Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Τελικά η Πολυδιαφημισμένη Nasa ειναι Απάτη;


Eνας διαστημικός βράχος σε μέγεθος δεκαώροφου κτηρίου, ο οποίος έγινε αντιληπτός από τους αστρονόμους μόλις το Σάββατο, πέρασε «ξυστά» από τη Γη το απόγευμα της Δευτέρας. 
Ο αστεροειδής 2009 DD45, με διάμετρο από 21 έως 47 μέτρα, θα μπορούσε να είχε εξαφανίσει μια ολόκληρη μεγαλούπολη αν είχε πέσει στη Γη. 
Οπως εκτιμάται, ο βράχος ήταν λίγο μεγαλύτερος από τον αστεροειδή ή κομήτη που ισοπέδωσε 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους στην Τουγκούσκα της Σιβηρίας το 1908 με τη δύναμη χιλίων ατομικών βομβών που εξαφάνισε 80 εκατομμύρια δέντρα.
Ο 2009 DD45 βρέθηκε στην ελάχιστη απόστασή του από τη Γη στις 15.44 ώρα Ελλάδας. 
Εκείνη τη στιγμή απείχε μόλις 72.000 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας, περίπου το ένα πέμπτο της απόστασης Γης - Σελήνης, ή σε διπλάσια απόσταση της μέσης τροχιάς των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διαστημικός βράχος έγινε αντιληπτός μόλις το Σάββατο από αστρονόμους του Siding Spring Syrvey στην Αυστραλία. 
Επιβέβαιωση 
Η ανακάλυψη επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα από το Κέντρο Ελασσόνων Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης. Πάντως, οι αστρονόμοι γνώριζαν ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος σύγκρουσης του αστεροειδή με τη Γη. Το πλησιέστερο πέρασμα αστεροειδή από τη Γη που έχει γίνει ποτέ αντιληπτό καταγράφηκε τον Μάρτιο του 2004, όταν ένας βράχος διαμέτρου περίπου 6 μέτρων πέρασε μόλις 6.500 χιλιόμετρα από τη Γη.
Ημερήσια online

Δεν υπάρχουν σχόλια: