Συντάκτης: Κωνσταντίνος
Συνεργάτης
Τη νύχτα μεταξύ 30 και 31 Μαΐου 1941, «άγνωστοι» υπέστειλαν τη πολεμική σημαία του γερμανικού στρατού κατοχής από το βράχο της Ακρόπολης. Το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο, διότι την επομένη οι ίδιοι οι Γερμανοί εξέδωσαν ανακοίνωση όπου ανέφεραν το γεγονός και τις κυρώσεις για τους υπευθύνους, προέβησαν σε συλλήψεις υπαλλήλων του αρχαιολογικού χώρου και κάποιοι ανέφεραν ότι εκτέλεσαν μια ολόκληρη διμοιρία που εκείνη τη νύχτα ήταν φρουρά στην Ακρόπολη(όσο κι αν έψαξα δε βρήκα πουθενά κάτι που να επιβεβαιώνει το γεγονός).Κάποιοι «κακόπιστοι» τότε, αλλά και τα επόμενα χρόνια, ισχυρίστηκαν ότι το περιστατικό συνέβη διότι κάποιος σκοπός της Ακρόπολης εκείνο το βράδυ ήταν φιλέλληνας και θαυμαστής της αρχαίας Ελλάδας και αντιναζί και ήταν Αυστριακός και τη κατέβασε γιατί του την έδωσε κλπ κλπ κλπ
Φυσικά και μόνο το γεγονός ότι κατέβηκε από «αγνώστους» η σημαία των Ναζί, είναι σπουδαίο και αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αντιστασιακή πράξη που συνέβη στην Ελλάδα κατά τη «Κατοχή». Όμως το θέμα είναι ότι τα άτομα τα οποία «χρεώθηκαν» την υποστολή, εάν δούμε ψύχραιμα και χωρίς εθνικιστική ή κομματική έξαρση τα γεγονότα, θα διαπιστώσουμε ότι έγιναν ήρωες κατά δήλωση τους και χωρίς καμία, μα απολύτως καμία απόδειξη. Οποιοδήποτε Αρχή (Αστυνομία, δικαστήρια κλπ) εάν σήμερα είχαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τότε (τα στοιχεία ήταν οι συνεντεύξεις του μεν Γλέζου στο Ριζοσπάστη στις 25/03/45 και του δε Σάντα στην Ελευθερία την ίδια μέρα), απ’ ευθείας θα έβγαζαν πόρισμα, ότι δεν μπορούν να στηριχθούν σε δηλώσεις, αντί στοιχείων.
Στο διαδίκτυο αλλά και σε άπειρα βιβλία, έχουν δημοσιευθεί διάφορες συνεντεύξεις που έδωσαν οι πρωταγωνιστές και περιγράφουν τα γεγονότα. Ας δούμε κάποια σημεία:
Στην Ακρόπολη εκείνο το βράδυ,υπήρχε ολόκληρη γερμανική διμοιρία(δηλαδή 30 άτομα). Κατά δήλωσή των «ηρώων», «έφτασαν στο χώρο στις 21:30 και μέσα στο δωμάτιο της εισόδου ήταν μαζεμένοι οι Γερμαναράδες(καλά, πως χωρέσανε μαζί με τις πόρνες όλοι;) και έπιναν κρασί και μπύρες(από τόσο μακριά πως είδαν τα ποτά δε μπορώ να καταλάβω)-γιορτάζοντας τη νίκη τους στη Κρήτη, έχοντας για συντροφιά τους κακές Ελληνίδες που πουλούσαν τον έρωτά τους κλπ».Όπως αναφέρουν πιο κάτω, το εγχείρημά τους τελείωσε κατά τις 01:30. Ακόμη πιο κάτω αναφέρουν ότι, «οι Γερμανοί είναι μεθοδικός λαός και είναι άνθρωποι της λεπτομέρειας (ενοούσαν την έρευνα για το περιστατικό και τη λήψη αποτυπωμάτων)». Καλά! Ο επικεφαλής της διμοιρίας εκείνο το βράδυ δεν ήταν μεθοδικός; Πως επέτρεψε σε 30 στρατιώτες να βρίσκονται όλοι σ’ ένα δωμάτιο μαζί με πόρνες (όλοι κολλητάρια του) και ενώ σχεδίαζε να το «γιορτάσει», δεν έλαβε τα μέτρα του; Πως είναι δυνατόν να μη φοβόταν, ότι κάποιος έλεγχος(ΕΦΟΔΟΣ-γι αυτούς που υπηρέτησαν) θα πέρναγε από το φυλάκιο, για να ελέγξει αν όλα πήγαιναν καλά(τα στρατοδικεία εκτελούσαν για το παραμικρό και Γερμανούς). Μετά, για να ήταν μαζεμένοι όλοι στις 21:30 στο «τεράστιο» δωμάτιο, η «γιορτή» πρέπει να είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα. Δηλαδή αυτές τις 5 έως 6 ώρες (είπαν ότι όταν έφυγαν από το δωμάτιο, ακουγόντουσαν ακόμα χάχανα) κανένας, μα κανένας (και ιδιαίτερα ο επικεφαλής), δεν ενδιαφέρθηκε για το φυλάκιο, για τη σημαία τους, για τον οπλισμό τους, για τις εφόδους, για την ασφάλειά τους;Είναι δυνατόν από τους 30 "τυπικούς και μεθοδικούς" Γερμανούς, ΕΝΑΣ να μη βρέθηκε να ενδιαφερθεί(για 3 λεπτά να κάνει μια βόλτα για να δει ότι όλα πάνε καλά)ρε αδελφέ για το καθήκον που του είχαν αναθέσει; Η πόρνη που απασχολούσε τον επικεφαλή, μήπως θα έπρεπε να γίνει «εθνική» ηρωίδα, διότι τόσες ώρες τον «κράτησε» καλά; Θα πρότεινα να φτιαχτεί ένα μνημείο δίπλα στο μνημείο για τους Σάντα-Γλέζο, όπου να είναι αφιερωμένο «προς την άγνωστη πόρνη» και να αναφέρεται ότι χωρίς την ΤΕΡΑΣΤΙΑ βοήθειά τους, η σημαία, δεν θα είχε κατέβει ποτέ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;).
Οι «πρωταγωνιστές» αναφέρουν ότι κατά την ανάβασή τους(φυσικά όλοι οι ορειβατικοί σύλλογοι έπρεπε να τους βραβεύσουν και να τους κάνουν επίτιμα μέλη τους, διότι αναρρίχηση σε άγνωστα βράχια τη νύχτα, είναι κάτι το απίστευτο-είχε και κάτι νυχτερίδες...) και μετά κατά τη διάρκεια της «αποκαθήλωσης», κρατούσαν την ανάσα τους και ήταν σιωπηλοί για να μην ακουστούν, επειδή «βασίλευε ησυχία». Αναφέρουν ότι η σημαία ήταν 4 επί 2 μέτρα και ότι όταν την πέταξαν άκουσαν γδούπο, άρα σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, βγάζουμε συμπέρασμα ότι η σημαία δεν ήταν μεταξένια(γιατί εάν πετάξεις μεταξένια σημαία, δεν ακούγεται τίποτα), αλλά κατασκευασμένη από πανί. Λένε πιο κάτω, ότι «ψηλά κυμάτιζε η σημαία τους(των Γερμανών)». Μα μια τεράστια πάνινη σημαία 4 επί 2(είναι πολύ βαριά) για να «κυματίσει» θέλει αρκετά έως πολλά μίλια αέρα. Τελικά τι έγινε; Βασίλευε ησυχία και κράταγαν την ανάσα τους, ή φύσαγε (οπότε δεν βασίλευε ησυχία) και μπορούσαν να κάνουν λόγω του αέρα, ολόκληρο διάλογο(στις αφηγήσεις λένε, ότι μέχρι και να φύγουν επειδή δε μπορούσαν να σπάσουν τα συρματόσχοινα συζήτησαν).
Κατά την επιστροφή τους λένε ότι τους είδε ένας Έλληνας αστυνομικός που κατάλαβε ότι κάτι δε πάει καλά, αλλά δε μπήκε στο κόπο ούτε τα ονόματά τους να τους ζητήσει(είδε μόνο τη ταυτότητα του ενός που έγραφε φοιτητής). Οι δυο "ήρωες'' δεν θυμούνται το όνομά του. Μα είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να σου σώζει τη ζωή κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου εγχειρήματος της ζωής σου κι εσύ να μη θυμάσαι το όνομά του. Ως δια μαγείας ο παραπάνω πέθανε στην «Κατοχή» και φυσικά δεν υπήρξε μαρτυρία του.Οι ΚΚέδες λύσσαξαν ότι οι αστυνομικοί ήταν συνεργάτες των Γερμανών, αλλά εδώ δε συμβαίνει το ίδιο.ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ.
Ο Σάντας αναφέρει ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ο πατέρας του, αλλά και η μάνα του Μανόλη, ήταν να κάψουν τα κομμάτια από τη σημαία που είχαν πάρει μαζί τους για να μη βρουν κανένα μπελά. Ο Γλέζος αναφέρει ότι μετά από καιρό τον συνέλαβαν οι Γερμανοί(επί λέξη): «για άλλη αντιστασιακή του υπόθεση»…(ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΗΡΩΑΣ) και τότε οι δικοί του έκαψαν το κομμάτι. Τελικά πότε τα έκαψαν, ας αποφασίσουν επιτέλους. Ακόμα αναφέρουν ότι έδωσαν κομμάτια σε 3 άτομα ακόμα και το περιστατικό το ήξεραν περίπου 25 άτομα. Από τα 3 αυτά άτομα, τα 2 πέθαναν κατά τη διάρκεια της «Κατοχής», ενώ ο τρίτος, ουδέποτε επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο. Πως είναι δυνατόν 25 άτομα να ξέρουν τους δράστες και στη χώρα των ρουφιάνων και των παλιανθρώπων (με τρομερά υλικά ανταλλάγματα από τους Γερμανούς), να μην τους «κάρφωσε» κανείς. Μάλλον πέσαμε στις εξαιρέσεις.
Ο Γλέζος σε μια συνέντευξή του, ανέφερε ότι πήγε στο σημείο όπου πετάξανε τη σημαία για να τη βρει το 1944 μετά την απελευθέρωση κι ότι είχε καταρρεύσει η οροφή του σπηλαίου(τι λες ρε παιδί μου! τέτοια ατυχία) και δε μπόρεσε να ψάξει αλλά λέει ότι μέχρι και σήμερα(η συνέντευξη είναι του 1979) πρέπει στα ερείπια να υπάρχει λιωμένη… Καλά ρε! Τόσα χρόνια σε αμφισβητούσανε και ολόκληρο κόμμα από το 1974 δε σου έδωσε 100, 200, 1000 εθελοντές ματσουλαραίους να σκάψουν και λεφτά για να πας να τη βρεις και να βουλώσεις τα στόματα; Το 1944 με τα χέρια θα έσκαβες για να τη βρεις. Από το 1945 έως σήμερα γιατί δεν έκανες ούτε μια προσπάθεια να τη βρεις;
Στο πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» της 25/03/45 μάθαμε ότι την ΕΠΙΚΗ ενέργεια την έκαναν οι παραπάνω ήρωες. Σε ποιο φύλλο οποιασδήποτε εφημερίδας ή ανακοίνωσης ή οτιδήποτε άλλο, αναφέρθηκε ότι έγινε η ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων(που πήρανε οι Γερμανοί από τον ιστό) των ηρώων και πράγματι αυτά ήταν τα παλικάρια; Αν βρείτε κάτι σχετικό εγώ θα αλλάξω χώρα… ΠΟΥΘΕΝΑ. Άρα μας δουλεύουν και κάποιο κόμμα καπηλεύτηκε το περιστατικό. Σήμερα αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι τα αποτυπώματα χάθηκαν λόγω της τεταμένης καταστάσεως κλπ... Άσε μας ρε!!!
Από το Μάιο του 41 έως τον Οκτώβριο του 44, το καταλαβαίνω, δε γινόταν να βγουν στη φόρα τα ονόματα των δραστών από το κόμμα τους. Από τον Οκτώβριο έως τα Δεκεμβριανά, τότε που το ΚΚΕ ήταν παντοδύναμο, τότε που ήθελε να επικρατήσει και διαφημιζόταν ως το κόμμα της αντίστασης κι ότι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ έδιωξε τους Γερμανούς από τη χώρα(ειδικά απ' τη Κρήτη), γιατί τότε δεν ανακοίνωνε τα ονόματα των «ηρώων» παίρνοντας κι άλλους πολλούς μαζί τους και κάνοντας τρομερή διαφήμιση στον «αγώνα» του;
Χωρίς αποτυπώματα με μόνη απόδειξη ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας(εντάξει κι άλλες βγήκαν μετά), το Νεοελληνικό κράτος κατ’ αρχάς απρόθυμα, αλλά αργότερα με πολλή θέρμη, «κατασκεύασε» άλλους δυο υπερήρωες (χωρίς να αντιδράσει το αμέσως μετά τη Βάρκιζα κράτος- ίσως για να καταλαγιάσει τα πάθη δείχνοντας στο κόσμο ότι υπήρχαν και καλοί κουκουέδες).Το ΚΚΕ είδε ότι κανείς δεν είχε χρεωθεί αυτήν την ενέργεια και για να δείξει στο κόσμο(που είχε εξαγριωθεί από τις βαρβαρότητες που διέπραξε στα Δεκεμβριανά) ότι τα στελέχη του ήταν οι πατριώτες, ανακοίνωσε δειλά- δειλά τα ονόματα πεντέμισι μήνες μετά την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς.Κανείς δεν αντέδρασε, άρα κατωχυρώθηκε στο ΚΚΕ.
Και κάτι τελευταίο…Γιατί άραγε οι Γλέζος και Σάντας για πάρα πολλά χρόνια δεν μιλιόντουσαν και δεν ήθελαν να ακούσουν ο ένας το όνομα του άλλου; Δεν ξέρω. Ας μας πούνε οι ίδιοι.
Η ουσία είναι ότι οι συγκεκριμένοι περιδιαβαίνουν τα σχολεία, αλλά και είναι καλεσμένοι σε κάθε λογής εκδηλώσεις, αφηγούμενοι τα κατορθώματά τους στα παιδάκια και παντού τους ονομάζουν εκτός από ήρωες, επίτιμους, διδάκτορες, προέδρους κλπ εξυπηρετώντας πρώτα τον εαυτό τους αλλά και μετά το κράτος, που θέλει οπωσδήποτε ήρωες για την εξυπηρέτηση των εθνικιστικών του αναγκών. Πάντως το σίγουρο είναι ότι άλλη μια σκοτεινή υπόθεση μετατράπηκε σε ΕΠΟΣ, κάτι το οποίο συνηθίζει να κάνει το νεοελληνικό κράτος για πολλά γεγονότα και για τα οποία θα αναφερθώ σε προσεχή μου άρθρα.
Εάν κάποιος έχει αποδείξεις (κι όχι αφηγήσεις) ότι οι κκ Σάντας και Γλέζος κατέβασαν τη σημαία των ΝΑΖΙ από την Ακρόπολη και με αυτές, σε μια οποιαδήποτε Αρχή, σήμερα θα αποδεικνυόταν ως αληθινό το περιστατικό, παρακαλώ πολύ να μου τις αναφέρει, ώστε ΕΓΩ, ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΟΥ.
Συνεργάτης
Τη νύχτα μεταξύ 30 και 31 Μαΐου 1941, «άγνωστοι» υπέστειλαν τη πολεμική σημαία του γερμανικού στρατού κατοχής από το βράχο της Ακρόπολης. Το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο, διότι την επομένη οι ίδιοι οι Γερμανοί εξέδωσαν ανακοίνωση όπου ανέφεραν το γεγονός και τις κυρώσεις για τους υπευθύνους, προέβησαν σε συλλήψεις υπαλλήλων του αρχαιολογικού χώρου και κάποιοι ανέφεραν ότι εκτέλεσαν μια ολόκληρη διμοιρία που εκείνη τη νύχτα ήταν φρουρά στην Ακρόπολη(όσο κι αν έψαξα δε βρήκα πουθενά κάτι που να επιβεβαιώνει το γεγονός).Κάποιοι «κακόπιστοι» τότε, αλλά και τα επόμενα χρόνια, ισχυρίστηκαν ότι το περιστατικό συνέβη διότι κάποιος σκοπός της Ακρόπολης εκείνο το βράδυ ήταν φιλέλληνας και θαυμαστής της αρχαίας Ελλάδας και αντιναζί και ήταν Αυστριακός και τη κατέβασε γιατί του την έδωσε κλπ κλπ κλπ
Φυσικά και μόνο το γεγονός ότι κατέβηκε από «αγνώστους» η σημαία των Ναζί, είναι σπουδαίο και αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αντιστασιακή πράξη που συνέβη στην Ελλάδα κατά τη «Κατοχή». Όμως το θέμα είναι ότι τα άτομα τα οποία «χρεώθηκαν» την υποστολή, εάν δούμε ψύχραιμα και χωρίς εθνικιστική ή κομματική έξαρση τα γεγονότα, θα διαπιστώσουμε ότι έγιναν ήρωες κατά δήλωση τους και χωρίς καμία, μα απολύτως καμία απόδειξη. Οποιοδήποτε Αρχή (Αστυνομία, δικαστήρια κλπ) εάν σήμερα είχαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τότε (τα στοιχεία ήταν οι συνεντεύξεις του μεν Γλέζου στο Ριζοσπάστη στις 25/03/45 και του δε Σάντα στην Ελευθερία την ίδια μέρα), απ’ ευθείας θα έβγαζαν πόρισμα, ότι δεν μπορούν να στηριχθούν σε δηλώσεις, αντί στοιχείων.
Στο διαδίκτυο αλλά και σε άπειρα βιβλία, έχουν δημοσιευθεί διάφορες συνεντεύξεις που έδωσαν οι πρωταγωνιστές και περιγράφουν τα γεγονότα. Ας δούμε κάποια σημεία:
Στην Ακρόπολη εκείνο το βράδυ,υπήρχε ολόκληρη γερμανική διμοιρία(δηλαδή 30 άτομα). Κατά δήλωσή των «ηρώων», «έφτασαν στο χώρο στις 21:30 και μέσα στο δωμάτιο της εισόδου ήταν μαζεμένοι οι Γερμαναράδες(καλά, πως χωρέσανε μαζί με τις πόρνες όλοι;) και έπιναν κρασί και μπύρες(από τόσο μακριά πως είδαν τα ποτά δε μπορώ να καταλάβω)-γιορτάζοντας τη νίκη τους στη Κρήτη, έχοντας για συντροφιά τους κακές Ελληνίδες που πουλούσαν τον έρωτά τους κλπ».Όπως αναφέρουν πιο κάτω, το εγχείρημά τους τελείωσε κατά τις 01:30. Ακόμη πιο κάτω αναφέρουν ότι, «οι Γερμανοί είναι μεθοδικός λαός και είναι άνθρωποι της λεπτομέρειας (ενοούσαν την έρευνα για το περιστατικό και τη λήψη αποτυπωμάτων)». Καλά! Ο επικεφαλής της διμοιρίας εκείνο το βράδυ δεν ήταν μεθοδικός; Πως επέτρεψε σε 30 στρατιώτες να βρίσκονται όλοι σ’ ένα δωμάτιο μαζί με πόρνες (όλοι κολλητάρια του) και ενώ σχεδίαζε να το «γιορτάσει», δεν έλαβε τα μέτρα του; Πως είναι δυνατόν να μη φοβόταν, ότι κάποιος έλεγχος(ΕΦΟΔΟΣ-γι αυτούς που υπηρέτησαν) θα πέρναγε από το φυλάκιο, για να ελέγξει αν όλα πήγαιναν καλά(τα στρατοδικεία εκτελούσαν για το παραμικρό και Γερμανούς). Μετά, για να ήταν μαζεμένοι όλοι στις 21:30 στο «τεράστιο» δωμάτιο, η «γιορτή» πρέπει να είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα. Δηλαδή αυτές τις 5 έως 6 ώρες (είπαν ότι όταν έφυγαν από το δωμάτιο, ακουγόντουσαν ακόμα χάχανα) κανένας, μα κανένας (και ιδιαίτερα ο επικεφαλής), δεν ενδιαφέρθηκε για το φυλάκιο, για τη σημαία τους, για τον οπλισμό τους, για τις εφόδους, για την ασφάλειά τους;Είναι δυνατόν από τους 30 "τυπικούς και μεθοδικούς" Γερμανούς, ΕΝΑΣ να μη βρέθηκε να ενδιαφερθεί(για 3 λεπτά να κάνει μια βόλτα για να δει ότι όλα πάνε καλά)ρε αδελφέ για το καθήκον που του είχαν αναθέσει; Η πόρνη που απασχολούσε τον επικεφαλή, μήπως θα έπρεπε να γίνει «εθνική» ηρωίδα, διότι τόσες ώρες τον «κράτησε» καλά; Θα πρότεινα να φτιαχτεί ένα μνημείο δίπλα στο μνημείο για τους Σάντα-Γλέζο, όπου να είναι αφιερωμένο «προς την άγνωστη πόρνη» και να αναφέρεται ότι χωρίς την ΤΕΡΑΣΤΙΑ βοήθειά τους, η σημαία, δεν θα είχε κατέβει ποτέ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;).
Οι «πρωταγωνιστές» αναφέρουν ότι κατά την ανάβασή τους(φυσικά όλοι οι ορειβατικοί σύλλογοι έπρεπε να τους βραβεύσουν και να τους κάνουν επίτιμα μέλη τους, διότι αναρρίχηση σε άγνωστα βράχια τη νύχτα, είναι κάτι το απίστευτο-είχε και κάτι νυχτερίδες...) και μετά κατά τη διάρκεια της «αποκαθήλωσης», κρατούσαν την ανάσα τους και ήταν σιωπηλοί για να μην ακουστούν, επειδή «βασίλευε ησυχία». Αναφέρουν ότι η σημαία ήταν 4 επί 2 μέτρα και ότι όταν την πέταξαν άκουσαν γδούπο, άρα σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, βγάζουμε συμπέρασμα ότι η σημαία δεν ήταν μεταξένια(γιατί εάν πετάξεις μεταξένια σημαία, δεν ακούγεται τίποτα), αλλά κατασκευασμένη από πανί. Λένε πιο κάτω, ότι «ψηλά κυμάτιζε η σημαία τους(των Γερμανών)». Μα μια τεράστια πάνινη σημαία 4 επί 2(είναι πολύ βαριά) για να «κυματίσει» θέλει αρκετά έως πολλά μίλια αέρα. Τελικά τι έγινε; Βασίλευε ησυχία και κράταγαν την ανάσα τους, ή φύσαγε (οπότε δεν βασίλευε ησυχία) και μπορούσαν να κάνουν λόγω του αέρα, ολόκληρο διάλογο(στις αφηγήσεις λένε, ότι μέχρι και να φύγουν επειδή δε μπορούσαν να σπάσουν τα συρματόσχοινα συζήτησαν).
Κατά την επιστροφή τους λένε ότι τους είδε ένας Έλληνας αστυνομικός που κατάλαβε ότι κάτι δε πάει καλά, αλλά δε μπήκε στο κόπο ούτε τα ονόματά τους να τους ζητήσει(είδε μόνο τη ταυτότητα του ενός που έγραφε φοιτητής). Οι δυο "ήρωες'' δεν θυμούνται το όνομά του. Μα είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να σου σώζει τη ζωή κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου εγχειρήματος της ζωής σου κι εσύ να μη θυμάσαι το όνομά του. Ως δια μαγείας ο παραπάνω πέθανε στην «Κατοχή» και φυσικά δεν υπήρξε μαρτυρία του.Οι ΚΚέδες λύσσαξαν ότι οι αστυνομικοί ήταν συνεργάτες των Γερμανών, αλλά εδώ δε συμβαίνει το ίδιο.ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ.
Ο Σάντας αναφέρει ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ο πατέρας του, αλλά και η μάνα του Μανόλη, ήταν να κάψουν τα κομμάτια από τη σημαία που είχαν πάρει μαζί τους για να μη βρουν κανένα μπελά. Ο Γλέζος αναφέρει ότι μετά από καιρό τον συνέλαβαν οι Γερμανοί(επί λέξη): «για άλλη αντιστασιακή του υπόθεση»…(ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΗΡΩΑΣ) και τότε οι δικοί του έκαψαν το κομμάτι. Τελικά πότε τα έκαψαν, ας αποφασίσουν επιτέλους. Ακόμα αναφέρουν ότι έδωσαν κομμάτια σε 3 άτομα ακόμα και το περιστατικό το ήξεραν περίπου 25 άτομα. Από τα 3 αυτά άτομα, τα 2 πέθαναν κατά τη διάρκεια της «Κατοχής», ενώ ο τρίτος, ουδέποτε επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο. Πως είναι δυνατόν 25 άτομα να ξέρουν τους δράστες και στη χώρα των ρουφιάνων και των παλιανθρώπων (με τρομερά υλικά ανταλλάγματα από τους Γερμανούς), να μην τους «κάρφωσε» κανείς. Μάλλον πέσαμε στις εξαιρέσεις.
Ο Γλέζος σε μια συνέντευξή του, ανέφερε ότι πήγε στο σημείο όπου πετάξανε τη σημαία για να τη βρει το 1944 μετά την απελευθέρωση κι ότι είχε καταρρεύσει η οροφή του σπηλαίου(τι λες ρε παιδί μου! τέτοια ατυχία) και δε μπόρεσε να ψάξει αλλά λέει ότι μέχρι και σήμερα(η συνέντευξη είναι του 1979) πρέπει στα ερείπια να υπάρχει λιωμένη… Καλά ρε! Τόσα χρόνια σε αμφισβητούσανε και ολόκληρο κόμμα από το 1974 δε σου έδωσε 100, 200, 1000 εθελοντές ματσουλαραίους να σκάψουν και λεφτά για να πας να τη βρεις και να βουλώσεις τα στόματα; Το 1944 με τα χέρια θα έσκαβες για να τη βρεις. Από το 1945 έως σήμερα γιατί δεν έκανες ούτε μια προσπάθεια να τη βρεις;
Στο πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» της 25/03/45 μάθαμε ότι την ΕΠΙΚΗ ενέργεια την έκαναν οι παραπάνω ήρωες. Σε ποιο φύλλο οποιασδήποτε εφημερίδας ή ανακοίνωσης ή οτιδήποτε άλλο, αναφέρθηκε ότι έγινε η ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων(που πήρανε οι Γερμανοί από τον ιστό) των ηρώων και πράγματι αυτά ήταν τα παλικάρια; Αν βρείτε κάτι σχετικό εγώ θα αλλάξω χώρα… ΠΟΥΘΕΝΑ. Άρα μας δουλεύουν και κάποιο κόμμα καπηλεύτηκε το περιστατικό. Σήμερα αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι τα αποτυπώματα χάθηκαν λόγω της τεταμένης καταστάσεως κλπ... Άσε μας ρε!!!
Από το Μάιο του 41 έως τον Οκτώβριο του 44, το καταλαβαίνω, δε γινόταν να βγουν στη φόρα τα ονόματα των δραστών από το κόμμα τους. Από τον Οκτώβριο έως τα Δεκεμβριανά, τότε που το ΚΚΕ ήταν παντοδύναμο, τότε που ήθελε να επικρατήσει και διαφημιζόταν ως το κόμμα της αντίστασης κι ότι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ έδιωξε τους Γερμανούς από τη χώρα(ειδικά απ' τη Κρήτη), γιατί τότε δεν ανακοίνωνε τα ονόματα των «ηρώων» παίρνοντας κι άλλους πολλούς μαζί τους και κάνοντας τρομερή διαφήμιση στον «αγώνα» του;
Χωρίς αποτυπώματα με μόνη απόδειξη ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας(εντάξει κι άλλες βγήκαν μετά), το Νεοελληνικό κράτος κατ’ αρχάς απρόθυμα, αλλά αργότερα με πολλή θέρμη, «κατασκεύασε» άλλους δυο υπερήρωες (χωρίς να αντιδράσει το αμέσως μετά τη Βάρκιζα κράτος- ίσως για να καταλαγιάσει τα πάθη δείχνοντας στο κόσμο ότι υπήρχαν και καλοί κουκουέδες).Το ΚΚΕ είδε ότι κανείς δεν είχε χρεωθεί αυτήν την ενέργεια και για να δείξει στο κόσμο(που είχε εξαγριωθεί από τις βαρβαρότητες που διέπραξε στα Δεκεμβριανά) ότι τα στελέχη του ήταν οι πατριώτες, ανακοίνωσε δειλά- δειλά τα ονόματα πεντέμισι μήνες μετά την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Γερμανούς.Κανείς δεν αντέδρασε, άρα κατωχυρώθηκε στο ΚΚΕ.
Και κάτι τελευταίο…Γιατί άραγε οι Γλέζος και Σάντας για πάρα πολλά χρόνια δεν μιλιόντουσαν και δεν ήθελαν να ακούσουν ο ένας το όνομα του άλλου; Δεν ξέρω. Ας μας πούνε οι ίδιοι.
Η ουσία είναι ότι οι συγκεκριμένοι περιδιαβαίνουν τα σχολεία, αλλά και είναι καλεσμένοι σε κάθε λογής εκδηλώσεις, αφηγούμενοι τα κατορθώματά τους στα παιδάκια και παντού τους ονομάζουν εκτός από ήρωες, επίτιμους, διδάκτορες, προέδρους κλπ εξυπηρετώντας πρώτα τον εαυτό τους αλλά και μετά το κράτος, που θέλει οπωσδήποτε ήρωες για την εξυπηρέτηση των εθνικιστικών του αναγκών. Πάντως το σίγουρο είναι ότι άλλη μια σκοτεινή υπόθεση μετατράπηκε σε ΕΠΟΣ, κάτι το οποίο συνηθίζει να κάνει το νεοελληνικό κράτος για πολλά γεγονότα και για τα οποία θα αναφερθώ σε προσεχή μου άρθρα.
Εάν κάποιος έχει αποδείξεις (κι όχι αφηγήσεις) ότι οι κκ Σάντας και Γλέζος κατέβασαν τη σημαία των ΝΑΖΙ από την Ακρόπολη και με αυτές, σε μια οποιαδήποτε Αρχή, σήμερα θα αποδεικνυόταν ως αληθινό το περιστατικό, παρακαλώ πολύ να μου τις αναφέρει, ώστε ΕΓΩ, ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΟΥ.
ΒΡΕ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ...ΓΕΛΟΙΟΙ..Ε, ΓΕΛΟΙΟΙ!!!
17 σχόλια:
ΡΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΓΙΝΕ;
ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ.ΤΟ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ.ΟΣΟ ΒΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΕΖΟ.ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΙς ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ.
οχι ρε παιδία ο Γλέζος την κατέβασε σε όραμα που είδε ,το καλό οτι τον πίστευψαν οι πάντες ακόμι και ο ιδιος
μην βαράτε τους Ηρωες Γλέζο-Σάντα δεν γταίνε αυτοί κάποιο μύθο ηυελαν να κατασκευάσουν τότε για τόνωση του υθηκού και διάλεξαν αυτή την Ιστορία
που είναι η Σημαία οεο?
Κωνσταντίνε γιατί δε μιλάμε για το συνάριο να έπεσε μόνης λόγου βάρους 4χ2 και πανί ,σίγουρα επεσε μόνη της λογου βάρους και οικιοποιήθηκαν τα παιδιά Γλέζος-Σαντας την ηρωϊκη πράξη του φαινομένου της βαρύτητας
ΦΑΣΙΣΤΕΣ,
Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ;
καλα ρε σκατομαλακες, μεχρι και αυτους τους πραγματικα μεγαλους ηρωες τους αμφισβητειτε;
Ε Λ Ε Ο Σ
για τον 1:21 μμ
Μεγάλοι ? ηρωες? Χα χα χα
ρε Αναρχοφασιτοκουμουνιστή Νυκτερινέ επισκέπτη με πιο κομα είσαι επιτέλους ?ούτε δεξειός ούτε φασίστας ουτε κουμουνιστής ,τί είσαι ρε μαλακισμένο?μήπως είσαι 12θεηστής η αυτό το γαμημένο μυαλό σου εχει πάρει κατι απο δεξιά κατι απο αριστερά κατι απο το κέντρο κάτι απο αρχαία ελλάδα ούτε ο Δημοσθένεησ δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τήν τέλεια κοινωνία ρε είσαι Αρρωστος πανε να σε κοιτάξει κανένας ψυχίατρος
ΝΥΚΤΕΡΙΝΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ
ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ: ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΙ;ΟΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ,ΑΓΚΥΛΕΣ, ΠΑΠΑΡΙΕΣ.ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ, ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ;
για τον 2:07 μμ
πειράζει η Αλήθεια ?
εάν έχεις αντίλογο γράψε ,γράψε οτι θέλεις το να βρίζεις όμως είναι αδυναμία έκφρασης λογού ,γραπτού η προφορικού
Ρε παιδιά έχω μία απορία εδώ και πολύ καιρό.
Το βράδυ οι Γερμανοί δεν κάναν υποστολή σημαίας και το πρωί έπαρση;
Αφήναν την σημαία να κυματίζει όλο το βράδυ;
Άμα κάποιος ξέρει κάτι επ αυτού ας απαντήσει.
πως μπορειτε να μιλατε ετσι,για δυο ανθρωπους,που έκαναν μια τοσο ηρωική πράξη???ε??? φυσικα και έγιναν όλα αυτα,και κανεις δεν μπορει να το αμφισβητησει,ποσο μαλλον εσυ!!!
και επειδη θα έρθουν και στο σχολειο μου,να ξερεις ότι δεν θα ερθουν για να κοκορευτουν,οπως αναφερεις στο κείμενο σου,αλλα επειδή στην πραγματικότητα,ήθελαν πάρα πολύ να μας δουν,οχι μονο εμας αλλα και ολα τα σχολεια που επισκεφθηκαν!!!
Υπάρχουν και πολλοί άλλοι που αμφισβητούν αυτή την ιστορία του Γλέζου και μάλιστα με στοιχεία.
Εδώ,
http://panosz.wordpress.com/2009/02/14/chaves-2/#comment-55389
Έκαναν μια πράξη για την οποία δεν υπάχουν μάρτυρες, ανώνυμε 8:07. Ούτε καν η σημαία υπάρχει. Η μόνη μαρτυρία, είναι δικιά τους.
Επίσης μην ξεχνάμε το κυριώτερο: πουθενά στο κόσμο, σε σημαντικά μνημεία ή φυλάκια, δεν μένει η σημαία υψωμένη μετά τη δύση του ηλίου. Ακόμη και σήμερα, οι εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς κάθε πρωί την υψώνουν και το βράδυ την υποστέλουν, εκτός κι αν κάνω τόσο λάθος πια!
Είναι δυνατόν λοιπόν οι Γερμανοί να είχαν και υψωμένη τη σημαία το βράδυ, και αφύλακτη; Ειδικά από τη στιγμή που δίπλα της κυμμάτιζαν η Ελληνική και η Ιταλική σημαία;
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ, ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΞΗ. ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ Η ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΡΜΟ. ΙΣΣ.
@8 Νοεμβρίου 2011 4:14 μ.μ
είπες φίλε την πιο σωστή κουβέντα.....
Δημοσίευση σχολίου