Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Σε πλήρη εφαρμογή το σενάριο για τον "εκτουρκισμό"της Θράκης

Θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους, ότι η υπόθεση «ΘΡΑΚΗ» είναι υπόθεση εθνική και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας.
Το τελευταίο καιρό βλέπουμε να υλοποιείται επακριβώς ένα σενάριο που πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν ίσως φανταστικό και ακραίο. Ένα σενάριο όμως που, όπως αποδεικνύεται στη πράξη, συντάχθηκε με μεγάλη προσοχή και «δέθηκε» απ’ όλες τις πλευρές.
Αντί να διδαχθούμε λοιπόν από τα τραγικά λάθη του παρελθόντος, που αποτέλεσμα είχαν τη συρρίκνωση του ελληνικού χώρου και του Ελληνισμού, σήμερα κάνουμε χειρότερα, με επιπρόσθετο αυτό της «οσφυοκαμψίας» και του ωχαδελφισμού των διαχειριστών των κρίσιμων ζητημάτων της χώρας.
Η αίσθηση πλέον των κατοίκων υπαρκτή, ότι η Θράκη έχει «ξεπουληθεί» σε διπλωματικό επίπεδο. Πράκτορες της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής δρουν ανενόχλητοι και κανένας, μα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι σε θέση να τους παρεμποδίσει.
Μετά τον εκτουρκισμό των Πομάκων μουσουλμάνων, επιχειρείται και επιτυγχάνεται σε έναν σημαντικό βαθμό και ο εκτουρκισμός των Αθίγγανων μουσουλμάνων (σ.σ.: καμία σχέση δεν έχουν οι δύο παραπάνω ενότητες με την Τουρκία), ενώ παράλληλα κάποιοι ετοίμασαν μέχρι και τον εθνικό ύμνο της «Τουρκικής Δυτικής Θράκης»!
Και όλα αυτά με τη «σφραγίδα» και τις ευλογίες των Αμερικανών-που τον τελευταίο καιρό πύκνωσαν τα σούρτα φέρτα στη περιοχή- αλλά δυστυχώς και της ΕΕ, που στη προκειμένη περίπτωση ουδόλως φαίνεται να ανησυχεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Όλα αυτά, σε σχέση με το δημογραφικό πρόβλημα που έχει απογειωθεί, εύκολα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα επόμενα χρόνια η φυσιογνωμία αυτής της περιοχής δε θα έχει σχέση με τη σημερινή…
Το βασικό επιχείρημα της «άλλης πλευράς» για συνδιοίκηση στη περιοχή ως πρώιμο φρούτο μιας πλούσιας σοδειάς που φαίνεται ότι πρόκειται να ακολουθήσει, πέτυχε και αν κρίνουμε από συγκεκριμένες περιπτώσεις (όπως τη περίπτωση «δίωξης» της αγωνίστριας δασκάλας- κόρης του προέδρου του Αρείου Πάγου- από τον Έβρο) όχι απλώς κατορθώθηκε η συνδιοίκηση, αλλά και η μονόπλευρη διοίκηση από την άλλη πλευρά.
Δεν είναι συμπτωματικό ότι ο όρος «Κοσοβοποίηση της Θράκης» βγήκε στο μεϊντάνι αμέσως μετά τη δημιουργία του προβλήματος στη περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Θέλω να πω ότι όλα αυτά που επιχειρεί η Τουρκία στη περιοχή της Θράκης γίνονται εμφανώς με τις ευλογίες και την ενθάρρυνση του «μεγάλου αδελφού». Δεν είναι συμπτωματικό το γεγονός της τακτικής συνάντησης αμερικανών διπλωματών με παράνομους κύκλους της μειονότητας, με εκείνους δηλαδή που δεν αποδέχονται την επίσημη έκφραση της πολιτείας (π.χ. μουφτής)…
Υπάρχουν βέβαια και πολλοί εκ του ασφαλούς «θρακολόγοι» που αναπτύσσουν τις θεωρίες τους χωρίς να θίξουν την ουσία του προβλήματος. Είναι συνήθως αυτοί που σαν «μαϊντανοί» στις τηλεοράσεις, κάνοντας λόγο για τη Θράκη, την αναφέρουν ως σταυροδρόμι των λαών, ως πολύ- θρησκευτική περιοχή, αλλά σπανίως ακούς από αυτούς να λένε ότι η Θράκη είναι ΕΛΛΑΔΑ και κατοικείται από ΕΛΛΗΝΕΣ και μόνο, με βάση τις διεθνείς συνθήκες και φυσικά με βάση τη πραγματικότητα.
Σήμερα, εν μέσω κοσμογονικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, η Θράκη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Και πρέπει να γίνει συνείδηση ότι αν δεν υπάρξει Θράκη, κάποια στιγμή δε θα υπάρξει και Ελλάδα! Σας παραπέμπω στα βιβλία της ελληνικής ιστορίας, τη δεύτερη δεκαετία του προηγούμενου αιώνα, όταν και πάλι οι λάθος χειρισμοί της ελληνικής διπλωματίας είχαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του ελληνικού χώρου και την αλλαγή των συνόρων.
Σήμερα βέβαια όλα αυτά σχεδιάζονται να γίνουν κάτω από διαφορετική οπτική και με τον «φερετζέ» των μεγάλων ευρωπαϊκών περιφερειών! Αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε προσεχώς πολύ περισσότερα επί του θέματος…
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: