Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση Χριστόφια: Οι δύο Λεγόμενες Μητέρες Πατρίδες Εισέβαλαν στην Κύπρο


Σε μία «αναφορά - βόμβα» προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, το απόγευμα της Δευτέρας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας ενώπιον διπλωματών και άλλων επισήμων στη «δεξαμενή σκέψης» Brookings Institution, μία από τις γνωστότερες και εγκυρότερες της Ουάσιγκτον, και αναφερόμενος στο ιστορικό του κυπριακού δήλωσε πως Τουρκία και Ελλάδα εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974, τοποθετώντας έτσι την Ελλάδα στο ίδιο καλάθι με την Τουρκία και μετατοπίζοντας τις ασήκωτες ευθύνες από τους ώμους της Άγκυρας και στους ώμους της Αθήνας.
Η αναφορά φαίνεται να άφησε έκπληκτους τους παρευρισκομένους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω αναφορά του Προέδρου δεν συμπεριλήφθηκε σε τηλεγράφημα που δημοσίευσε χθες το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ωστόσο ΜΕΓΑ και ΑΝΤ1 στα χθεσινά τους δελτία ειδήσεων πρόβαλαν τη σχετική δήλωση του Προέδρου, με υποτίτλους. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Οι δύο λεγόμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν στην Κύπρο και ευτυχώς για τον ελληνικό λαό αυτή η εγκληματική πράξη της Χούντας οδήγησε στην ανατροπή της και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία».
Παράλληλα ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε πως «είμαι έτοιμος για λύση. Δεν κατήλθα υποψήφιος πρόεδρος για την καρέκλα, αλλά για να λύσω το Κυπριακό». «Αυτό ήταν για μένα στόχος ζωής», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί και η δημιουργία «μίας δικαιότερης κοινωνίας.
Θέλω οι φτωχοί να ζουν καλύτερα, θέλω ο πλούτος να διανέμεται καλύτερα στο πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αγαπώ τους Τουρκοκύπριους κι αυτό δεν είναι λόγια», συμπλήρωσε.
Πηγή www.alitheiaportal.com

Νυκτερινός΅Επισκέπτης:no Comments Άλλος ένας Παπαρολόγος

1 σχόλιο:

VOLUNTEER είπε...

Δυστυχώς βρίσκει πρόσφορο έδαφος γιαυτό και αλλωνίζει εκσφεδονίζοντας τέτεοιες βλακείες που ομως είναι τρομερα επικύνδινες και οι Τούρκοι θα τις χρσησιμοποιήσουν ώς βέλη στη φαρέτρα τους.
άλλωστε τα ίδια είχε πεί και ο Μακάριος με κροκοδείλια δάκρυα στον ΟΗΕ.Και αυτά π[ερί αν δεν γινόταν η ανατροπή του δεν θα εισέβαλαν οι Τούρκοι είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Η Εισβολή σχεδιαζόταν χρόνια και η μετακίνηση των στρατευμάτων καθώς και μέσω είχε ξεκινήσει περίπου ενε μήνα πριν.Ψάξτε στο ΥOU TUBE to ρεπορτάζ νομίzω του BBC εκείνης της εποχής.
Το ταγικό λάθος του εγχειρήματος της ανατροπής του Μακαρίου ήταν η παιδαριώδης σχεδίαση του καιη πραγματοποιήση του κατα την διάρκεια της ημέρας.
Τουλάχιστον σήμερα ας μην επαναληφθει το ίδιο και μετον σημερινό.
ΑΘΟΡΥΒΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ.
ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.