Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Fukushima Τι Έγινε μέχρι Σήμερα


Φουκουσίμα Μονάδα πυρηνικής ενέργειας

-Αντιδραστήρας Νο1 - Αναστολή μετά από σεισμό, αποτυχία ψύξης με άντληση Θαλασσινού νερού , μερική τήξη του πυρήνα, ατμοί εξαερίζονται για ανακούφιση του αντιδραστήρα,το κτήριο στέγασης έχει καταστραφεί το Σάββατο από έκρηξη υδρογόνο.

-Αντιδραστήρας Νο2 - Αναστολή μετά από σεισμό, αποτυχία ψύξης με άντληση Θαλασσινού νερού , οι ράβδοι καυσίμου πλήρως εκτεθειμένοι , ατμοί εξαερίζονται, το κτίριο στέγασης του αντιδραστήρα έχει καταστραφεί την Δευτέρα από την έκρηξη στον Νο3. αντιδραστήρα, βλάβη στο σκεύος συγκράτησης την Τρίτη, φοβούνται για κατάρρευση .

-Αντιδραστήρας Νο3 - Αναστολή μετά από σεισμό, αποτυχία ψύξης με άντληση Θαλασσινού νερού, μερική τήξη του πυρήνα , φόβος από ατμούς που εξαερίζονται για υψηλή ακτινοβολία, το κτίριο στέγασης του αντιδραστήρα έχει καταστραφεί την Δευτέρα από έκρηξη υδρογόνου, υψηλό επίπεδο ακτινοβολίας έχει μετρηθεί την Τρίτη, επίσης καπνός που παρατηρήθηκε την Τετάρτη , βλάβη στο σκάφος συγκράτηση πιθανό.

-Αντιδραστήρας Νο. 4 - Σύμφωνα με τη συντήρηση, όταν σεισμός χτύπησε, ξέσπασε πυρκαγιά την Τρίτη , ενδεχομένως η πυρκαγιά που παρατηρήθηκε την Τετάρτη στο κτίριο του αντιδραστήρα στέγασης να προκλήθηκε από έκρηξη υδρογόνου στην πισίνα εκμετάλλευσης χρησιμοποιημένων ράβδων καυσίμου, ασυνήθης άνοδος της θερμοκρασίας στην πισίνα αποθήκευσης αναλωμένου καυσίμου, δεν νερό χύνεται στο να κρυώσει πισίνα, ο ψεκασμός του βορικού οξέος που εξετάζονται.

-Αντιδραστήρες αριθ. 5, Αρ. 6 - Σύμφωνα με τη συντήρηση, όταν σεισμός χτύπησε, οι θερμοκρασίες είναι ελαφρά σε άνοδο του αναλωμένου καυσίμου δεξαμενών.

Φουκουσίμα Αρ. 2 φυτικής

-Αντιδραστήρες Νο 1, Ν0 2, Ν0. 4 - Αναστολή μετά το σεισμό, ψύξη αποτυχία, κλείσιμο.

-Reactor Αρ. 3 - Αναστολή μετά από σεισμό, το κρύο τον τερματισμό λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: