Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Εξουσία ίσον Διαφθορά

Υπήρχε, υπάρχει ή θα μπορούσε να υπάρχει "έντιμη εξουσία"; Αναμφίβολα, όχι. Η εξουσία είναι πάντοτε ταυτόσημη με τη διαφθορά και ασκείται προς ιδίον όφελος των (κατά κανόνα, αναπάγγελτων) επαγγελματιών πολιτικών που τη διαχειρίζονται.
Η εξουσία ποτέ δεν ήταν κάτι το μετρημένο ,το περιορισμένο και το σταθερό. Τουλάχιστον όχι πρόσφατα. Δεν λειτουργούσε για να ρυθμίσει τους προβληματικούς κοινωνικούς ,οικονομικούς και πολιτικούς τομείς και θεσμούς.

Λειτουργούσε για τον άνθρωπο που οφελείται από αυτούς τους τομείς και θεσμούς.
Και ως γνωστόν κάτι που λειτουργεί από άνθρωπο και μπορεί να ωφελήσει ή να καταστρέψει τον άνθρωπο είναι δύσκολο να παραμείνει σωστό και αμόλυντο από τα σύγχρονα ανθρώπινα μειονεκτήματα..

Και αυτά τα ανθρώπινα μειονεκτήματα τα έχουν ποιοι άλλοι ..οι πολιτικοί .Βλάκες με όλη τη σημασία της λέξεως ..δεν έχει σημασία αν είναι καλοί ή ηθικοί ,δεν έχει σημασία αν νοιάζονται για εμάς και τη χώρα τους .Σημασία έχει ότι είναι βλάκες .Και ο βλάκας είναι εύκολο να χειραγωγηθεί από τον έξυπνο..(όπου έξυπνος μπορείτε κάλλιστα να βάλετε μία οικογένεια που ανήκει στην παγκόσμια ή και εγχώρια οικονομική ελίτ) .
Φυσικά θα χειραγωγηθεί για το συμφέρον των λίγων ..οι λίγοι έχουν τη δυνατότητα να πείσουν τον βλάκα πολιτικό πως "εργάζεται" για το καλό του λαού του (δε θα είναι δύσκολο να το πετύχουν ,εάν σκεφτούμε πως απευθύνονται σε βλάκα) ενώ αυτός θα ενισχύει τους ήδη ενισχυμένους (και έξυπνους).
Εάν δεν καταφέρει να χειραγωγηθεί ,θα δωροδοκηθεί ,εάν είναι τόσο τίμιος που δε δεχθεί να δωροδοκηθεί ,θα απειληθεί η ζωή του ,εάν δεν κωλώσει κι απ'τη απειλή θα καταλήξει νεκρός ή ως δια μαγείας αποστασιοποιημένος από τα πολιτικά πράγματα και τα ΜΜΕ.Με λίγα λογια δεν αμφιβάλλω και


δεν υπόσχομαι πως ο Καρατζαφέρης,η Παπαρήγα,ο Τσίπρας και το δίδυμο Κωστάκης-Γιωργάκης δε θέλουν το καλό του τόπου. Ίσως να το θέλουν ..το θέμα είναι ότι είναι βλάκες και μεμονωμένα άτομα.
Θα καταφέρουν να μείνουν ανεπηρέαστοι από το επηρεασμένο και πουλημένο επαγγελματικό τους περιβάλλον που θα τους κάνει ενός είδους πλύση εγκεφάλου?
Εάν το καταφέρουν αυτό ως μεμονωμένα άτομα θα καταφέρουν να αντισταθούν απέναντι σε ένα ολόκληρο και παγκόσμιο σύστημα συμφερόντων?Θα ρισκάρουν τη ζωή τους? Όχι ..και το αποδεικνύει η πολιτική σκηνή και ο τρόπος λειτουργίας της σε όλο τον κόσμο τώρα ..από τα κομμουνιστικά καθεστώτα ,μέχρι τα κέντρα του καπιταλισμού και την Ελλάδα.
Επομένως έρχομαι και συναντώ το συμπέρασμα του άρθρου και συμφωνώ με αυτό λέγοντας πως αργά η γρήγορα η εξουσία διαφθείρει ..και αφού διαφθείρει η εξάπλωσή της και η κατάχρησή της από τον διεφθαρμένο είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιη και αναπόφευκτη .Και σίγουρα η διαφθορά και η κατάχρηση εξουσίας δεν λειτουργεί προς όφελος του εξουσιαζόμενου ,αλλά του εξουσιαστή και κυρίως των...εξουσιαστών του!

Και για να κλείσω με κάτι που ίσως φαίνεται άσχετο με το θέμα αλλά το λέω επειδή κυρίως δεν χρειάζεται μόνο κρίση κάποιων πραγμάτων αλλά και πρόταση λύσεων.
Εγώ προσωπικά ελπίζω αποκλειστικά στο πλήθος .Και με ιστορικά δεδομένα αν το πάρουμε και στις χώρα μας και στις υπόλοιπες αξίζει να παρατηρήσουμε πως ο φόβος των έξυπνων είναι το πλήθος !Εάν υπάρξει με διάφορες συγκυρίες ,με διάφορους αγώνες ένα πλήθος που διεκδικεί το καλό της ίδιας του της χώρας (και όχι των λίγων) θα είναι επικίνδυνο ..γιατί το πλήθος δε μπορεί να δωροδοκηθεί ..το πλήθος που δε χαμπαριάζει από προπαγάνδα και παραπληροφόρηση δε θα κοπάσει ,δε θα παραιτηθεί .Δε θα μπορέσει κανείς να το σκοτώσει γιατί είναι πλήθος που φέρει ορισμένες ιδέες.
Όχι ονόματα λοιπόν ..ούτε σωτήρες , πρόεδροι και κάθε είδους " εκπρόσωποι" .Ας καταλάβουμε πως εμείς μόνοι μας ήμαστε ένα τίποτα ,ήμαστε αδύναμοι και ελεγχόμαστε εύκολα .Μαζί όμως ήμαστε σχεδόν τα πάντα ..δεμένο πλήθος ,γενναίο πλήθος που έχει το πλεονέκτημα να μην μπορεί να χειραγωγηθεί ,να μη μπορεί να δωροδοκηθεί,να μη μπορεί να πεθάνει.

Αυτά..με την ελπίδα ότι κάποτε θα ενωθούμε και θα ξαναπάρουμε τον έλεγχο των ζωών μας στα χέρια μας.

VasilisMail

Δεν υπάρχουν σχόλια: