Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ


Αφιερώνεται, σ΄όλους αυτούς που άφησαν πίσω τους, γυναίκες, αρραβωνιαστικές, φιλενάδες, οικογένειες, παιδιά, περιουσίες,όνειρα... κι έτρεξαν να υπερασπιστούν την Ελλάδα....
Σήμερα δεν έχουμε καμία υποχρέωση απέναντι στο κράτος μας, διότι είναι εχθρός μας, αφού έχει ''προσκυνήσει'' διάφορους και έχει ξεπουλήσει τα ιδανικά μας, αλλά έχουμε ΚΑΘΗΚΟΝ, μόνο απέναντι σ΄όλους αυτούς που για την Πατρίδα, δεν ξαναγύρισαν από τα διάφορα μέτωπα, ή έμειναν ανάπηροι σωματικά ή ψυχικά -και όποτε και αν χρειαστεί, θα ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.
Φυσικά το κράτος μας, δεν είχε το φιλότιμο, ούτε τα κόκκαλα τους να μαζέψει (το 80% από τα οστά των νεκρών μας, είναι διασκορπισμένα στα βουνά της Αλβανίας και έχει κατασκευαστεί μόνο ένα νεκροταφείο πεσόντων στην Κλεισούρα). Το μόνο που έκανε, ήταν να γεμίσει τη χώρα με μνημεία μιας συγκεκριμένης ράτσας - θρησκείας (λες και δεν πολέμησαν ορθόδοξοι, καθολικοί και μουσουλμάνοι Έλληνες) που σήμερα είναι τα αφεντικά τους και να μας περάσει την προπαγάνδα τους, ότι ο ένας και μοναδικός τους νεκρός αξιωματικός, μας έδωσε τη νίκη(;;;;;;;) στην Πίνδο....
Φυσικά όποιος
διαβάσει με λεπτομέρεια τον Ελληνοιταλικό πόλεμο, θα καταλάβει πως κερδίσαμε, χάρη στο μυαλό και το ρίσκο του Στρατηγού Χαράλαμπου Κατσιμήτρου.....
Προς όλους τους κυβερνήτες μας (από τον Απρίλιο του 1941 έως και σήμερα) που πρώτοι κρύβονται στον πόλεμο, αδρανούν (ΑΤΤΙΛΑΣ Ι ΚΑΙ ΙΙ - 1974) ή εγκαταλείπουν τη χώρα, δηλαδή λιποτακτούν (βασιλική κυβέρνηση Τσουδερού - 1941), πουλάνε τη χώρα μας (Νταβός - 1987) ή κατεβάζουν την σημαία μας (Ίμια - 1996) κι αφήνουν το Λαό ξεκρέμαστο αλλά το κυριότερο, ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟ, μια λέξη τους αξίζει:''ΝΤΡΟΠΗ''
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βροχή και σήμερα
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Μουσική: Γιάννης ΣπανόςΠρώτη εκτέλεση: Δήμητρα Γαλάνη

πόσο δυνατοί στοίχοι!!!!!!!!!
Βροχή και σήμερα,
βροχή στη στέγη μας,
βροχή στη πόρτα μας,
ατέλειωτη βροχή
Και εσύ στα σύνορα,
σ' ένα χαράκωμα
Και γύρω ο θάνατος,
ατέλειωτη βροχή
Εγώ στα σύνορα,
σε κάποιο γράμμα μου
Βαθιά στη χλαίνη σου,
γλυκά να σε πονώ
Και συ στο σπίτι μας,
παντού τα χνάρια σου
Παντού τα μάτια σου,
πληγές στο δειλινό
Βροχή και σήμερα
κι ούτε ένα γράμμα σου
Κι ούτε ένα μήνυμα
στον μαύρο ουρανό
Φυλάξου αγέρα μου,
φυλάξου αγρύπνια μου
Φυλάξου αγόρι μου,
από τον κεραυνό...........

Όλα τα γεγονότα του Πολέμου, με πολλές εικόνες στον  σύνδεσμο:Εδώ

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009

Εξουσία ίσον Διαφθορά

Υπήρχε, υπάρχει ή θα μπορούσε να υπάρχει "έντιμη εξουσία"; Αναμφίβολα, όχι. Η εξουσία είναι πάντοτε ταυτόσημη με τη διαφθορά και ασκείται προς ιδίον όφελος των (κατά κανόνα, αναπάγγελτων) επαγγελματιών πολιτικών που τη διαχειρίζονται.
Η εξουσία ποτέ δεν ήταν κάτι το μετρημένο ,το περιορισμένο και το σταθερό. Τουλάχιστον όχι πρόσφατα. Δεν λειτουργούσε για να ρυθμίσει τους προβληματικούς κοινωνικούς ,οικονομικούς και πολιτικούς τομείς και θεσμούς.

Λειτουργούσε για τον άνθρωπο που οφελείται από αυτούς τους τομείς και θεσμούς.
Και ως γνωστόν κάτι που λειτουργεί από άνθρωπο και μπορεί να ωφελήσει ή να καταστρέψει τον άνθρωπο είναι δύσκολο να παραμείνει σωστό και αμόλυντο από τα σύγχρονα ανθρώπινα μειονεκτήματα..

Και αυτά τα ανθρώπινα μειονεκτήματα τα έχουν ποιοι άλλοι ..οι πολιτικοί .Βλάκες με όλη τη σημασία της λέξεως ..δεν έχει σημασία αν είναι καλοί ή ηθικοί ,δεν έχει σημασία αν νοιάζονται για εμάς και τη χώρα τους .Σημασία έχει ότι είναι βλάκες .Και ο βλάκας είναι εύκολο να χειραγωγηθεί από τον έξυπνο..(όπου έξυπνος μπορείτε κάλλιστα να βάλετε μία οικογένεια που ανήκει στην παγκόσμια ή και εγχώρια οικονομική ελίτ) .
Φυσικά θα χειραγωγηθεί για το συμφέρον των λίγων ..οι λίγοι έχουν τη δυνατότητα να πείσουν τον βλάκα πολιτικό πως "εργάζεται" για το καλό του λαού του (δε θα είναι δύσκολο να το πετύχουν ,εάν σκεφτούμε πως απευθύνονται σε βλάκα) ενώ αυτός θα ενισχύει τους ήδη ενισχυμένους (και έξυπνους).
Εάν δεν καταφέρει να χειραγωγηθεί ,θα δωροδοκηθεί ,εάν είναι τόσο τίμιος που δε δεχθεί να δωροδοκηθεί ,θα απειληθεί η ζωή του ,εάν δεν κωλώσει κι απ'τη απειλή θα καταλήξει νεκρός ή ως δια μαγείας αποστασιοποιημένος από τα πολιτικά πράγματα και τα ΜΜΕ.Με λίγα λογια δεν αμφιβάλλω και


δεν υπόσχομαι πως ο Καρατζαφέρης,η Παπαρήγα,ο Τσίπρας και το δίδυμο Κωστάκης-Γιωργάκης δε θέλουν το καλό του τόπου. Ίσως να το θέλουν ..το θέμα είναι ότι είναι βλάκες και μεμονωμένα άτομα.
Θα καταφέρουν να μείνουν ανεπηρέαστοι από το επηρεασμένο και πουλημένο επαγγελματικό τους περιβάλλον που θα τους κάνει ενός είδους πλύση εγκεφάλου?
Εάν το καταφέρουν αυτό ως μεμονωμένα άτομα θα καταφέρουν να αντισταθούν απέναντι σε ένα ολόκληρο και παγκόσμιο σύστημα συμφερόντων?Θα ρισκάρουν τη ζωή τους? Όχι ..και το αποδεικνύει η πολιτική σκηνή και ο τρόπος λειτουργίας της σε όλο τον κόσμο τώρα ..από τα κομμουνιστικά καθεστώτα ,μέχρι τα κέντρα του καπιταλισμού και την Ελλάδα.
Επομένως έρχομαι και συναντώ το συμπέρασμα του άρθρου και συμφωνώ με αυτό λέγοντας πως αργά η γρήγορα η εξουσία διαφθείρει ..και αφού διαφθείρει η εξάπλωσή της και η κατάχρησή της από τον διεφθαρμένο είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιη και αναπόφευκτη .Και σίγουρα η διαφθορά και η κατάχρηση εξουσίας δεν λειτουργεί προς όφελος του εξουσιαζόμενου ,αλλά του εξουσιαστή και κυρίως των...εξουσιαστών του!

Και για να κλείσω με κάτι που ίσως φαίνεται άσχετο με το θέμα αλλά το λέω επειδή κυρίως δεν χρειάζεται μόνο κρίση κάποιων πραγμάτων αλλά και πρόταση λύσεων.
Εγώ προσωπικά ελπίζω αποκλειστικά στο πλήθος .Και με ιστορικά δεδομένα αν το πάρουμε και στις χώρα μας και στις υπόλοιπες αξίζει να παρατηρήσουμε πως ο φόβος των έξυπνων είναι το πλήθος !Εάν υπάρξει με διάφορες συγκυρίες ,με διάφορους αγώνες ένα πλήθος που διεκδικεί το καλό της ίδιας του της χώρας (και όχι των λίγων) θα είναι επικίνδυνο ..γιατί το πλήθος δε μπορεί να δωροδοκηθεί ..το πλήθος που δε χαμπαριάζει από προπαγάνδα και παραπληροφόρηση δε θα κοπάσει ,δε θα παραιτηθεί .Δε θα μπορέσει κανείς να το σκοτώσει γιατί είναι πλήθος που φέρει ορισμένες ιδέες.
Όχι ονόματα λοιπόν ..ούτε σωτήρες , πρόεδροι και κάθε είδους " εκπρόσωποι" .Ας καταλάβουμε πως εμείς μόνοι μας ήμαστε ένα τίποτα ,ήμαστε αδύναμοι και ελεγχόμαστε εύκολα .Μαζί όμως ήμαστε σχεδόν τα πάντα ..δεμένο πλήθος ,γενναίο πλήθος που έχει το πλεονέκτημα να μην μπορεί να χειραγωγηθεί ,να μη μπορεί να δωροδοκηθεί,να μη μπορεί να πεθάνει.

Αυτά..με την ελπίδα ότι κάποτε θα ενωθούμε και θα ξαναπάρουμε τον έλεγχο των ζωών μας στα χέρια μας.

VasilisMail

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009

Επιτέλους!!!!!! Ζήτησε ενας Υπουργός Συγνώνη!!!!!!!!!

Ο Κλάϊ Μάϊν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης Ζητά Συγνώμη !!!!!!
Για αυτή την συμπεριφορά των Ανδρών της Αστυνομίας εαν είναι δυνατόν !!!!!!!!Μεθαύριο που θα έχουμε γεγονότα όπως τα Δεκεμβριανά του 2008 τί θα κάνει; 

Κάτι κερδίσαμε με την την προσαγωγή  Δ. Παπαχρήστου......................................... 

Επιτέλους ζήτησε ενας Υπουργός Συγνώνη!!!!!!!!!!!


Απο Δευτέρα Σε Δευτέρα....τα Αποτελέσματα των Γενικών Γραμματέων!!!!!


Απο Δευτέρα Σε Δευτέρα θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ τους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων. Tρεις εβδομάδες χρειάστηκε η Νέα Κυβέρνηση για να εξετάσει τα εικοσιπέντε χιλιάδες βιογραφικά που κατατέθηκαν.!!!!!!!!!!!! πρέπει να κτυπούσαν 24ωρες βάρδιες δεν εξηγείται αλλιώς !!!!!! 

Μας Δουλεύουν Ασύστολα!!!!!!!!!!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, έκανε λόγο για «τεχνικά ζητήματα που αντιμετωπίζονται».ήδη ακούγονται ονόματα που προέρχονται από τις τάξεις των συνεργατών των υπουργών."Η" 22/10 

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των προσώπων είναι ότι δεν έχουν ασκήσει διοίκηση ποτέ στο παρελθόν και ότι διαθέτουν ισχυρά βιογραφικά. Θα μπορεί, έτσι, η κυβέρνηση να ισχυρισθεί πως οι επιλογές της είναι σε αρμονία με τις διακηρύξεις της.

"Η" 22/10

Φοβερο!!!!!!!!!!!!!
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Γερουλάνος !!!!!!Ενας Όμορφος Ψεύτης ........


Το θέμα είναι ότι όλη η ιστορία με τις...αιτήσεις για τις θέσεις Γενικών Γραμματέων είναι μια Απάτη ,εγώ Προσωπικά Απέστελλα Βιογραφικό εδώ και ημέρες αλλά « σιγή ασυρμάτου» και μαθαίνω πως σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, επικοινώνησαν με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο ώστε να αναλάβει ΓΓΑ αν και δεν έκανε αίτηση στο διαδίκτυο!!!! Ο Βασιλακόπουλος προς τιμή του αρνήθηκε…….. πηγή:troktiko 
Ε Γερουλάνε !!!!!!!!δεν άκουσες τον Πρωθυπουργό στην ομιλία της κοινοβουλευτικής σας ομάδας για τα ρουσφέτια και τι Αξιοκρατία;
Στα τρυφερά σου και εσύ!!!!!!!!!!!!
Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 13 ΟΚΤ.2009 ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ !Σχόλιο Αναγνώστη.....

"Ο νέος ηγεμών εξ ΗΠΑ"

Άρεσε γενικώς εις τας Αθήνας,
από τες πρώτες μέρες που αφίχθη,
ο νέος Ηγεμών μας εκ των Η.Π.Α.
Υιός ανδρός μεγάλου και σπανίας μητρός.

Ως τ' όνομά του, το ίδιον ακριβώς
κι' η περιβολή, κομψή, ελληνική.
Δεχόταν ευχαρίστως τες τιμές,
αλλά δεν εφαίνετο ότι τες επιζητούσεν.
Εδιδάχθη, παιδιόθεν, να δείχνει μετριόφρων.

Αγόραζε βιβλία ελληνικά, μάλλον μεταφρασμένα
εις την μητρικήν του γλώσσαν.
Και εστόλιζεν τα ράφια του γραφείου του
χωρίς ουδέποτε ν’ανοίξει τας σελίδας των.

Ήτο τόσο πολύ απασχολημένος με το σώμα του.
Διαυτόν τον λόγον ήτο και ολιγομίλητος.
Θάταν βαθύς στες σκέψεις του, σχολίαζαν
οι θαυμαστές του εις την αγοράν.
Διότι θεωρείται προσόν, εις τας πρωτεύουσας,
οι βαθυστόχαστοι να μη μιλούν πολλά.

Όσοι όμως τον γνώρισαν εκ του πλησίον,
αυτόν και τους υψηλούς προστάτας του,
(οίτινες εκάλυπταν εντέχνως τας ελλείψεις του, βαπτίζοντάς τας χαμηλοτόνους θέσεις..)
είχον ετέραν, σαφεστέραν, γνώμην σχηματίσει.

Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
Ένας διάδοχος, τυχαίος και συνήθης ήτο.
Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας, έμαθ' επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται,
κι' έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι.

Διότι ομιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς,
τα ελληνικά, υπήρχε μέγας κίνδυνος
να τον αντιληφθούν ακόμη κι οι πληβείοι.
Και να τον πάρουν οι πάντες στο ψιλό γαζί,
όπως το συνηθίζουν, όχι σπανίως άλλωστε,
όλοι αυτοί οι απαίσιοι Αθηναίοι.

Δι' αυτό και απέφευγε να ομιλεί άνευ παπύρου.
Διότι, ομιλώντας από στήθους, ο ταλαίπωρος,
(ότε ήτο, δυστυχώς, ανάγκη, να το κάνει..)
εμπέρδευε τες κλίσεις, τες λέξεις αλλά και την προφοράν, βαναύσως.

Προκαλώντας βαθειά μελαγχολία εις μερικούς
σοφούς, δυστυχισμένους, της Αυλής του,
απελπισίαν εις τους προστάτας του
και γέλωτας ειρωνικούς εις τους ακροατάς του.
Με θλιβεράν, κατάληξιν, μίαν και μοναδικήν:
Μηδέν εις το πηλίκιον…


Φοβερό!!!απο το Ρεσαλτο


Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

Πάγκαλος : Ο Κολοτούμπας!!!!!!


ΣΤΙΣ 7.8.2001, στην «Ελευθεροτυπία», σελίδα 3, ο Θόδ. Πάγκαλος το δηλώνει ορθά – κοφτά:

«Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει Αρχηγός ο Γεώργιος Παπανδρέου»!!!

ΣΤΙΣ 16.9.2001, στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», σελίδα 10, ο Θόδ. Πάγκαλος δηλώνει:

«Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολλά προτερήματα αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός»!..

ΣΤΙΣ 3.10.2007, στο «ΒΗΜΑ» της Κυριακής, σελίδα 4, στον Θανάση Λάλα, δηλώνει:

«…Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ, δεν έχει και πολλά κοινά με τον πατέρα του»!..

ΣΤΙΣ 26.8.2006, στην «Ελευθεροτυπία», σελίδα 7, ο Θ. Πάγκαλος ξεσπά:

«…Μετά το 2000 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΔΙΕΛΥΣΕ τη χώρα»!!!

Πηγή

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Μάνα!!!!!!!

Δημιουργέ μας, ποιό σχολείο, ποιό πανεπιστήμιο, ποιά επιστήμη, έμαθε σ΄αυτή τη μάνα όλη τη διαδικασία να επαναφέρει στη ζωή το ημιθανές νεογέννητό της...

ΑΝΤΙΜΟΝΙΟΣ
Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

Εργασία στην Ελλάδα !!!!!! Ζητούνται Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων!

Ζητούνται Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων!!!!!
Με δημόσιο διαγωνισμό θα πληρωθούν οι θέσεις των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων οργανισμών και των γενικών γραμματέων υπουργείων. Δικαίωμα να υποβάλει το βιογραφικό του και να λάβει μέρος στο διαγωνισμό θα έχει ο καθένας, ενώ την ευθύνη για την επιλογή των προσώπων έχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, τονίζει ότι η διαδικασία της επιλογής θα γίνει άμεσα, ώστε να μην μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακέφαλοι οι οργανισμοί
.


Πλάκα μας κάνει ο Γιωργάκης;

Εγώ για να ξέρετε Έστειλα το Βιογραφικό μου εδώ και εδώ

Αλήθεια Λέω δεν κάνω Πλάκα!!!!!!!!