Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Το να Φτιάξεις Ιστορία Θέλει Αιώνες αλλά για να την Ξεχάσεις Είναι Εύκολο

Το να φτιάξεις Ιστορία θέλει αιώνες αλλά για να την ξεχάσεις είναι πιό εύκολο. 
Διαβάστε την επιστολή για να γνωρίζουμε.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ
τ. Υπουργός
Πρόεδρος «Μακεδονικής Εστίας»
Καισαρείας 8, 115 27 Αθήνα
Τηλ 210 7778800 210 620 4826
Προς
Τον κ Ντιμίτρι Ρούπελ.
Υπουργό Εξωτερικών Σλοβενίας
Προεδρεύοντα της Ε.Ε.
12 Φεβρουαρίου 2008
Κοινοποίηση: Υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε.
Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε
Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Emanuel Barroso
Αρμόδιο Επίτροπο για τη Διεύρυνση της ΕΕ, κ. Oli Rehn,
Εξοχότατε,
Αφορμή της επιστολής αυτής αποτελεί το γεγονός ότι η Σλοβενία ήταν μέρος της Τιτοϊκής Γιουγκοσλαβίας και φοβούμαι ότι γενεές ολόκληρες Σλοβένων διδάχθηκαν, όπως και οι Σκοπιανοί, την μεγάλη Πολιτική και Ιστορική απάτη, κατά την οποία οι Σκοπιανοί είναι οι Μακεδόνες και τα Σκόπια είναι η Μακεδονία.
Η Δημοκρατία αυτή στηρίχτηκε στο αυταπόδεικτο ψεύδος, ότι οι Μακεδόνες δεν ήσαν Έλληνες. Εξ ου και τα σχολικά βιβλία της FYROM περιέχουν σκοπίμως δύο χάρτες. Ένα χάρτη με σύνορα της Ελλάδας στον Όλυμπο και ένα άλλο χάρτη της «Μακεδονίας», με υπότιτλο ότι δεν υπήρξε παρουσία Ελλήνων στη Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο. Αυτό διαψεύδεται τουλάχιστον από:
• Την άφιξη του Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία το 50 μ.Χ., όπου κήρυξε το λόγο του Θεού στην Ελληνική γλώσσα και συνάντησε στη Θεσσαλονίκη και Βέροια Έλληνες και Ελληνίδες, που πίστευσαν και την επιστολή του προς τους Θεσσαλονικείς την έγραψε στην Ελληνική γλώσσα. ( ΙΖ 412 )
• Το γεγονός ότι οι Μακεδόνες διέπρεψαν επί Τουρκοκρατίας σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και της Βαλκανικής, πάντοτε ως Ελληνόφωνες Έλληνες, που αποδήμησαν από τη Μακεδονία και μετέφεραν, διατήρησαν και μεταφύτευσαν την παράδοση και τον πολιτισμό τους στις χώρες αυτές.
• Την Ελληνική ιστορία, την Ελληνική γλώσσα και Ελληνικό πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας, όπως τεκμηριώνονται από τις αρχαιολογικές ανασκαφές, τις άνω των πέντε χιλιάδων επιγραφών στην Ελληνική γλώσσα, τα έργα Μακεδόνων φιλοσόφων και επιστημόνων, όπως του Αριστοτέλη, Δημόκριτου και άλλων.
• Τα τοπωνύμια Φίλιπποι, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Πέλλα και άλλα, τα οποία είχαν και συνεχίζουν να έχουν τα ίδια Ελληνικά ονόματα.
• Την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελληνιστικής εποχής, που αρχίζει από τον Μέγα Αλέξανδρο και τελειώνει με τον θάνατο της Κλεοπάτρας, κατά τη διάρκεια της οποίας ιδρύθηκε η περιώνυμη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου συγκεντρώθηκαν τα έργα της Ελληνικής Γραμματείας και αναπτύχθηκαν οι Επιστήμες.

Σημειωτέον ότι την περίοδο αυτή, δέσποζε τόσο πολύ η Ελληνική γλώσσα, την εκμάθηση της οποίας επιδίωκαν και οι Αιγύπτιοι και οι Εβραίοι, οι άλλες δύο μεγάλες κοινότητες της Αλεξάνδρειας. Όταν εισέβαλαν οι Άραβες το 642 μ.Χ., η Ελληνική γλώσσα συνέχισε να αποτελεί το επίσημο γλωσσικό όργανο της χώρας για τα επόμενα εκατό χρόνια. Έχει μάλιστα πρόσφατα ιδρυθεί Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών στην Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία αποτελεί αναβίωση της αρχαίας Βιβλιοθήκης των Ελλήνων Πτολεμαίων.
• Ο Χριστιανισμός χρησιμοποίησε την Ελληνική γλώσσα, τα Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων γράφτηκαν στην Ελληνική, αλλά και η Παλαιά Διαθήκη μεταφράστηκε στην Ελληνική, διότι οι Εβραίοι της Διασποράς γνώριζαν μόνο την Ελληνική. Τα βιβλία των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, όπως διαμορφώθηκαν από τους Αλεξανδρινούς, μεταφράστηκαν στην Αραβική γλώσσα τον 8ο αιώνα στον Οίκο της Σοφίας της Βαγδάτης και μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη, όπου τον 12ον αιώνα μεταφράστηκαν στα λατινικά από τον Άβελαρ και αποτέλεσαν την αφετηρία της Αναγεννήσεως.
• Επιβεβαίωση των ανωτέρω αποτελεί, μεταξύ πολλών άλλων και η μελέτη το 1995 του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας με τον Πανεπιστήμιο Lund και την υπογραφή του συγγραφέως Staffan Stolpe, περί του ότι η ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και ημών των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό πολιτισμό, που μας επηρεάζει μέχρι σήμερα.
Συνεπώς, οι δεχόμενοι τη θέση των Σκοπιανών, είναι τουλάχιστο ανιστόρητοι. Γιατί την ιστορική ταυτότητα ενός λαού επιβεβαιώνουν οι αρχαιολόγοι και οι αρχαιολογικές ανασκαφές, από τα ευρήματα και τις επιγραφές. Το δημοψήφισμα τους που επικαλούνται οι Σκοπιανοί για να στηρίζουν την υφαρπαγή της ονομασίας Μακεδονία, δεν είναι δυνατό να ανατρέψει και να διαγράψει απάτες, ψεύδη και να διαψεύσει σημαντικά γεγονότα.
Μόνο το γεγονός ότι τα Σκόπια ήσαν κατά την αρχαιότητα και Ρωμαιοκρατία πρωτεύουσα της Δαρδανίας, επί Τουρκοκρατίας πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου και μέχρι το 1940 πρωτεύουσα της περιφέρειας της Νοτίου Σερβίας Βαρντάρσκα, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι από το 319 π.Χ. πρωτεύουσα της Μακεδονίας και «Μητρόπολις της Μακεδονίας» κατά τον Στράβωνα, ενώ προ ετών κηρύχτηκε και πρωτεύουσα της Ευρώπης, αποκαλύπτει την πολιτική και ιστορική απάτη.
Η Δημοκρατία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δημιουργήθηκε τον Αύγουστο 1944 από Στάλιν και Τίτο για να υπηρετήσει τις επεκτατικές επιδιώξεις της Σοβιετικής Ενώσεως.
Ο Στεττίνιους, Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α δια της υπ’ αριθ 2680 14/26.11.44 εγκυκλίου του προς τους Πρέσβεις και Προξένους των ΗΠΑ, κατήγγειλε ως δημαγωγία την αναγγελία ιδρύσεως Δημοκρατίας της Μακεδονίας, από τον Τίτο, πληροφορώντας έμμεσα τους δημοκρατικούς λαούς για τις επεκτατικές επιδιώξεις της Σοβιετικής Ενώσεως.
Συνεπώς το δημοψήφισμα για την εδραίωση της ονομασίας Μακεδονία υπήρξε δόλιο, διότι το όνομα «Μακεδονία» επινοήθηκε το 1944 και δεν μπορεί να ανατρέψει ψεύδη, απάτες και γεγονότα. Μόνο ανιστόρητοι δέχονται το δημοψήφισμα και το όνομα αυτό ως νόμιμο.
Σοβαροί Σκοπιανοί γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Μακεδόνες, όπως αποκαλύπτει το χαρακτηριστικό περιστατικό που αναφέρει ο Κίρο Γκλιφκόρωφ στο βιβλίο του «Απομνημονεύματα» του, (σελ.259). Στην δεξίωση που έγινε στη νέα Υόρκη, την επομένητης αναγνωρίσεως ως ανεξαρτήτου του Κράτους των Σκοπίων, μια ομάδα νέων από την Αυστραλία του είπαν: «Εσείς μιλήσατε, αλλά δεν είπατε το σημαντικότερο. Δεν είπατε ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι αρνηθήκατε την καταγωγή μας, τους προγόνους μας». «Δυσκολεύτηκα να βρω απάντηση αμέσως (συνεχίζει ο Γκλιγκόρωφ στο βιβλίο του) και τελικά τους είπα: «Ξέρετε, σέβομαι τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Είναι δικαίωμά σας. Αλλά σύμφωνα με την ιστοριογραφία στον Μακεδονικό λαό επικρατεί η γνώμη ότι είμαστε Σλάβοι. Έχουμε έλθει στα Βαλκάνια τον 6 και 7 αιώνα έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία. Δεν γνωρίζω το κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος των αρχαίων Μακεδόνων!». Αλλά ακόμα και έτσι, δεν είναι αυτό που δίνει την ταυτότητα του λαού μας. Δεν θέλω να σας πείσω για το αντίθετο, αφού είστε αυτής της γνώμης. Είναι δικαίωμά σας, αλλά αυτό δεν πρέπει να αλλοιώνει την άποψή σας για το γεγονός πως η δημοκρατία της Μακεδονίας είναι ανεξάρτητο κράτος. Έμειναν ακόμη, μου φάνηκε, μισή ώρα στην αίθουσα και έφυγαν ανικανοποίητοι».
Με την από την 3 Ιανουαρίου 1992 επιστολή του, ο αείμνηστος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, την οποία απηύθυνε προς τους ομολόγους του, αναφέρει: «Το θέμα της αναγνωρίσεως της αυτοαποκαλούμενης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και συμβαίνει να το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον, αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή (συνέχισε) δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα, είτε ιστορικό, είτε εθνολογικό, να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία. Ιστορικό, γιατί οι Σλάβοι που αποτελούν την πλειοψηφία ήλθαν στην Βαλκανική τον 6ο αιώνα μ.Χ., δηλ. 1.000 περίπου χρόνια μετά την εποχή που ο Μέγας Αλέξανδρος κατέστησε την Μακεδονία σημαντικό τμήμα του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, και εθνολογικό γιατί, ο πληθυσμός της Δημοκρατίας αυτής αποτελείται από Σλάβους, Αλβανούς, Αθίγγανους και άλλες εθνότητες, όλες σεβαστές, αλλά χωρίς καμία σχέση με τους Μακεδόνες».
Τον Ιούνιο του 1992 το Συμβούλιο Κορυφής της Λισσαβώνος αποφάσισε να αναγνωρίσει την Δημοκρατία αυτή, εφ’ όσον δεν θα περιείχε τη λέξη «Μακεδονία».
Όταν το 2001 υπεγράφη η Συμφωνία Συνδέσεως Ε.Ε. και FYROM, τα Σκόπια, για παραπλάνηση των τρίτων, την εμφάνισαν στην επίσημη Ιστοσελίδα της κυβερνήσεώς τους, ως Συμφωνία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και όχι της FYROM, ως όφειλαν, και αφετέρου των 15 χωρών της Ε.Ε., και όχι της Ε.Ε., παρουσιάζοντας και την Ελλάδα ότι είχε υπογράψει Συμφωνία με την «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! Σημειωτέον ότι η εν λόγω Συμφωνία, έχει τους ακόλουθους 4 ουσιώδεις όρους:
• Σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο Άρθρο 2.
• Σταθερότητα και ειρήνη και σχέσεις καλής γειτονίας, στο Άρθρο 3
Οι Σκοπιανοί δεν σέβονται τις δημοκρατικές αρχές, διότι με Νόμο απαγορεύουν κάθε συζήτηση περί την ονομασία της Δημοκρατίας αυτής, ει μη μόνο ως Μακεδονίας και των κατοίκων της ως Μακεδόνων. Συνεπώς η FYROM δεν είναι πραγματική Δημοκρατία.
Κεντρικός άξονας του Σκοπιανού προβλήματος είναι η ιστορική επαλήθευση της ταυτότητας των Μακεδόνων, που αποτελεί το σημαντικότερο ανθρώπινο δικαίωμα.
Ο κ. Oli Rehn, ως αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. για τη Διεύρυνση της Ε.Ε., όφειλε να επισκεφθεί με την αρμόδια Επιτροπή Ευρωβουλευτών και Σκοπιανών:
• το Εθνικό Κέντρο Ερευνών των Αθηνών, όπου εκδίδονται σε βιβλία 5.000 Ελληνικές επιγραφές και 11.000 ονόματα Μακεδόνων και να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ επιγραφή της λεγομένης «Μακεδονικής Γλώσσας», η οποία είναι παραλλαγή της Βουλγαρικής,
• τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της Μακεδονίας και των Σκοπίων, για να δουν την ιστορική αλήθεια και οι Σκοπιανοί, οι οποίοι παραπλανήθηκαν από τους πλαστογράφους του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιττεράν, το 1982, μετά την επίσκεψη του στη Βεργίνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν γνώριζα για τις ανασκαφές και δεν φανταζόμουν τόσο έντονη τη σφραγίδα της Ελλάδος εδώ. Βυθίστηκα στο μεγαλείο των αρχαίων Μακεδόνων».
Ανάλογη δήλωση έκανε ο πλέον διακεκριμένος Αμερικανός Δημοσιογράφος Σούλτσμπεργκερ, αφού επισκέφτηκε την Πέλλα και τη Βεργίνα και μου έγραψε γράμμα, το οποίο δημοσιεύω σε βιβλίο μου, όπου λέει: «Φεύγω αύριο για την Γιουγκοσλαβία και αφήνω ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου στη Μακεδονία!». Δηλαδή, έκανε διάκριση Μακεδονίας και Γιουγκοσλαβίας, παρά το γεγονός ότι θα περνούσε από τα Σκόπια!
Είναι εύλογο ότι με μια επίσκεψη του κ. Rehn και της Επιτροπής του Συμφώνου Ε.Ε. και FYROM στους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας, θα αποκαθίστατο η ιστορική αλήθεια και θα μπορούσε έτσι να αρχίσει η λύση του προβλήματος. Είναι συνεπώς ανεξήγητος ο λόγος για τον οποίον ο κ. Rehn δεν το έχει μέχρι τώρα κάνει και δημιουργεί ερωτήματα : Δεν θέλει ή πιέζεται; Αν και για ευνόητους λόγους, δεν μπορεί να διατείνεται ότι του ασκούνται πιέσεις από το ΝΑΤΟ, του οποίου το κύριο μέλημα είναι η διατήρηση της σταθερότητας, ασφάλειας και της ειρήνης της περιοχής, ή από τις ΗΠΑ, οι οποίες, ως γνωστόν, επιθυμούν σταθερότητα στη περιοχή. Η δημιουργία της Δημοκρατίας αυτής το 1944, ουσιαστικά εστρέφετο κατά των ΗΠΑ, ενόψει του Ψυχρού Πολέμου. Γι’ αυτό και ο Κων/νος Καραμανλής, στην επιστολή του είπε: «Είναι αδιανόητο με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου να νομιμοποιηθεί ιστορικά η απόφαση Στάλιν και Τίτο, που μετονόμασαν τη Νότιο Σερβία σε Μακεδονία για να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του Αιγαίου, αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα». Την Ελλάδα, που μόνη πολέμησε τα Ιταλικά και Γερμανικά στρατεύματα επί 216 ημέρες, καθυστερώντας έτσι τον Χίτλερ να εισβάλει στη Ρωσία και να κερδίσει τον πόλεμο, όπως ο ίδιος ομολόγησε, τουλάχιστον σε δύο διαφορετικές περιστάσεις.
Σας εύχομαι επιτυχία στο δύσκολο έργο σας και ελπίζω να διαλέξετε την αλήθεια, ολόκληρη την αλήθεια, την ιστορική αλήθεια, όσο και δυσάρεστη κι αν είναι για ορισμένους, η οποία, εξ άλλου, αποτελεί την Ασπίδα της Δημοκρατίας. Κάτι, που η Ε.Ε., ως ένωση δημοκρατικών λαών, οφείλει να αναζητήσει για να διασφαλίσει σταθερότητα, ειρήνη και καλή γειτονία, αλλά και την Παιδεία και τον Πολιτισμό.
Με εκτίμηση,
Νικόλαος Μάρτης
τ. Υπουργός
Πρόεδρος «Μακεδονικής Εστίας»
Συνημμένα:
• Το βιβλίο μου «Η Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας
• Φωτοτυπίες επιστολών Πάπα Ιωάννη του 2ου και κ. Helmut Schmidt

Δεν υπάρχουν σχόλια: