Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

H Κατάρρευση των Ηθών, των Αξιών και των Αρχών στη Χώρα μας

Συντάκτης: Κωνσταντίνος
  Συνεργάτης

Ιούνιος1987: Η Εθνική ομάδα μπάσκετ, κατακτά τη πρώτη θέση στην Ευρώπη με κύριο μοχλό της σ’ αυτή την επιτυχία, τον Νίκο Γκάλη. Η Ελλάδα πριν αυτή την ημερομηνία, βρισκόταν σ’ ένα «Μεσαίωνα», όχι μόνο αθλητικό, αλλά και κοινωνικό, ψάχνοντας απελπισμένα κάτι να την ξυπνήσει απ’ αυτό το λήθαργο ανεβάζοντας το ηθικό της και βγάζοντάς την από την ευρωπαϊκή αφάνειά της. Μ’ ένα άθλημα που λίγοι ασχολούνται στην Ευρώπη, καταφέραμε και γίναμε μέσα μας, πρώτοι και επιτέλους αρχίσαμε και συγκρινόμασταν με τους «ξένους».Χάρη στον Γκάλη. Κι όμως άθελά του αυτός ο μεγάλος αθλητής, διέλυσε τον ελληνικό αθλητισμό και τον μετέτρεψε σ’ ένα άκρατο επαγγελματισμό, βάζοντας ανθρώπους μέσα σ’ αυτόν, που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν το κέρδος με οποιοδήποτε τρόπο. Απίστευτα συμβόλαια σε ανύπαρκτους παίκτες, Έλληνες και ξένους(που το κράτος τους βάπτιζε εν μια νυκτί σε ομογενείς)που δεν πρόσφεραν τίποτα και έδειχναν στα μικρά παιδιά ότι πρωταθλητισμός είναι το ντόπινγκ γιατί δεν μπορούσαν με τα προσόντα που είχαν να αντεπεξέλθουν, συνεχείς μεταδόσεις αγώνων που κούρασαν, ενασχόληση με τις ομάδες, προέδρων- μαφιόζων που διέλυσαν τα πάντα με σκοπό το γρήγορο κέρδος και τη μετέπειτα διάλυση οικονομικά των ομάδων, διαφημίσεις με τεράστια κέρδη που πήγαιναν στις τσέπες τους, μετακινήσεις οπαδών(με αντάλλαγμα τη δόση τους) προς υποστήριξη των συμφερόντων τους…Αποτέλεσμα αυτών ήταν η εγκατάλειψη του υγιούς αθλητισμού και η μετατροπή του σ’ ένα «άρρωστο» και ντοπαρισμένο πρωταθλητισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται. Τα αθλητικά ιδεώδη «τελειώσανε» και τη θέση τους πήραν η Μαφία και η απίστευτη διαφθορά.
Οκτώβριος 1988:Ο Ανδρέας Παπανδρέου τη στιγμή που κατέβαινε από το αεροπλάνο επιστρέφοντας από το γνωστό πρόβλημα υγείας του, έκανε το περίφημο νεύμα προς τη Μιμή, καλώντας την δίπλα του. Από εκείνη τη στιγμή, η έννοια «οικογένεια» τελείωσε στην Ελλάδα. Το ίνδαλμα εκατομμυρίων Ελλήνων, προέτρεψε εμμέσως όλους τους συνομήλικούς του να εγκαταλείψουν τις γυναίκες τους και να παντρευτούν πιτσιρίκες 35 χρόνια μικρότερές τους. Με την έλευση τα επόμενα χρόνια στη χώρα, των ανατολικοευρωπαίων δίμετρων κουκλάρων, το νεύμα του ηγέτη τους, έγινε πράξη. Πόσοι γάμοι 20,30,40 χρονών δεν διαλύθηκαν, επειδή οι «δράστες» σκέφτηκαν ότι το ίδιο έκανε ο ηγέτης τους; Πόσες κακομοίρες γερόντισσες δεν έμειναν στη ψάθα, επειδή οι άντρες της ξεμυαλίστηκαν, καθ’ υπόδειξη του παραδείγματος του«αρχηγού»; Φυσικά η πράξη έμεινε και το παράδειγμα θα το ακολουθήσουν και άλλοι μικρότεροι.
Αύγουστος 1992: Η Πατουλίδου μέσα στον ενθουσιασμό της ότι είναι η συνέχεια του Γκάλη, εκστομίζει το περιβόητο: «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!!!». Αυτό ήταν. Αυτή η λέξη που ήταν απαγορευμένη και τυπικά επέσυρε ποινικές ευθύνες σε αυτόν που θα την έλεγε σε κάποιον άλλον, έγινε το σήμα κατατεθέν μας. Χωρίς να το θέλει η Πατουλίδου απελευθέρωσε το απαγορευμένο λεξιλόγιο των Ελλήνων και σιγά σιγά παντού, όλοι άρχισαν να εκφράζονται βρίζοντας και βλασφημώντας. Ότι ώρα και να ανοίξεις την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, θα ακούσεις συνέχεια βρισιές για τις οποίες κανείς δεν ελέγχεται, γιατί δεν ενοχλούν πλέον κανένα. Εκατομμύρια Ελλήνων, παίρνοντας παράδειγμα από την ολυμπιονίκη τους θεώρησαν «μαγκιά» να εκφράζονται κι αυτοί ανάλογα. Οι γονείς πλέον το ’ χουν καμάρι να ακούνε από τα παιδιά τους αυτές τις αθλιότητες. Κάθε μέρα που περνά είναι και χειρότερη και στα κανάλια οι παρουσιαστές συναγωνίζονται για το ποια εκπομπή θα «ακουστεί» περισσότερο, λόγω των βωμολοχιών που θα ειπωθούν. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας της Πατουλίδου, το ατόπημα της βρισιάς συγχωρέθηκε και έγινε παράδειγμα έκφρασης για όλους.
Αυτά τα τρία περιστατικά που περιέγραψα πολύ περιληπτικά, είναι κατά τη γνώμη μου τα γεγονότα στα οποία χρεώνω τη κατάρρευση των ηθών, των αξιών και των αρχών στη χώρα μας. Άνθρωποι που σίγουρα δεν ήθελαν να κάνουν κακό στην Ελλάδα(για τον Ανδρέα παίζεται), δυστυχώς άθελά τους κατέστρεψαν ηθικά μια χώρα και στον ορίζοντα δε φαίνεται πουθενά φως. Φυσικά και αυτοί οι άνθρωποι δεν ευθύνονται για το χάλι μας αλλά νομίζω πως ήταν η αφορμή για τη διάλυση του αθλητισμού, της οικογένειας και της ευγενούς συμπεριφοράς, στη χώρα μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ ΗΤΑΝ ΖΑΛΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΛΗ ΝΤΟΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΦΥΓΕ.