Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Πέτρος Τατούλης : Σας απαντώ για δεύτερη φορά!!!



Νυκτερινός Επισκέπτης
Η ανταπάντηση του Πέτρου Τατούλη στη συντακτική ομάδα του ιστολογίου μας
Τί να κάνουμε, είμαστε Δημοκράτες και την βάζουμε '' φάτσα κάρτα''. Δεν κρύβουμε τίποτα...
Η επιστολή του:
''Ματαίως επιχειρώ προφανώς να ανοίξω διάλογο μαζί σας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να είναι τόσο εμπαθής με έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει και προσφανώς έχει εξαιρετικά αποσπασματική γνώση της πορείας του.
"κι εσείς αντί να του απαντήσετε...του συστήνετε..."
Δεν κατάλαβα! Δεν έχω το δικαίωμα να σχολιάσω ό,τι εγώ επιθυμώ και μάλιστα στη σειρά που το επιθυμώ. Αυτό εννοώ όταν αναφέρομαι στο είδος της Δημοκρατίας που αγαπάτε.
Στους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδετε, είναι αστειότητα να απαντήσω, καθότι δεν μπορώ καθόλου να καταλάβω πόθεν προκύπτει ότι είμαι θαυμαστής των Εβραίων κι εκείνοπι λατρεμένοι μου. Με την παραπομπή στο συγκεκριμένο άρθρο επεδίωξα να δώσω και μια ορθολογική οπτική και να την θέσω προς συζήτηση. αν δεν επιθυμείτε στο blog σας να φιλοξενούνται άλλες οπτικές να μην δίνετε και χώρο φιλοξενίας. Και ασφαλώς οι δήθεν απειλές σας περί ακροδεξιών δεν μπορούν να τρομάξουν κανέναν.
"ο σωστός πολιτικός ...οι επιτήδειοι". Σας απάντησα ότι στην προσωπική μου ιστοσελίδα θα δείτε όλη την αρθρογραφία μου της κυβερνητικής μου θητείας. Σε αυτήν διαπίστωνα πολλά κακώς κείμενα του συστήματος. Πώς άλλως θα έπρεπε να τα δημοσιοποιώ; Δεν κάνω τίποτε διαφορετικό τώρα. Η αρθρογραφία και οι συνεντεύξεις είναι η πάγια μέθοδος επικοινωνίας μου.
ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ
εκλαμβάνετε την απάντηση μου ως απολογία. Δεν θα επαναληφθεί αφού εγώ αντιλαμβάνομαι την απάντηση ως απαρχή διαλόγου. Από τη στιγμή που εσείς έχετε στήσει κάποιο άτυπο δικαστήριο, δεν μετέχω, από τη στιγμή που αρέσκεστε να μονοπωλείτε την έδρα.
επιμένετε σε όρους ψυχιατρικής/ ψυχολογίας. όλα αυτά περί πικρίας διακινούνται από εκείνους που είτε δεν βολεύονται/ είτε δεν δύνανται να μπουν στην ουσία του διαλόγου (δεν είδα πουθενά την δική σου άποψη παρά μόνο κατηγόριες για τη στάση μου).
διακινείτε την άποψη οτι η ιδεολογία σε ένα κόμμα είναι κοινή και δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις. Το σύμπτωμα του ακραίου και μονολιθικού σας λόγου μπορεί να οφείλεται σε αυτό που είχε πει κάποτε ο Γκαίτε: «Όταν αποτυγχάνουν οι ιδέες, οι λέξεις έρχονται πολύ βολικά».
προδικάζετε το πολιτικό μου τέλος. Ξέρετε, ανέκαθεν ήμουν fan της εντροπείας, που ουσιαστικά εξασφαλίζει την ισορροπία του σύμπαντος.
Στα περί Εβραίων δεν θα μπω στη λογική να απαντήσω, αφού κι εσείς δεν μπήκατε στη λογική του δικού μου διαλόγου. Παρανοήσατε ωστόσο κάτι, όταν μιλώ περί Δούρειου ίππου, αναφέρομαι στην πάγια τακτική σας να με σκιαγραφείτε ως άνθρωπο των Αμερικανών (σε προηγούμενη ανάρτηση) ή φίλο των Εβραίων. Αυτά είναι συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις που ούτε αντίλογο μπορούν να βρουν ούτε συνεισφορά να αποτυπώσουν.
Στις Δημοκρατίες είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, φίλε Κωνσταντίνε.ούτε εγώ ούτε οι φίλοι μου (ποιοι είναι άραγε; )είμαστε αποκλειστικα υπεύθυνοι για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Με δεδομένο ότι η μπλογκόσφαιρα είναι μια μεγάλη ελεύθερη και πλήρως απενοχοποιημένη κοινότητα, μπορείς να συνεχίσεις να εγκαλείς και κάποιοι άλλοι να απαντούν έστω κι αν αυτό εκλαμβάνεται από εσένα ως απολογία. Αυτή είναι και η μαγεία του διαδικτύου."

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΑ BLOGS, ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΙΟΛΑΣ; Ο ΙΔΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ Ή ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ''ΔΙΚΟΣ'' ΤΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Θα περιμένουμε για πολύ απάντηση για το Στέγαστρο στο Ακρωτήρι; Είναι ή δεν είναι έτσι όπως γράφτηκε σε προηγούμενο σχόλιο; Να υποθέσω ότι ο κύριος «ταπώθηκε» και αναγκάστηκε να το αγνοήσει;

Πέτρος Τατούλης είπε...

φίλε ανώνυμε,


έχω απαντήσει για το ακρωτήρι στην προηγούμενη ανάρτηση. Για δική σας πληροφόρηση, στα blogs γράφω χρόνια, πλην όμως αναγκάστηκα να αφήσω τη χαρά της ψευδωνυμίας, αφού ένιωσα ότι δεν μου αρκεί.

Ανώνυμος είπε...

Οχι, δεν απαντήσατε. Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.... Επαναλαμβάνω, λοιπόν: ήταν ή δεν ήταν η πρώτη συνεδρίαση του διορισμένου από εσάς Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, αυτή που συζήτησε το θέμα; Αρα τα "πρωτάκια" ψήφιζαν χωρίς να καταλαβαίνουν τι κρύβεται πίσω απο το κάθε θέμα. Τι συμφέροντα, δηλαδή, όπως των ντόπιων, που ήθελαν να ανοίξει ο χώρος οπωσδήποτε.
Είχε τεθεί ζήτημα ανοίγματος του αρχαιολογικού χώρου που ήταν κλειστός λόγω κατασκευής του στεγάστρου; Καθόλου! Είχε τεθεί το θέμα επιβολής εισιτηρίου. Δείτε τα πρακτικά. Κανείς δεν λέει ούτε στην εισήγηση ούτε πουθενά ότι ο χώρος θα ανοίξει. Φέρτε και τη γνωμοδότηση, πριν την υπουργική απόφαση. Και πάλι δεν λέει πουθενά ότι το Ακρωτήρι πρέπει να ανοίξει. Λέει ότι επιβάλλεται εισιτήριο τόσων ευρώ.
Μετά, άνοιξε χωρίς άδεια, ο φίλος σας γενικός διευθυντής που ξέρετε σάς κάλυψε ανακαλύπτοντας αυτή την γνωμοδότηση του ΚΑΣ που όμως ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έλεγε ότι το Ακρωτήρι, που ήταν κλειστό μέχρι τότε, θα ανοίξει. Μετά, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και η χώρα έγινε διεθνώς ρεζίλι. Αυτά. Θα απαντήσετε επί των συγκεκριμένων;