Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Άρης Βελουχιώτης:Ο μπαρουτοκαπνισμένος αρχηγός που είδε τους Γερμανούς, μόνο σε φωτογραφίες

Συντάκτης: Κωνσταντίνος
Συνεργάτης

Με τον όρο «Εθνική Αντίσταση» εννοούμε την κάθε είδους προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός από τον Απρίλιο του 1941-οπότε καταλήφθηκε η χώρα από Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους-έως τον Οκτώβριο του 1944 που απελευθερώθηκε η Αθήνα (βεβαίως ο Ιερός Λόχος ήταν παρών και μετά, αλλά έχει επικρατήσει αυτή η ημερομηνία),
για να αποτινάξει το ζυγό των κατακτητών και να επέλθει ελευθερία και ανεξαρτησία στη χώρα. Το καθήκον του κάθε πατριώτη, σε οποιαδήποτε χώρα, είναι η αντίσταση σε περίπτωση καταλήψεως της χώρας από οποιονδήποτε. Η προσωποποίηση της ελληνικής αντίστασης απέναντι στους κατακτητές, έχει ταυτιστεί με τον Άρη Βελουχιώτη. Για το αν ήταν ηγέτης, υπέροχος, άφοβος, αγωνιστής ή απάνθρωπος, σφαγέας, σαδιστής, εγκληματίας ή ομοφυλόφιλος, δεν θα εξεταστεί στη παρούσα ανάρτηση γιατί έχουν γραφτεί για το θέμα, τόνοι βιβλίων κι ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Εμείς θα ασχοληθούμε με τη στρατιωτική του δράση(σε ποια γεγονότα ήταν παρών) και την απονομή του βαθμού του υποστρατήγου που του απονεμήθηκε από το κόμμα του. Διαβάστε λοιπόν τα κατορθώματά του:
1. 10/07/1942(περιοχή Φθιώτιδας). Εκτέλεση ενός πλουσίου ονόματι Μαραθέα γιατί ήταν συνεργάτης των Ιταλών και αργότερα σε ομηρία και η εκτέλεση του 10χρονου γιου του.
2. Αύγουστος 1942(περιοχή Γκιόνας). Επίθεση και αφοπλισμός 7 κοιμώμενων χωροφυλάκων.
3. 9/09/1942(περιοχή Γκιόνας). Προσβολή και αφοπλισμός 30 κοιμώμενων Ιταλών.
4. 11/09/1942(περιοχή Υπάτης). Αφοπλισμός 25 κοιμώμενων χωροφυλάκων.
5. 25/11/1942(περιοχή Φθιώτιδας). Ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου που φυλασσόταν από 50 Ιταλούς. Το σχέδιο και η εκτέλεση έγινε από Βρετανούς και ο Βελουχιώτης μετά από πολύμηνο «κρύψιμό» του, κυριολεκτικά σύρθηκε εκεί, έχοντας τα καθήκοντα του υπαρχηγού των αντάρτικων τμημάτων(150 έως 200 ατόμων). Ακολούθησε συμπλοκή και όπως αποδείχθηκε αυτή η ενέργεια ήταν ανώφελη διότι ο Ρόμελ ανεφοδιαζόταν από άλλο μέρος κι όχι από την Ελλάδα. Φυσικά ο Άρης είδε το περιστατικό από απόσταση-όπως βέβαια κάνουν όλοι οι μεγάλοι στρατηγοί.
6. 16/04/1944 (περιοχή Γκιόνας). Εντολή για διάλυση του 542 ΣΕ και δολοφονία του διοικητή του, Ψαρού.
7.Αύγουστος-Σεπτέμβριος 1944(περιοχή Πελοποννήσου). Τίθεται επικεφαλής(καπετάνιος) στις δυνάμεις του ΕΛΑΣ με αποστολή, την συντριβή των Ταγμάτων Ασφαλείας της Πελοποννήσου, μετά την αποχώρηση των Γερμανών. Η βαρβαρότητα που επέδειξε δικαιολογείται από το ότι τα ίδια θα έκαναν και οι Ταγματασφαλίτες εάν ήταν αυτοί οι νικητές.
8. Δεκέμβριος 1944(περιοχή Ηπείρου). Μαζί με τον Σαράφη αναλαμβάνουν την συντριβή του ΕΔΕΣ(Ζέρβας) στην Ήπειρο.
(Εάν κάποιος αναγνώστης, έχει στοιχεία για το ότι ο παραπάνω έλαβε μέρος σε κάποια εμπλοκή, συμπλοκή, αψιμαχία, μάχη, απόβαση, αεραπόβαση, ναυμαχία κλπ με Γερμανούς, Ιταλούς, Βούλγαρους, χωροφύλακες κλπ τον θερμοπαρακαλώ να μου τα αποστείλει ώστε να τελειοποιήσω το αρχείο μου).
Αυτή λοιπόν είναι η στρατιωτική δράση του Άρη. Αυτός ο άνθρωπος που έγινε η προσωποποίηση της ελληνικής αντίστασης προς τους κατακτητές, είχε ακουστά για τους Γερμανούς και σίγουρα τους είχε δει μόνο σε φωτογραφία (η αντίσταση έχει ταυτιστεί 100% με τους Γερμανούς και δεν νομίζω να διαφωνεί και ο πιο φανατικός κομμουνιστής). Όχι να λάβει μέρος σε μάχη εναντίον τους, όχι να οργανώσει και να συντονίσει κάποιους εναντίον τους, αλλά στη κυριολεξία αυτά τα τρεισήμισι χρόνια της κατοχής, Γερμανός πέρασε από κοντά του τουλάχιστον σε απόσταση 100 χιλιομέτρων. Είδε κάποιες νύχτες Ιταλούς, αλλά νομίζω ότι τα όπλα του τα χρησιμοποίησε αυτά τα χρόνια, μόνο για κυνήγι(τον κατηγόρησαν ότι σκότωσε κόσμο, αλλά μόνο με τα χέρια). Ο αρχηγός της ελληνικής αντίστασης ήταν υπέρμαχος για τη μετατροπή του αντιστασιακού αγώνα σε κοινωνικοπολιτικό και την επιβολή λαοκρατικού καθεστώτος, μετατρέποντας την Ελλάδα σε Σοβιέτ. Αυτός και η ηγεσία του Κ.Κ.Ε. είχαν για πατρίδα τους τη Σοβιετική Ένωση κι όχι την Ελλάδα. Αντί να ονομαστεί ως ο αρχηγός των ντόπιων ενόπλων κομμουνιστών που πολεμούσαν για το ποιά μεριά θα επικρατήσει, τους ντόπιους φασίστες, ρουφιάνους, συνεργάτες των κατακτητών, αυθαίρετα και για τις ανάγκες του κόμματός του, «βαφτίστηκε» σε διώκτη των Γερμανών(που δεν είδε ποτέ του) και σε απελευθερωτή της χώρας από τους κατακτητές. Εδώ έχουμε «καραμπινάτη» περίπτωση, «κατασκευής» ενός ανύπαρκτου ήρωα και «πασάρισμα» του σʼ ένα λαό που έχει ανάγκη ηρώων. Προς θεού δεν ισχυρίζομαι ότι ήταν δειλός κι ότι δεν πρόσφερε σʼ αυτό που τον έβαλε να κάνει το κόμμα του, αλλά άλλο ήρωας της Ελλάδας κι άλλο ήρωας ενός κόμματος. Να μη τα μπερδεύουμε.
Ένας υποστράτηγος(διοικεί μεραρχία δηλαδή 12.000 άτομα) για να πάρει αυτό το βαθμό πρέπει να υπηρετήσει 35 χρόνια και να περάσει απʼ όλα τα στάδια της ιεραρχίας και διοικήσεως(στοιχείο, ομάδα, διμοιρία, λόχος, τάγμα, σύνταγμα, ταξιαρχία, μεραρχία). Πως ο πρώην δεκανέας(καθαιρέθηκε σε στρατιώτη), ξαφνικά απέκτησε τα προσόντα και ειδικά τις γνώσεις για να εκτελεί τα καθήκοντα ενός υποστρατήγου, μπορούμε να το βρούμε μόνο στη σταλινική περίοδο διακυβέρνησης της Σοβιετικής Ένωσης. Έστω το πιο απλό: «Ήξερε άραγε να λύνει και να δένει το όπλο του; Αμφιβάλλω». Κι όμως οι καραγκιόζηδες αρχηγοί του (αυτό έγινε και στον εμφύλιο και με άλλα μπουμπούκια) τον έχρισαν υποστράτηγο, μόνο και μόνο γιατί στο πρόσωπό του βρήκαν τον ιδανικό οργανωτή της προετοιμασίας για την προσάρτηση της Ελλάδας στην Σοβιετική Ένωση, που αποδεχόταν το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Δυστυχώς σήμερα, τα παιδάκια βλέπουν τη φωτογραφία του με τη λεζάντα «ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» και επειδή κανένας δεν υπάρχει να τους εξηγήσει, γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται, θα μείνει στο πάνθεον των ηρώων του νεοελληνικού κράτους κάποιος που δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στη χώρα, αλλά πολλά σε ένα κόμμα και μια άλλη «πατρίδα». Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Νυκτερινός Επισκέπτης
Κωνσταντίνε ..
Μία τραγική, προδοτική μορφή που μόνο σε μία χώρα της οποίας οι κάτοικοι δεν γνωρίζουν Ιστορία θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως… ’‘Εθνικός ήρωας’’!!!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΥΚΤΕΡΙΝΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ
ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ. ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΑΔΙΚΕΙΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ΜΕ 8 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ(ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ)...

Ανώνυμος είπε...

tis nyktas tis doulia ti vlepi h mera kai gela
odysseas

Ανώνυμος είπε...

Χουντικέ Καραγκιοζάκο μας τα παν κι άλλοι. Αν θες να μαθεις τι έκανε ο Άρης πάρε το βιβλίο 'Εθνική Αντίσταση 1941-1945' και διάβασε.
1. Εσύ που είσαι άντρας θεωρείς ότι είσαι αρκετά μάγκας να πας να τα βάλεις με 30 οπλισμένους 'κοιμισμένους' Ιταλούς;
2. Γοργοπόταμος: 12 Αντάρτικες ομάδες του ΕΛΑΣ και 4 του ΕΔΕΣ (εκ των οποίων 2 δεν είχαν πολεμήσει ποτέ) αναλαμβάνουν να επιτεθούν στο (οχυρωμένο) βόρειο κομμάτι της γέφυρας (4 ομάδες ΕΛΑΣ, ιταλική φρουρά 60 ατόμων, περίπου 2 διμοιρίες) και στο (ανοχύρωτο) νότιο (2 ομάδες ΕΔΕΣ εναντίον 10-12 ιταλών) ενώ 1 ομάδα σαμποτέρ από τον ΕΛΑΣ, μια απ τον ΕΔΕΣ και μια από Άγγλους commandos). 4 ομάδες του ΕΛΑΣ καλύπτουν από λόφο με βαρύ οπλισμό (πολυβόλα, όλμους) και 4 ομάδες του ΕΛΑΣ και μια του ΕΔΕΣ λειτουργούν σαν εφεδρεία. Το βόρειο κομμάτι καταλαμβάνεται σε 15-20' ενώ στο νότιο οι ομάδες του ΕΔΕΣ απωθούνται μετά απο μάχη 45' και σπεύδουν οι εφεδρικές μονάδες για να βοηθήσουν και τελικά να εξουυδετερώσουν το απόσπασμα των καραμπινιέρων. Πολύτιμος χρόνος χάνεται και ειδοποιείται η γερμανική φρουρά της Λαμίας όπου σπέυδει και απωθείται από τις εφεδρείες και τον λόχο κάλυψης του ΕΛΑΣ (αρχηγός του εφεδρικού λόχου ο Άρης) μετά από διαταγή του Κρις Γούντχαουζ, πολιτικού αρχηγού της βρετανικής αποστολής. Ο ίδιος όπως διηγείται ο υπαρχηγός του ΕΔΕΣ Κομνηνός Πυρομάγλου είναι έξαλος με την απόδοση των ανταρτών του ΕΔΕΣ και όπως διηγείται στο προσωπικό του ημερολόγιο, νιώθει αναγκασμένος

Ανώνυμος είπε...

να συνεργαστεί με ΕΛΑΣίτες. Τελικά γίνεται η ανατίναξη και καταστρέφεται πολύτιμο υλικό και χρόνος για τον Ρόμμελ, ο οποίος (όλως τυχαίως) αναχαιτίζεται μέσα σε 1 μήνα απ το Tirpitz και το σπουδαίο Afrika Korp ηττάται κατα κράτος. Απόδειξη για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι τα αντίποινα ποθ έκαναν οι Γερμανοί και το γεγονός ότι η γέφυρα ανακατασκευάστηκε σε 25 μέρες από δυο τάγματα μηχανικού του Γερμανικού Στρατού.
Αυτοί ήταν οι ήρωες της ΕΚΚΑ και του ΕΔΕΣ. Δεν είμαι απόλυτος, σίγουρα μέσα εκεί υπήρξαν και αυθεντικοί πατριώτες, όμως ο προσανατολισμός τους (κυρίως της ΕΚΚΑ) ήταν 100% καθεστωτικός και ξενοκίνητος.
Για να τελειώνουμε, ο ΕΛΑΣ και όλοι όσοι συμμετείχαν στον τακτικό και εφεδρικό ΕΛΑΣ ήταν εξαιρετικά υπολογίσμη δύναμη για τους κατακτητές και όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτόν, ήταν Ήρωες.
Αφήστε πάλι τις βλακείες.

Ανώνυμος είπε...

@25 Ιούνιος 2008 8:23 μμ
Ρε κοκκινοτρίχη
καλά βγάλε τις παρωπίδες μάθε Ιστορία και μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ .
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΜΑΡΑΘΕΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ 11 ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ. ΟΝΤΩΣ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΟΜΗΡΟ ΤΟΝ 16 ΧΡΟΝΟ ΓΥΙΟ ΤΟΥ ( ΟΧΙ 10ΧΡΟΝΟ) ΕΠΙ 6ΜΗΝΕΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΡΑΘΕΑ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ . ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ .
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΤΥΠΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΠΥΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

μην ξεχνας καραγκιοζη και την πηγαδα οπου ειναι ακομα οι γερμανοτσολιαδες εκει να σας θυμιζουν ποιος πολεμησε αγκαλια με τους γερμανους
Μαλακισμενα ο λαος πεθαινε απο την πεινα και οι φασιστες καναυν γλεντια με τα πλιατσικα των γερμανων φιλων τους

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ ΟΙ ΨΩΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ 542!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι προφητικές ομιλίες του αποδεικνύουν ποιός είναι πατριώτης.
Λάμπρος

Ανώνυμος είπε...

FILE EIMAI MAZI SOY STHN ARXAIA ELLATHA KAI EITHIKOTERA STH SPARTH OI PLIROFORIOTHOTES KAI OPOS LENE KAI OI MALAKES OTI LEGONTAI ROYFIANOI HTANE EKEXOYSES PRVSOPIKOTITTES KANEIS THEN TOYS HXERE POTE GIA OOI TOYS TH ZOH NA FANTASTEIS OTI THEN AGAPOSAN TO XRIMA KATHOLOU MA KATHOLOY H MONI MALAKIA POY EIXAN KANEI HTAN OTI GIA 50 STREMATA ANOIKSAN MIA KARKOPORTA KA MAS PHRAN TH POLI MHN EISAIM MALAKA H NOTIA JKYPROS KAI H KRHTH EINAI AKOMH THIKAMAS ALBANE E ALBANE SIXAMA ANTE STH MYKONO TORA POUSTRAKI

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ-ΙΤΑΛΟΥΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ. Ο ΖΕΡΒΑΣ ΗΤΑΝ ΜΑΣΟΝΟΣ, ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ) ΕΝΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΑΣ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, Ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΚΟ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΚΕ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ (ΟΙ ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ)ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ. ΑΝ Ο ΕΛΑΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ.