Τετάρτη, 2 Απριλίου 2008

Οι Μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης και οι «Μακεδόνες» της Ελλάδος !!!

Ενημερωτικό ηλ. μήνυμα από τον Σάββα Καλεντερίδη
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Ευρώπης Τούρκων της Δυτικής Θράκης, στις 17 Απριλίου 2008, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες, πρόκειται να λάβει χώρα διεθνές πάνελ με θέμα: “Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και Μακεδόνες: Οι μη αναγνωρισμένες μειονότητες στην Ελλάδα”
Σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις, στο πάνελ, που διοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμα (EFA), η Ομοσπονδιακή Ένωση Λαών της Ευρώπης (FUEN) και το “Ουράνιο Τόξο”, θα προεδρεύσει ο Hans Heinrich Hansen, πρόεδρος της FUEN. Εναρκτήριες ομιλίες θα κάνουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρώπης Τούρκων της Δυτικής Θράκης (ABTTF) Halit Habipoglu, η πρόεδρος του EFA Nelly Maes, ενώ θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι Halim Cavusoglu, διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Hacettepe, το μέλος του Κεντρικού Συμβλίου του EFA-Ουράνιο Τόξο Παύλος Φιλίππωφ Βοσκόπουλος, η ευρωβουλευτής Helene Flautre, Πρόεδρος της υποεπιτροής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής Dr. Csaba Sandor Tabajdi , Πρόεδρος της Ομάδας των Παραδοσιακών Εθνικών Μειονοκτήτων και Γλωσσών του Ευρωκοινοβουλίου, ο Boriss Cilevics, Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του συμβουλίου της Ευρώπης, ο Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρίου του Ελσίνκι και ο ευρωβουλευτής Mikel Irujo Amezaga.
Σχόλιο:
Σημειώνεται η συνεύρεση και κοινή δράση των μουσουλμάνων της ελληνικής Θράκης με τους εκπροσώπους του Ουρανίου Τόξου και με το Παρατήριο του Ελσίνκι.
Ασφαλώς, όλοι οι άνθρωποι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, όπως οι ίδιοι το αντιλαμβάνονται. Όμως, πιστεύω ότι θα πρέπει να προσέχουμε με ποιούς συμπαρατασσόμαστε κάθε φορά.
Για παράδειγμα ποιοι είναι οι χρηματοδότες τέτοιων οργανώσεων και εκδηλώσεων και τι σκοπούς εξυπηρετούν.
Οι μηχανισμοί που έχει στήσει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αποκαλύπτονται αυτές τις ημέρες στην ίδια την Τουρκία, ενώ ο εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης έχει διατάξει την προφυλάκιση πάνω από 50 ατόμων από διάφορυς χώρους και οργανώσεις.
Οι μηχανισμοί αυτοί είναι πολιτικά κόμματα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οργανώσεις θρησκευτικών δικαιωμάτων, συγκροτήματα ΜΜΕ, συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, συμμορίες πληρωμένων δολοφόνων (υπεύθυνοι για τις δολοφονίες Ντίνκ, Σαντόρο κλπ) και άλλα πολλά, ων ου έστιν αριθμός.
Είναι δε γνωστό σε όλους ότι το θέμα του εκτουρκισμού των Πομάκων και των Ρομά της ελληνικής Θράκης και της πολιτικής του διαχείρισης είναι υπό τον έλεγχο τέτοιων μηχανισμών, που ελέγχονται από το τουρκικό επιτελείο και χρηματοδοτούνται με κεφάλαια που προέρχονται από διακίνηση ναρκωτικών και από άλλες εγκληματικές πράξεις. Άλλωστε, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας για την παραστρατιωτική-παρακρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, τέτοια κεφάλαια (50.000.000 δολάρια) εισέρρευσαν στους λογαριασμούς του Τουρκορθόδοξου Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, η προφυλακισμένη εκπρόσωπος (Σεβγκί Ερενερόλ) του οποίου δήλωσε ευθαρσώς ότι στα γραφείΑ του πατριαρχείου συνεδρίαζε άπαξ της εβομάδος το επιχειρησιακό σκέλος της ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, ενώ η ίδια είχε συνεχώς επαφές με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ.
Όσο για την “ψυχή” της εκδήλωσης, την Ομοσπονδία Ευρώπης Τούρκων της Δυτικής Θράκης (ABTTF), μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ποιανού όργανο είναι:
των εργατών, Πομάκων, Ρομά και Τουρκογενών της ελληνικής Θράκης που εργάζονται κυ΄ριως στη Γερμανία ή της Άγκυρας και των στρατοκρατών του κεμαλικού κατεστημένου.
Για τους λοιπούς συμπατριώτες μας δεν γνωρίζω πολλά. Αναρωτιέμαι όμως για το πόθεν έσχες του παρατηρητηρίου και του τόξου. Αν οι άνθρωποι εργάζονται στις δουλειές τους και με το υστέρημά τους χρηματοδοτούν τον αγώνα και τις ευαισθησίες τους, ειλικρινά δεν έχω να πω τίποτα, εκτός από την αντίθεσή μου με την συμπόρευση με τα ενεργούμενα των στρατοκρατών της Άγκυρας. Εαν όμως δέχονται χρηματοδότηση από κέντρα που απεργάζονται την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, τότε το μόνο που έχω να πω είναι “άξιος ο μισθός τους”.
Σάββας Καλεντερίδης
Πηγή: που αλλού στο Το Ιστολόγιο του Αντίβαρου

1 σχόλιο:

voukino είπε...

Η ελληνική πολιτική ηγεσία κάνει ότι δεν βλέπει τις εντεινόμενες προσπάθειες της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα: Θράκη, Μακεδονία, Δωδεκάνησα, Κύπρο, εξοπλισμούς, Μέση Ανατολή. Η Τουρκία είναι σε πλήρη διάταξη μάχης και εμείς ξαπλωμένοι περιμένουμε....