραμε στο συμμαχικό αγώνα, ξεχνώντας τη Μέση Ανατολή και τα Δεκεμβριανά) κατάργησε παντελώς τη μάχη των ΑΘΛΙΩΝ Βρετανών και Αυστραλών- Νεοζηλανδών (κι αυτούς τους ντύσανε στρατιώτες τα συμφέροντα και τους διέταξαν να πολεμήσουν για την υπεράσπιση της χώρας τους χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά)- Ένστολων Ελλήνων και ελάχιστων Κυπρίων και τη βάπτισε «μάχη των ντόπιων εναντίον των κατακτητών». Τόσες χιλιάδες ένστολοι,νεκροί και ανάπηροι(καλοί ή κακοί, δεν έχει σημασία) καταργήθηκαν και σήμερα, όταν ακούμε για τη μάχη, αυτό που μας έρχεται στο νου, είναι η εικόνα του χωρικού που με μια τσουγκράνα σκοτώνει τους εισβολείς. Λες και ξέρανε οι ντόπιοι τι ήταν φασισμός, σοσιαλισμός, παλάτια, βασιλιάδες, κράτος, Ελλάδα κλπ και πολεμούσαν για την ακεραιότητα του κράτους τους. Λες και δεν είχαν κατοχή από το καθεστώς του Μεταξά με ότι αυτό συνεπάγεται τη στιγμή που αυτοί ήταν Βενιζελικοί. Όταν ξεκίνησε η ρίψη των αλεξιπτωτιστών και είδαν κρυμμένοι, ότι οι «Εγγλέζοι» σκότωναν τους Γερμανούς στον αέρα σαν μύγες γιατί ήταν άοπλοι και ήταν αδύνατο να υπερασπιστούν, ξεθάρρεψαν και με μόνο στόχο το πλιάτσικο, άρχισαν κι αυτοί να σκοτώνουν και να κλέβουν[από πάρα πολλές πηγές αναφέρεται ότι μετά τη μάχη οι μισοί Κρητικοί κυκλοφορούσαν με ολοκαίνουργια μεταξωτά κοστούμια(από τα αλεξίπτωτα) και όλοι βρέθηκαν με ολοκαίνουργιο Γερμανικό οπλισμό].Σήμερα σκοτώνουν με μαχαίρι επειδή λερώθηκαν από ένα σουβλάκι-όπως προχθές στο Ρέθυμνο-κι όταν ήταν πάμφτωχοι και πεινασμένοι δε θα σκοτώσουν για ένα καινούργιο κοστούμι ή για καινούργια όπλα; Δηλαδή το πλιάτσικο ονομάσθηκε ηρωισμός και βαπτίστηκε «αντίσταση» χωρίς να αποδεικνύεται από πουθενά το αντίθετο. Τι να κάνουν και οι «Ούννοι»; Για να σταματήσουν τις δολοφονίες στρατιωτών τους για την αρπαγή υλικών άρχισαν τις εκτελέσεις αθώων ή και ενόχων για να σταματήσει το κακό. Ακόμα πήραν για ομήρους τους πάρα πολλά κορίτσια 12 έως 18 χρονών απ’ όλα τα χωριά της περιοχής για να σταματήσει το πλιάτσικο, όπου σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, οι Γερμανοί δεν τα κοίταξαν ούτε στα μάτια κατά τη περίοδο του 4μηνου εγκλεισμού τους .Όσον αφορά τη Κάνδανο (εύρεση ακρωτηριασμένων Γερμανών με τα γεννητικά τους όργανα στο στόμα), αντέδρασαν χλιαρά ισοπεδώνοντας το χωριό, ενώ σε ανάλογη περίπτωση(Μικρά Ασία-1920) ο Νεοελληνικός στρατός είχε αντιδράσει ισοπεδώνοντας ολόκληρη πόλη(Ουσάκ).Δηλαδή τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας, όσον αφορά τα αντίποινα από την νεοελληνική ιστορία.
Στο νεκροταφείο των Γερμανών στα Χανιά, υπάρχουν 4.465 τάφοι. Σύμφωνα με το Γερμανικό κράτος στη μάχη της Κρήτης σκοτώθηκαν 3.986 (χωρίς τα θύματα του Γερμανικού ναυτικού-οι περισσότεροι αγνοούμενοι- και ενώ οι Βρετανοί ισχυρίζονται ότι οι Γερμανοί που σκοτώθηκαν εκείνο το 10ήμερο ήταν διπλάσιοι ). Άρα έχουμε ένα υπόλοιπο 479 τάφων, που ας πούμε ότι αντιστοιχούν στους νεκρούς των Γερμανών κατά τη περίοδο της κατοχής της Κρήτης από αυτούς. Αν αφαιρέσουμε τις απώλειες από άλλες αιτίες(απώλειες μη μάχης), αρρώστιες, δυστυχήματα, εκτελέσεις από στρατοδικεία, συμμαχικούς βομβαρδισμούς, αυτοκτονίες κλπ, βρίσκουμε ένα απίστευτα μικρό αριθμό θυμάτων, της τάξεως των 200έως 250 ατόμων που σκοτώθηκαν από το αντάρτικο σε περίοδο ακριβώς 4 ετών. Δηλαδή ποιο αντάρτικο; Τους πυροβολισμούς(από απόσταση εκατοντάδων μέτρων) σε φάλαγγες αυτοκινήτων τις βάπτισαν «ΜΑΧΕΣ» και τις τουφεκιές που ριχνόντουσαν σε υπερήλικες Γερμανούς στρατιώτες κατηγορίας Ι3 που φύλαγαν αποθήκες με κολοκύθια και πατάτες από κλέφτες, σε ΕΠΟΣ, με απαράμιλλες πράξεις αντίστασης. Το αν έγινε αντίσταση στη Κρήτη, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα(Αθήνα) απελευθερώθηκε στις 12/10/1944, ο Β΄΄Παγκόσμιος πόλεμος έληξε στις 8/05/1945, ενώ τα Γερμανικά στρατεύματα (δυνάμεως σχεδόν 2 Μεραρχιών [11.828 Γερμανοί και 4.737 Ιταλοί]) συνθηκολόγησαν στις 25/05/1945 και αποχώρησαν ΠΑΡΕΛΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ στις 12/06/1945. Επίσημα, ο τελευταίος νεκρός του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη ήταν ο Κρητικός Λευτέρης Ανδρουλάκης και σκοτώθηκε στις 28 Ιουνίου 1945!!!!(καλά διαβάσατε) από Γερμανό σκοπό(καλά ακόμα δεν ελευθερώθηκε η Κρήτη) στα Χανία, επιχειρώντας να κλέψει, γερμανική αποθήκη με εφόδια!!!!!! Μέχρι και παραμένον κλιμάκιο άφησαν οι Γερμανοί.Κατά τα άλλα τους έδιωξε το αντάρτικο.
Το 90% των γερόντων της Κρήτης σήμερα αναφέρουν ότι στο βουνό βγήκαν ελάχιστοι «παλικαράδες» που εξαιτίας τους(χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην υπόθεση αντίσταση) οι Γερμανοί προέβαιναν σε αντίποινα, εκτελώντας αθώους και πως οι Γερμανοί ήταν κύριοι και ουσιαστικά δεν πείραξαν κανένα.
Αυτά βάλτε στο κεφάλι σας κύριοι της αριστεράς, που μας τσαμπουνάτε ότι εσείς διώξατε τους Γερμανούς απ’ τη χώρα και εσείς κύριοι που γράφετε την ιστορία της χώρας (μάλλον δεξιοί-αφού κυβερνούσατε τόσα χρόνια και ξέρουμε ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές- Εμφύλιος κλπ) και κατασκευάζετε ήρωες απ’ το πουθενά. Πείτε μας την αλήθεια και μεγαλοποιήσετε άλλα γεγονότα (επανάσταση Κρήτης 1866-1869 και την άσκοπη θυσιά των πραγματικών ηρώων κατά τον αποδεκατισμό της V Μεραρχίας Κρητών [από το παλάτι] στη Τρεμπεσίνα[8.000 νεκροί, τραυματίες και παγόπληκτοι{επί συνόλου 10.000} επειδή ήταν Κρητικοί, άρα Βενιζελικοί]) που αξίζει ν’ ασχοληθούμε και να βρούμε αληθινούς ήρωες. Τιμήστε επιτέλους και τους Βαλκανικούς πολέμους που τότε η Ελλάδα διπλασιάστηκε και δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν και αφήστε τα ψέματα.
Επιτέλους, πείτε μας την αληθινή ιστορία που την έγραψαν αληθινά παλικάρια κι όχι κρυμμένοι ψευτοπαλληκαράδες.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νυκτερινε επισκέπτη θα ηθελα να σε γνωρίσω απο κοντα για να σε φτύσω

Ανώνυμος είπε...

τι να φτύσεις ρε 7:41 προσωπική αποψη εκφράζει ο ανθρωπος το γραφει στον πρόλογο ,μήπως τελικά πρέπει να ψάξουμε την Ιστορία μας?

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.ΝΑ ΤΙ ΓΡΑΦΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ Σ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ

Όλοι οι Έλληνες είναι «λεβέντες» όποτε χρειαστεί...

Σε μια έκδοση του Δήμου Ανωγείων όπως μπορείτε να διαβάσετε και εδώ λέει ότι:

«Οι Γερμανοί θα συνθηκολογήσουν στις 9 Μαϊου του 1945 οπότε θα πάψει και τυπικά η παρουσία τους στην Κρήτη»

Επειδή οι μύθοι δεν μπορούν να συντηρούνται με ψέματα περί λεβεντιάς κάποιων λίγων και επειδή σε προηγούμενο κείμενο για τα Ζωνιανά έγραψα:

«Εξάλλου όσοι δεν γνωρίζουν ας ενημερωθούν ότι οι Γερμανοί στα Χανιά πολεμούσαν μέχρι τις 25 Μαΐου 1945 και παραδόθηκαν αφού τους τελείωσαν τα πυρομαχικά, όταν η Γερμανία είχε συνθηκολογήσει από τις 8 Μαΐου.»

χωρίς να παραθέσω κάποια πηγή και κάποιοι που το διάβασαν ίσως να σκέφτηκαν ότι πρόκειται για υπερβολή, θα σας παραθέσω και απόσπασμα από σχετικό άρθρο της Καθημερινής:

«TO ΠPΩΪ της 12ης Οκτωβρίου οι γερμανικές στρατιωτικές αρχές κατοχής, σε μία τελετουργική τελευταία κίνηση, οργάνωσαν μια μικρή τελετή και ο επικεφαλής τους, στρατηγός της αεροπορίας Φέλμι, αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη, παρέδωσε την Αθήνα στον δήμαρχό της. Την επομένη, στις 13 του μήνα, οι τελευταίες γερμανικές φάλαγγες εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα»

Ταυτόχρονα σχεδόν αποχώρησαν οι Γερμανοί και από τους τρεις νομούς της Κρήτης και περιορίστηκαν στα Χανιά. Δηλ. το τέλος Οκτωβρίου οι Γερμανοί είχαν περιοριστεί στο Νομό Χανίων όπου και παρέμειναν για σχεδόν 8 μήνες ακόμα!

«Ο πιο σημαντικός θύλακας που διατήρησαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα βρισκόταν στην Κρήτη και περιλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος του Nομού Χανίων.»

«Οι 17.000 στρατιώτες του άξονα -11.800 Γερμανοί και 4.700 Ιταλοί φασίστες- που παρέμειναν στην «Οχυρά θέση Κρήτη», οργάνωσαν την επικράτειά τους ανάμεσα στους ορεινούς όγκους των Λευκών Ορέων και στην παραλία, σε μήκος περίπου εξήντα χιλιομέτρων από τη Γεωργιούπολη, στα ανατολικά, μέχρι τα Πλακάλωνα, στον Κίσσαμο, στα δυτικά. Στις 22 Οκτωβρίου, μόλις οργανώθηκε ο θύλακας, ο Γερμανός διοικητής ανακοίνωσε στους κατοίκους των Χανίων ότι το κατοχικό καθεστώς θα συνεχιζόταν, όπως και πριν, χωρίς καμία μεταβολή...»

«Ενώ η ζωή των εγκλείστων, κατακτητών και κατακτημένων, περνούσε δύσκολα, γύρω από τον ξεχασμένο θύλακα εξυφαίνονταν σημαντικά πολιτικά παιχνίδια. Στα όρια του θύλακα συγκροτήθηκαν ισχυρά, ανταρτικά, στρατιωτικά σώματα, που ανήκαν είτε στην «εθνικόφρονα» ΕΟΚ (Εθνική Οργάνωσις Κρήτης), είτε στον αριστερό ΕΛΑΣ... ο ΕΛΑΣ...μόλις συγκέντρωσε τις δυνάμεις του, στα μέσα Νοεμβρίου άρχισε να πιέζει τις γερμανικές γραμμές. Στις μάχες αποδείχθηκε ότι οι αντάρτες δεν ήταν σε θέση να απειλήσουν τους ισχυρά εξοπλισμένους και περιχαρακωμένους Γερμανούς.»

«Τελικά οι Γερμανοί της Κρήτης παραδόθηκαν όταν παραδόθηκε και η Γερμανία, στις 8 Μαΐου 1945 (Σ.Σ.!! πως παραδόθηκαν αφού ήταν ένοπλοι ως τις 12 Ιουνίου όπως λέει αμέσως μετά;). Ο φόβος των Βρετανών για περαιτέρω διασπορά του σημαντικού οπλισμού τους στο νησί διατήρησε τις εκεί γερμανικές δυνάμεις συγκροτημένες και ένοπλες (Σ.Σ.;;;;) για μερικές ακόμα εβδομάδες (ως τις 12 Ιουνίου 1945). Πρόκειται ίσως για το τελευταίο συγκροτημένο στρατιωτικό σώμα του διαλυμένου πλέον Ράιχ που παρέδωσε τα όπλα του στους συμμάχους.»

Ανώνυμος είπε...

τι να φτυσεις ρε φιλε;δεν ειναι αληθεια;το μονο που προσφεραν οι κρητικοι στην ελλαδα ειναι η τρομοκρατια του βενιζελου με τους κρητικους χωροφυλακες στη βορεια ελλαδα με το κινημα της εθνικης αμυνας.και για μακεδονομαχους να μη μιλησουμε.δεν πηγαν για τη ψυχη της μανας τους.ολοι μισθοφοροι ηταν και αμοιβοντουσαν παχυλα με χρυσες λιρες.μεχρι και μεραρχια τους η πεμπτη, διαλυθηκε το 1941 γιτι λιποτακτησαν ολοι με τη δικαιολογια οτι ηθελαν να πανε στη κρητη να την υπερασπιστουν, λες και ηξεραν οτι ο χιτλερ θα χτυπουσε τους αγγλους εκει.ασε ρε!!!

Ανώνυμος είπε...

Στα Χανιά υπάρχει έναν Ναζιστικό μνημείο ( Τύμβος ) για την "ηρωική" μάχη που έδωσαν οι Ναζί για την ενσωμάτωση της Κρήτης στην Γερμανική Ευρώπη ... Το μνημείο αυτό κατασκευάστηκε από πέτρες καμμένων ,από τους κατακτητές , σπιτιών. Σε αυτό τον "Τύμβο" προσκυνούν , κάθε χρόνο Γερμανοί Νεο-Ναζί και "παλαιοί πολεμιστές" , καταθέτοντας δάφνινα στεφάνια...
Ποτέ δεν ζήτησαν οι "λεβέντες" Κρητικοί την απομάκρυνση και μεταφορά του "μνημείου" σε κάποιο μουσείο , σαν δείγμα της φασιστικής-ναζιστικής βαρβαρότητας και βλακείας. Έξη χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους πολέμησαν "για την πατρίδα τους" !
Απομάκρυνση δεν ζήτησαν , αλλά μόνο κάποιοι "λεβέντες" στο παρελθόν προσπάθησαν να το συλήσουν , μήπως και βρουν γερμανικές λίρες και θησαυρούς !
Τελευταία ενώσεις Γερμανών νέο-φασιστών και παλαιών πολεμιστών διαμαρτύρονται διότι κάποιοι ¨αναρχικοί" έσπασαν από την προτομή του "τύμβου" το μισητό γερμανικό όρνεο ( αετό )και ζητούν από τον Δήμο Χανίων την αποκατάσταση του ( κάνουν και έρανο στη Γερμανία...) Δήμαρχος , εάν δεν κάνω λάθος , είναι ο γιος της αδελφής του Μητσοτάκη , γνωστή από την "αντιστασιακή της" δράση στην κατοχή...Πιστεύω πως θα αναστηλώσου¨με¨ τον Τύμβο για λόγους ¨ιστορικής μνήμης¨ και τουριστικού συναλλάγματος…

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ(ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ BLOG ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ-ψαξτε το)ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ:

Γενικές πληροφορίες
Η περιοχή Μάλεμε βρίσκεται σε απόσταση 16 χλμ από την πόλη των Χανίων. Εδώ προπολεμικά υπήρχε το αεροδρόμιο των Χανιών που δέχτηκε και την πρώτη επίθεση από τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές το Μάιο του 1941 . Έγιναν σκληρές μάχες μεταξύ των εισβολέων και του άοπλου πληθυσμού και έμειναν στην ιστορία σαν η "Μάχη της Κρήτης". Εδώ βρίσκεται και Γερμανικό Νεκροταφείο όπου έχουν συγκεντρωθεί τα οστά Γερμανών στρατιωτών.
ΟΡΙΣΤΕ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΟΠΛΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ....
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ;

Ανώνυμος είπε...

ANTE RE KARAGKIOZH FASISTA.ESENA PREPEI NA S EKTELESOYN.HLIUIE

Ανώνυμος είπε...

Αρε Νυκτερινε επισκέπτη
καλώς ήρθες!!!!! καιρό εχεις να μας αναταράξεις
Αρησες αλλά το έκανες

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ τα γραφόμενα του Νυκτερινού Επισκέπτη ανελλιπώς ,
Είχε μία αποχή κοντά δύο μηνών αλλά ξαναβρήκε τον εαυτό του πάλι και ανατάραξε τα ύδατα προκαλώντας τσουνάμι….
Είμαι Ακαδημαϊκός δεν θα αναφέρω το όνομά μου ,για γνωστούς λόγους
Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι αξιόλογοι Άνθρωποι όπως η ομάδα του Νυκτερινού επισκέπτη που αναζητούν την αλήθεια στην ιστορία μας , στα κοινωνικά δρώμενα ,που δεν ησυχάζονται στα διδασκόμενα της μέσης και ανωτάτης εκπαίδευσης
Δυστυχώς κυροί, έχει και πάλι δίκαιο ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου ,αυτή είναι η πραγματικότητα .
Χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων χαλκεύουμε και ασελγούμε στην ιστορία δημιουργώντας μύθους ,ήρωες και στην αντίπερα όχθη εχθρούς ,κατακτητές ……
Η Ιστορία γράφεται από τους νικητές αναλόγως ποία πολιτική σκοπιμότητα θα εξυπηρετήσει ,η γνήσια Ιστορία είναι οι πηγές του συγγραφέα οι μη αποθανόντες ακόμη «γέροι» κρητικοί που έζησαν εκείνη την εποχή .
Και πάλη μπράβο στον Νυκτερινό επισκέπτη ,κάποια στιγμή θα θέλαμε εμείς οι αναγνώστες να μας δώσετε το προφίλ σας εάν είναι αυτό δυνατόν .....

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΕΖΟΝΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΟΤΕΣ.ΝΑ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΨΕΥΤΟΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ανεξαρτησία στη κρήτη βρεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που γραφεις οτι σε ενδιαφερει μονο η αληθεια και εισαι αντικειμενικος μονο ως πλακα μπορω να το δεχτω. Ας μην συζητησουμε και το αλλο, οτι δεν εισαι σε κανενα πολιτικο χωρο. Ουτε εσυ δεν τα πιστευεις αυτα που γραφεις.

Ανώνυμος είπε...

Υπόθεση 1η:
Δεν είσαι Κρητικός. Αν ήσουν θα είχες μπει στον κόπο να ψάξεις, να διαβάσεις, να ερευνήσεις. Όχι μόνο τις δερματόδετες εκδόσεις "Ιστορίας" μα και τον τοπικό τύπο της εποχής. Το αρχείο είναι πλουσιότατο. Αυτά που γράφεις αγγίζουν τα όρια της αφέλειας. Διαβάζοντάς σε, ένιωσα τα κορμιά των εκτελεσμένων στο Κοντομαρί να σκιρτούν στη γη. Ένιωσα την αλυσίδα του Γερμανού να χτυπά το στόμα της μάνας μου και να της σπάει τα δόντια. Ένιωσα τα ροζιασμένα χέρια του πατέρα μου, που αιχμάλωτος των Γερμανών - μαζί με πολλούς άλλους - κουβάλαγε πέτρες στο χτίσιμο του αεροδρομίου στο Μάλεμε.

Υπόθεση 2η:
Είσαι Κρητικός. Ίσως τότε κατάγεσαι απ' αυτούς που αδιαφόρησαν για τον Αγώνα και τρωγόπιναν με τους Επισκέπτες (τους άρεσε να τους λένε και έτσι).
Διαβάζοντάς σε, ένιωσα ξανά τη ντροπή της αδερφής του προδότη του χωριού, η οποία βλέποντας πως δε μπορούσαν να την αντικρύσουν ούτε καν οι πέτρες - κι ενώ ο αδερφός της περνούσε "ωραία" μαζί τους Επισκέπτες - , βούτηξε στο πηγάδι, αφήνοντας στο πεζούλι τα παντοφλάκια της, σημάδι, για να βρουν το έρμο το κορμί της...

Σημείωση 1η:
Συγχαρητήρια στους Ακαδημαϊκούς μας. Τέτοιος λογιζόταν και ο Μιχαήλ Ψελλός που αρνήθηκε τη βοήθεια στο Ρωμανό το 1071 στο Ματζικέρτ...

Σημείωση 2η:
Δεν κατάγομαι από ηρωική οικογένεια. Κατάγομαι από μια συνηθισμένη οικογένεια - από τις πολλές που έχει αυτός ο τόπος - που δεν έχει καμία σχέση βέβαια ούτε με σουβλάκια, μαχαίρια, φονικά, ρολόγια rollex, ψευτοπαληκαρισμούς και μαντιναδάκια στα κινητά...

Ν Τ Ρ Ο Π Η . . .

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

@Δαμας
μήπως θέλεισ ψυχολόγο?

IDOMENEAS είπε...

Την νυχτα εκφραζεις εξ' ου και το ονομα σου. Ξερεις πως αυτα που λες ειναι αυτα που θες να πιστευεις και τιποτα αλλο. Τοσο κομπλεξ εχεις με την Κρητη. Γραψε για τον τοπο σου -οτι εχει κανει- και μην πετας λασπη σε ιστορια πολιτισμού που δεν καταλαβαινεις. Φυσικό ειναι η λαμψη της ιστορίας μερικων να ενοχλει το σκoτος καποιων.

Ανώνυμος είπε...

Μια χλέπα στην μάπα σου με αγαπάη...νυχτερινέ καραγκιόζη!